Hjem » Tv og lyd » Hvordan fungerer Chromecast – og hvad er det egentlig?

Hvordan fungerer Chromecast – og hvad er det egentlig?

Chromecast 3 fra 2018.

Hvis du gerne vil se fx Netflix eller Youtube på den store skærm, og du helst vil slippe for kabler, (læs evt. artikel om at forbinde computer og tv), findes der flere forskellige trådløse løsninger – fx Apple TV og Chromecast.

Her skal vi se på de populære Chromecast.

Chromecast er en lille dongle, som sættes i HDMI-indgangen på fladskærmen, (den duer ikke til skærme uden HDMI).

Når den er installeret, styres den via en app på Android/iPhone/iPad – eller fra computeren. Smartphonen eller tablet’en bruges dermed som fjernbetjening.

Udgaver af Chromecast

Chromecast med Google TV
Den nyeste Chromecast er udstyret med en fjernbetjening, og – som navnet siger – Google TV. Læs mere i artiklen Chromecast med Google TV – hvad er det?
chromecast2
Chromecast 2 kom i 2015.

Chromecast 3 og 2

Chromecast 3 kom i efteråret 2018, og den svarer stort set til Chromecast 2. Den starter lidt hurtigere og det er stort set det. Chromecast 2 kom i 2015. Begge understøtter HD.  

 

Annonce i samarbejde med PriceRunner

Chromecast Ultra (udgået)

Dette er en Ultra HD-udgave, som understøtter 4K-opløsning (2160p). Du kan godt bruge Chromecast 2 til et 4K-tv, men har du en 4K-video, som du vil se på dit 4K-tv i 4K-kvalitet, så skal du bruge Chromecast Ultra. Den er udgået – brug i stedet Chromecast med Google TV.

 

Annonce i samarbejde med PriceRunner

Chromecast Audio (udgået)

Der var også udgave, der kunne streame musik til en forstærker, men den er udgået. Den er omtalt i artiklen om Hvad er Chromecast Audio?.

Chromecast 2 med strømforsyning.

Installation

Chromecast leveres i en nydelig æske, som indeholder en HDMI-dongle, et USB-kabel (der bruges til strøm) og en USB-strømforsyning. Har skærmen et USB-stik, kan man muligvis tage strøm fra det – hos mig hakker signalet lidt, når der trækkes strøm fra skærmen, så jeg bruger den medfølgende strømforsyning. 

Når donglen sættes i, kommer der hjælp op på skærmen – når man husker at vælge den rigtige HDMI-indgang på skærmen :-).

Hjælpen går mest ud på, at man skal installere Chromcast-app’en Google Home på Android eller iPhone/iPad.

Man skal derefter knytte app’en sammen med Chromecast. Det sker næsten automatisk.

Dernæst skal du indtaste koden til dit trådløse netværk, så Chromecast kan “snakke” med det.

Chromecast-app’en Google Home

Google Home bruges både til Chromecast og Chromecast Audio, (og  Google Home kan også benyttes til at styre Google Home-kompatible enheder som fx lyspærer og termostater).

Når først det hele fungerer, bruger man ikke Chromecast-app’en. Man bruger i stedet en eller flere af de downloadede apps.

Google Home-højttaleren

Google Home-højttaleren kan også styre Chromecast. Her kan man fx via almindelig tale bede Google Assistent om starten en film på Netflix. Læs mere i artiklen om Google Home.

Apps til Chromecast

Menuen i Google Home-app’en.

Der er mange apps, der understøtter Chromecast, fx  Netflix, HBO Nordic, Youtube, Viaplay, Google Play Music, Google Play Film, DR TV, TV2 Play, Telia TV, Filmstriben og mange, mange flere. Se en oversigt hos Google.

Chromecast som Smart-TV

Med Chromecast får du en hel Smart-TV-løsning, som flere apps end et Smart-TV. 

Anvendelse af Chromecast

Chromecastikon

Netflix med Chromecast-ikon.
Netflix med Chromecast-ikon.

Når fx YouTube-app’en er installeret, vil der være et lille Chromecast-ikon øverst i titellinjen. Når man trykker på det, har man mulighed for at afspille på enheden (fx iPad) eller på Chromecast.

Vælger man Chromecast, vises filmen på den store skærm.

Og billedkvaliteten er super.

Chromecast til Google Chrome

Der findes også en udvidelse til Google Chrome (Googles browser).

Når den er installeret, kan man åbne en fane, som man kan få vist på den store skærm via Chromecast.

På den måde kan du få vist alt, hvad der kan vises i browseren, på skærmen.

Chromecast med en computerskærm

Chromecast fungerer med skærme, der har en HDMI-indgang, og det betyder, at den også kan bruges med en computerskærm, som har en HDMI-indgang. Se endvidere under Lyd nedenfor.

(Nogle computerskærme har kun en DVI-indgang, og det duer ikke). 

Chromecast uden bredbånd

Har du ikke bredbånd, kan du i stedet anvende smartphones/tablets eller en 4 G router – læs Chromecast uden bredbånd.

Forbrug

I standby bruger Chromecast ca. 1 watt – i drift ca. 2 watt. Det løber næppe op mere end et par kroner om måneden, men du kan slukke enheden, når du ikke bruger den.

Lyd

Ud over HDMI skal skærmen også have indbyggede højttalere, eller udgang til højttalere, for ellers er der ingen lyd. Man kan købe en HDMI Audio Extractor, men det er jo så en ekstra udgift. Hvis du vil købe sådan en dims, så ring evt til forhandleren først, så du sikrer dig, at den kan bruges til dit formål.

Se også artiklen om Apple TV og artiklen om Mi Box S 4K, der indeholder en komplet Chromecast Ultra.

Opdateret februar 2021 – oprindelig artikel er fra marts 2014.Artikel slut

Print Friendly, PDF & Email

155 kommentarer til “Hvordan fungerer Chromecast – og hvad er det egentlig?”

 1. Hej

  Jeg fik problemer med min cromecast da jeg skiftede tlf – jeg brugte internetdeling. Det gav mig flere problemer, så nu har jeg anskaffet wifi net også.. problemet var så at jeg ikke kunne få den til at finde det nye netværk.. den sagde at der ikke var noget net gemt, og jeg kunne ikke finde ud af hvor man tilføjede et nyt. Nu har jeg resettet den, men jeg kommer kun til en skærm hvor der står “Placeringsadgang” og den beder om at jeg aktiverer indstillingerne på tlf (iPad) og sender mig så dertil.. men problemet er at der under Google Home indstillingerne ikke er nogen lokalitets indstillinger… så hvad gør jeg så ? Hvordan kommer jeg videre herfra ? Jeg mener, det har jo virket før uden problemer… kan du mon hjælpe mig ?

  Svar
 2. Hej. Jeg har anskaffet mig den nye Chromecast med Google TV, og installeret den sammen med min hjemmebio – dvs. den er koblet sammen med receiver (og herfra til projektor og naturligvis højtalere).

  Jeg kan godt finde Chromecasten når jeg vil streame film (f.eks. Youtube eller netflix), men når jeg kun vil streame lyd (f.eks. fra Yousee Musik), så kan jeg ikke finde Chromecasten.

  Kan Chromecast med Google TV kun streames til med billede ?

  Svar
  • Jeg har ikke Chromecast med Google TV, men jeg har Mi Box, som også indeholder begge dele. Jeg kan godt streame fra Telmore Musik (som svarer til Yousee Musik) til tv’et.

   Svar
 3. Hej.
  Når jeg caster til mit nye Philips 55″ Smart-TV, så kommer der blot et lille bitte billede op på skærmen helt ude i venstre side cirka midtpå. Det fylder blot ca 15×20 cm. Opdaterede softwaren på tv’et her den anden dag, så fyldte billedet hele skærmen i to dage, men nu er den gal igen. Har prøvet med to forskellige Chromecasts samt i alle HDMI porte, men stadig samme ballade. Håber at I kan hjælpe….

  Svar
 4. Hej
  Jeg har nu forsøgt at installere Chromecast 3 via IPad og mobil, men efter installation er der ikke forbindelse mellem IPad/mobil og Chromecast på TV. Inden installation ser jeg Chromecast symbolet under wifi, men det er væk når installationen er gennemført. Har fulgt vejledning dvs. installeret Google Home og IPad/mobil er på samme net som TV.
  PS. Strøm til Chromecast via USB stik i TV eller udtag i væg, har det nogen betydning?

  Svar
 5. Virker Chromecast på alle fjernsyn med HDMI-adgang?
  Mit fjernsyn har én HDMI-adgang men den kan ikke ‘genkende’ Chromecast, for der sker intet, når vi tilslutter chromecasten. Vi har tjekket, at chromecasten virker på andre fjernsyn.

  Svar
 6. Jeg vil gerne kunne se discovery + (dplay) på mit tv. Tv’et er ikke et smart-tv, så jeg skal bruge noget til at få det op på tv’et. Der er mulighederne som jeg kender til: Chromecast, Apple-Tv, Android-tv (fx Nvidia Shield og Xiaomi tv-boks). Jeg har en chromecast, men selvom jeg har en stærk bredbåndsforbindelse fra yousee, så sker det alligevel at chromecasten hopper af nogle gange, hvorefter jeg skal sætte den op fra bunden af igen. Dette vil jeg gerne undgå og vil derfor gerne have en kablet forbindelse fra router til fx chromecast (eller lignende).
  Så vidt jeg har forstået kan dette lade sig gøre med Chromecast-Ultra, Apple-tv og Nvidia Shield. (Xiaomi skal vist have en usb-hub som tilbehør). Men er der nogen der kender til andre muligheder? Gerne i den billige ende. 🙂
  Og er det ikke korrekt at selvom jeg skulle slukke for internettet, så skulle fx chromecast gerne kunne memorere den sidste internetforbindelse den var på, således at den skulle slå til automatisk? Det gjorde den i hvert fald da jeg kørte med mobilt bredbånd igennem en 4-g router. Det gør den ikke nu, hvor jeg kører med yousee bredbånd.

  mvh.

  Svar
  • Jeg har haft meget bøvl med mit COAX-baserede internet, men jeg har ikke haft problemer med at Chromecast, Xiaomi eller Apple-tv glemmer wifi-opsætningen.

   Svar
 7. Jeg købte en chromecast for et par år siden, og den fungerede udmærket og sidder nu på mit TV.
  Men nu har jeg glemt, hvad jeg skal gøre må min laptop for at få det til at fungere.
  Hjælp?

  Svar
 8. Har problemer med supply til chromecast. Kan jeg bruke batteri? Har bare en 12V-forsyning og den går til TV

  Svar
 9. Hej!
  Jeg har købt en ny chromecast (chromecast3), men når jeg skal konfigurere den får jeg blot en sort skærm samt en fejlmelding. Den lyder: “Understøttes ikke. Opløsningen understøttes ikke af dette tv. Skift opløsningen”.
  Jeg har ikke haft nogen problemer med at konfigurere min ældre chromecast (chromecast2) til samme fjernsyn og det har fungeret uden problemer.

  Hvordan kan det være?
  Det er iøvrigt et nyere Samsung tv. Den nye chromecast er købt i Sverige, kontra den ældre model som er købt i Danmark – mon det er årsagen?

  På forhånd tak for svar 🙂
  Mvh

  Svar
  • Man kan ikke stille opløsningen på Chromecasten, det er tv’et, der skal indstilles anderledes. Ring til Samsung support, de plejer at kunne hjælpe.

   Svar
 10. Jeg vil gerne have chromecast til mit fjernsyn nr. 2 i sommerhuset. Afstanden til routeren er ca. 10 meter. Tror du afstanden er for stor. Jeg har Fibernet med 50/50 hastighed.

  Svar
  • “jeg har lige anskaffet en cromecast, den tapper enorme mængder data, også når vi ikke ser noget på tv.
   Hvorfor?
   Den hakker indimellem ganske meget

   Svar
   • Dataforbruget skyldes nok, at du blot slukker for tv’et. Chromecasten er “dum” – den ved ikke at tv’et er slukket. Du skal afbryde castet – enten i den app, du caster med, eller i Google Home app’en. Hakkeriet kan skyldes, at din dataforbindelse ikke er kraftig nok.

    Svar
 11. Hej har en tv pakke fra Telia, da de jo reklamerede med man kunne få alle kanaler fra Discovery , f.eks kanel 4-5., ID, dyrekanaler osv men da vi så overgik til dem, så bar de ikke med mere, kan man streame kanaler andre steder fra af disse kanaler jeg gerne vil have uden at skulle binde sig til en hel pakke, som ved Telia???? Håber man kan og at nogen ved h or og om man skal bruge sådan en lille dims, som Chromecast til dette eller skal der andet til , håber der sidder en der ved noget om dette, da jeg intet aner om disse ting

  Svar
 12. Når jeg ser sport (oftest Premier League eller Superliga) via Chromecast 2, er billede og lyd ca. 2,5 minut forsinket i forhold til live.
  Kan jeg eliminere den forsinkelse?
  Eller minimere den?

  Svar
  • Jeg har ca. 15 sekunders forsinkelse. Jeg kan forestille mig, at forsinkelsen skyldes en lille eller ustabil wifi-forbindelse. Du kan prøve at caste med en lavere opløsning. Prøv også at genstarte router og Chromecast.

   Svar
 13. Kan man bruge sin smartphone til tjekke mails, gå på sociale medier og andet mens man streamer/caster til tv via chromecast’en? Altså ligesom hvis det var tv’et der bare kørte selv i baggrunden.

  Svar
 14. Mit forsøg på at opsætte min Chrome cast går forfærdeligt. Den bliver hele tiden ved med at sige “aktiver WiFi” selvom min wifi er aktiveret… og det en Chrome cast 3

  Svar
 15. Hej, kan Chromecast fungere med et TV, der er ældre end 10 år, hvis TV-et har HDMI indgang? Hvis ja, hvilken version er bedre – 2 eller 3?
  På forhånd tak for svar.

  Svar
  • Hej. Min søn har et tv der er ca 10 år, men har HDMI og fungere fremragende. mit spørgsmål lyder på, kan han så se TV2 play hvis han får en chromecast? Og hvilken en af modellerne, kan forstå der er flere:)
   På forhånd tak for svar.

   Svar
   • Det kræver jo et TV2 Play-abonnement, men han har se TV2 Play på mobilen, kan det også ses på skærmen via Chromecast.

    Svar
 16. Jeg bor i Frankrig, min tv expert, har prøvet at installere apple tv. Jeg ser dansk tv via VPN, men kun nogle få kanaler – har fået fortalt, at jeg skal abonnere på f.eks. Yousee, før apple tv virker.
  Har købt Cromecast – skal jeg også abonnere på dansk tv før det virker – eller er det nok med VPN – vil gerne se flere danske tv kanaler f.eks. TV2
  Håber I kan hjælpe?

  Svar
  • Jeg har netop været sydpå, og der var der ingen problemer med at se dansk tv uden VPN (pga. nye EU-regler i 2018). Jeg bruger Telia TV-app’en, men det samme burde gælde for Yousees app. Du kan få Telia TV med bl.a. DR og TV2 for 99,-/md. Det fungerer med både Apple TV og Chromecast, og formentlig fungerer det også i Frankrig (men jeg har ikke prøvet). Prøv om du ikke kan se DR TV via Chromecast uden VPN.

   Svar
 17. Min Chromecast (version 2) virker på mit Samsung LE40D504F7WXXE, men billedkvaliteten er ikke god.
  Kan jeg gøre noget ved det?

  Svar
  • Hvis du har en langsom WiFi-forbindelse kan det være forklaringen. Ellers ved jeg ikke, hvad det kan skyldes.

   Svar
 18. Er der Dolby surround lyd i Chromecast. Jeg har et Panasonic plasma TV med HDMI og en digital lyd udgang som kører over et surround musik anlæg. Jeg bruger Viasat og kan benytte Viaplay via Wifi.

  Svar
 19. Jeg vil godt caste via kabler. Kan dette lade sig gøre?
  Vi har fibernet. Kabler til pc og tv. Det ene tv har livetv og kan via fibernettet (kabel) caste netflix. Jeg vil godt på et andet tv caste via min telefon, der er kablet til en router, dvs. den ikke være være på trådløs, da alt trådløst her i huset bliver afbrudt. Hvordan kan dette lade sig gøre? Eller kan det?

  Svar
 20. Hejsa
  Vi får fibianet i vores sommerhus….det vil så sige at vi får internet ?
  SÆTTER DE EN BOKS OP TIL TV.

  Men hvad med tv. Skal man ha en boks eller er det nok med chromecatsten i HMDI STIKKET.
  Vi har den store pakke hjemme i lejligheden til 1066 kr. Skal man så også betale for fjernsyn i sommerhuset, er der ikk et kort man kan ta med og sætte i tv når man er der.
  Måske dumme spørgsmål men jeg fatter det ikke helt
  Vh Bente

  Svar
  • Man kan både få Fibianet med og uden tv, men formentlig behøver du kun internet (ikke tv). Hvis I fx har Yousee TV-pakke i lejligheden, findes der også en Yousee tv-app. Det betyder, så du kan se tv på mobil/tablet. Disse apps er normalt Chromecast-kompatible, hvilket betyder, at de kan bruges til Chromecast. I sommerhuset skal du blot have internet, et tv (med HDMI), en Chromecast samt en mobil eller tablet for at kunne se tv. Der skal ikke bruges nogen boks (Chromecast erstatter boksen).

   Svar
 21. vi skal til at udleje vores sommerhus på Bornholm, og udlejningsfirmaet gav os det råd, at udskifte vores lille tv med et større 32″ tv og så udstyre det med en Chromecast.
  vi har ikke internetforbindelse i huset og tv’et har en alm antenne på taget vi kan derfor kun se dr 1 og dr k mm.
  hvad er hensigten med chromecast’en? gæsterne er vel oftest tyskere og kan de så se tysk tv eller hvad er ideen? er en telefons wi-fi stærk nok til at køre noget over på tv, eller hvad kan det gavne? vh Ida

  Svar
  • Uden wifi kan Chromecast ikke rigtigt bruges til noget – måske tror firmaet, at der er wifi? Faktisk kan man klare sig uden wifi, hvis man opretter et mobil hotspot, men det er nok ikke en løsning for gæsterne. Læs evt. Chromecast uden bredbånd.

   Svar
 22. Hej .
  Kan flere cromecast spille sammen , så man kan få lyd fra tv på sit gamle anlægog vise versa, selvom det er samme router/wifi. jeg tænker en cromecast audio og cromecast 2/3
  Er der nogen som ved har prøvet.

  Svar
  • Det mener jeg ikke, man kan. Men du kan jo trække lyden ud af tv’et via de phonostik, der sidder bagpå (samme udtag der bruges til en soundbar). Nogle tv’er har også en optisk lyd-udgang. Men du kan godt have både Chromecast og Chromecast Audio på samme wifi. Chromecast Audio produceres ikke mere, og det er usikkert om der kommer en erstatning. Visse steder hamstres Chromecast Audio.

   Svar
   • Hej tak for svaret
    Det andet du nævner har jeg , det var for at undgå , lange ledning og kabler osv da tv og anlæg ikke mere er i nærheden af hinanden. så tænkte jeg at det kunne være en mulighed med flere cromecast, og det med en soundbar kræver bord plads eller vægplads, og jeg synes ikke de er lige gode alle sammen . og skal man have en der kan give en god lyd oplevelse , løber det hurtigt op.så var en anlægget jo en oplagt mulighed.

    Svar
  • Hvis det er på samme wifi-netværk, kan du blot flytte Chromecasten. Er det på et ny netværk, skal Chromecasten installeres på det.

   Svar
 23. Hvis jeg har en kabel tv boks i det ene rum og vil have det signal i det andet rum på et seperat tv, kan jeg så bruge chrome cast til det også ?

  Svar
  • Jeg har ikke prøvet det, men jeg har en Chromecast og en Chromecast Audio, og når jeg vil caste musik, spørger app’en om, hvilken Chromecast enhed, jeg vil caste til. Det er formentlig det samme, hvis du har to tv’er med hver sin Chromecast. Men Chromecast kører jo over wifi og du kan ikke bruge Chromecast med en kabel-tv-boks.

   Svar
 24. Tager google chromecast audio ekstra data ved streamning af lyd? Jeg synes mine data i mit wifi forsvinder noget hurtigere end hvis jeg spiller radio direkte på min mobil.

  Svar
  • Jeg tror ikke, der trækkes nævneværdigt mere wifi-data ved at afspille fx fra DRs radioapp over Chromecast end over selve mobilen. Chromecast bruger ikke mobildata – kun wifi.

   Svar
    • Det kan du godt. Du skal bruge en mobil som mobilt hotspot og en anden til at betjene Chromecast. Se mere i kommentarerne nedenfor.

     Svar
     • Hej det er kun ved opsætningen der skal bruges to smartphones, derefter går det fint med kun en

     • Når først et program kører, er det kun hotspottet, der er i funktion. Skal du betjene Chromecasten (sætte på pause, skifte program osv), skal smartphone nummer to bruges.

 25. Hvis man f.eks. bruger DR TV app’en streamer man så fra ens telefon eller ligger app’’en på chromecast? Sådan at ens telefon egentlig blot bruges som fjernbetjening? Eller hvordan fungerer det?

  Svar
  • App’en styrer streamingen, som går direkte mellem router og chromecast. Slukker du smartphonen, vil streamingen fortsætte. Når streamingen er i gang kan man ofte (men ikke altid??) stoppe/pause afspilningen via tv’ets fjernbetjening.

   Svar
  • Jeg bruger Stofa og dermed Stofa-WebTV. Problemet er blot at visse kanaler f.eks. BBC World News o.a. (Kanaler ) ikke er tilgængelig som web-TV. Derfor interesse i at kunne caste’’ i huset via hjemmenettet – uden ekstra TV – kabler mm. Er der nogen der har ideer ?

   Svar
 26. Jeg skal lige have helt! tjek på. Vil det sige, at mit smartphone “snakker” med cromecast!en trådløst – eller skal jeg også! have en router ?

  Svar
  • Du skal have en router – eller evt. en ekstra mobil, som du bruger som hotspot (se længere med i kommentarsporet).

   Svar
   • Desværre! har jeg først set Teknikalt’s svar nu…Har et mobil abonnement med 1000GB – nok til mit tv forbrug. Har købt en Chromecast i den tro, at jeg umiddelbart bare kunne koble telefon og Chromecast til de udsendelser, som jeg gerne vil se på den store skærm.
    Har behov! for at spare!…hvis jeg køber en router, trækkes data så fra mit mobil abonnement eller fra routerens ? Jeg har brug for en løsning, hvor data trækkes fra mobil abonnementet…Meget af det jeg ser, er helt! ok at se på telefonens skærm..Men eks. gode film er bedre at se på den store skærm…Teknik er ikke min spidskompetence (-: håber! spørgsmålet er
    forståeligt ?

    Svar
    • PS! En ekstra mobil telefon er for dyr en løsning…har en gammeldags (velfungerende!) bærbar pc. – med mobilen som hotspot til den..kan den måske ? bruges som mellemled til Chromecast ? Vil dog helst undgå den løsning…omstændelig…og “unødigt” strømforbrug, slitage…mm…???

     Svar
 27. Vi har et 4 år gammelt LG smart TV, kan vi være sikre på at Chromecast virker til dette? Såfremt det har HDMI indgang?

  Svar
 28. Hej kan jeg bruge min ifon til at carste med til tv .
  Tænke i en campingvogn hvor der kun er net på Ifon .

  Svar
  • Som du kan læse i en af kommentarerne, kan det lade sig gøre, hvis du bruger iPhonen som wifi-hotspot og så bruger en anden telefon eller tablet til at caste.

   Svar
 29. Mit tv har ikke HDMI men DVI-udgang. Kan jeg tilslutte en chromecast vha. en HDMI til DVI-adapter? Vil lyden følge med?

  Svar
 30. Hat lige installeret min Chrome cast man kan ikke få den til at virke til HBO
  Nå jeg trykker på cast knappen skriver den bare caster til!!
  Er der nogen der ved hvorfor.
  Der er forbindelse da den kører med Google Earth billederne.
  Når jeg går ind på Google appen og trykker gennemse er mine eneste to tjenster Netflix og Youtube som mit tv i forvejen kan afspille uden Chrome.
  Mathilde

  Svar
 31. Pludselig virker ingen af vores chromecast (1). De kan ikke finde netværket, og når vi prøver at konfigurere dem, kan de ikke finde netværket her.
  Hvad kan problem. Et mon være

  Svar
 32. Hej
  Kigger på nyt tv. Der står i specifikationer at tv’et er med wifi-direct. Betyder det at man så ikke har brug for en Chrome cast eller har jeg helt misforstået det?

  Svar
  • Wifi Direct fungerer lidt a la Bluetooht – her er får tv signalet fra smartphonen. Chromecast får signalet direkte fra routeren, men den fjernstyres via smartphonen.

   Svar
   • vil jeg også kunne det, hvis jeg caster en hjemmeside til et tv? altså slukke for pc’en?

    kan jeg i øvrigt caste flere forskellige faner til forskellige tv fra samme computer?

    Svar
    • Når der castes fra browseren, er der tale om en mirror-funktion, som caster fra en fane. På tv’et vises det aktuelle indhold af denne fane indtil den lukkes. Computeren kan dermed godt bruges til andet, mens der castes – blot fanen ikke lukkes. Du kan godt caste forskelligt indhold fra Google Chrome til forskellige Chromecast-enheder, men kan ikke være fra samme Chrome-bruger.

     Svar
 33. ingen internet i sommmerhuset via yousee. hvilken mulighed har jeg for at se tv. Jeg har yousee via wifi i lejligheden. kan jeg få internet andetsteds fra og bruge chromecast.

  Svar
  • Med YouSee kan du via en app se tv på mobil og tablet. Har du fx en tablet (uden SIM-kort) og en mobil, kan du sætte mobilen op som hotspot (mobilen optræder så som wifi-forbindelse) og så bruge tabletten til at se tv (via mobilens hotspot). Du kan også til at caste fra tabletten til tv’et via Chromecast. Der har været spørgsmål om dette tidligere i denne kommentar-tråd.

   Svar
 34. Hej, jeg er super dårlig til teknik og er først nu begyndt at overveje en cromecast. Mit tv er fra 2011, men har vidst en HMDI udgang, er det virkelig det eneste det kræver?

  Svar
 35. Min pc er IKKE på wifi, men er kablet til den samme router som kører wifi på min chromecast. Burde der så ikke være kontakt mellem de 2?

  Svar
  • Hvis du bruge Google Chrome-browseren burde det fungere. Det gør det hos mig. Kan du ikke få det til at fungere, kan du jo sætte en wifi-dongle i pc’en.

   Svar
 36. Hjælp !!!
  Kan jeg ikke bruge mine chromecast hvis jeg ikke har et wifi (router) hjemme, men KUN internet på min mobil ???

  Svar
 37. Det hele virker inden for Chrome! Men i ITune er der ingen lyd trods instal af, Google Home. Efter mange timers forsøg har jeg opgivet.
  Har ringet til, Mac support, de kender heller ikke til at det kan lade sig gøre. ØV
  Normalt er der en liste med hvad et givent produkt er kompatibel med, og ikke! en halv vind fra google!

  Svar
  • Chromecast konkurrerer med Apple TV (og omvendt), og de understøtter vist ikke hinandens universer (hvis de kan undgå det).

   Svar
 38. Kan man benytte internetdeling fra telefonen (mobilt-netværk) som WIFI adgang til chromecasten, også selvom det er den telefon der bliver brugt?

  Svar
 39. Hej. Der kører en annonce på Facebook der går ud på at man ikke behøver dyre tv pakker, blot man betaler ca. 500kr i engang beløb. Dernæst har man ubegrænset tv fra hele verden herunder også alle danske plus radiostationer osv osv….det går ud på at man steamer alt det man nu ønsker at se fra nettet af…vil en chromecast virke her på et som er ca 8 år? Der er masser af hdmi i det…skal lige forhører mig inden man opsiger abonnement osv…

  Svar
  • Jeg ville holde mig væk, men de må jo kunne oplyse om de understøtter Chromecast. I følge en debat på Computerworld viser de kun tv, der i forvejen er tilgængeligt gratis. Hvis det lyder for godt til at være sandt, er det nok fordi, det er for godt til at være sandt ;-). Chromecast kan bruges med alle skærme, der har HDMI.

   Svar
 40. Når min kone skal caste noget fra mobilen til tv’et, så popper det op på min mobil også, og omvendt.
  Hvorfor egentlig? De krydser hinanden på en eller anden mærkelig måde.

  Svar
  • Jeg ved ikke, hvad der sker. Pt. har jeg kun en Google Chromecast/audio, og her giver det problemer, hvis to mobiler/tablets har forbindelse til samme Chromecast.

   Svar
 41. Jeg overvejer at købe cromecast. Kan man se de almindelige gratis kanaler via cromecast så man kan droppe tv pakken ? Mvh Heidi

  Svar
  • Du skal have en app, der understøtter Chromecast, og sådan en findes der bl.a. til DR. Du kan også caste direkte fra Google Chrome-browseren, så det du kan se der, kan du også få op på skærmen via Chromecast. Læs mere hos Google.

   Svar
 42. Hej jeg har en iPhone og en iPad jeg bruger min iPad i sommerhus til at se tv fra Yousee hvis jeg køber cromecast eller wecast kan jeg så få det på en stor skærm med hdmi,jeg bruger min iPhone for at komme på nettet da der ikke er internet i huset

  Svar
  • Hvis dit tv har wifi kan du formentlig godt. Du skal så sætte din iPhone op som trådløst hotspot, men jeg vil anbefale en anden løsning – læs denne artikel.

   Svar
 43. Jeg har installeret Chromecast på min PC, Win8,1 men jeg får ikke noget chromecastikon på skærmen ???

  Svar
 44. Hej.
  Kan det lade sig gøre at anvende Chromecast og Stofa web tv’s app sammen? Google Chrome og Stofa web tv er et dårligt match, så jeg vil høre om der gælder det samme for Chromecast?

  Morten

  Svar
 45. Kan man tilslutte 1 cromcast til mere end en enhed ? Da jeg ikke altid er hjemme og de andre derhjemme vil gerne se Netflix og den er pt kun installeret på min iPhone

  Svar
  • Nej, det kræver trådløst netværk. Prøv om du ikke kan få ombyttet din router til en nyere udgave (der både har kabel og trådløs).

   Svar
 46. Hej med jer.
  Jeg vil gerne kunne caste eet faneblad i min GoogleChrome til min Chromecast1, Eet andet faneblad til min Chromecast2, osv. Men altså alt sammen fra een pc.
  Det synes jeg ikke jeg kan. Første faneblad går fint, men når jeg vælger at caste faneblad nr. 2 til Chromecast2, går Chromecast1 i “pausemode”.
  Jeg håber, ovenstående er til at forstå.
  Kan nogen hjælpe mig?
  Med venlig hilsen
  Claus Øgard

  Svar
 47. Jeg skal lige sikre mig at jeg forstår det ret. Jeg har intet internet i min lejligged udover det heg har på min mobil, så når jeg ser fx. HBO er det på min mobil/Android. Vil det så sige at med chromecast kan jeg se det på mit tv i stedet. (Der det er jo lidt federe at se Game of Thrones på en stor skærm)

  Svar
  • Der er netop kommet en HBO-app, der understøtter Chromecast, men det hele fungerer via WiFi, så desværre… Mange smartphones har et udtag til HMDI (evt. via en adapter) – har du sådan en smartphone, kan du sætte den til TV’et via et kabel.

   Svar
 48. Kan man have flere chromecast på samme netværk f.eks til infoskærme på en instution og kan man sikre sig imod at de ikke bliver hacket og vist uhensigtsmæssigt indhold,?

  Svar
  • Jeg har ikke Chromecast længere, da jeg har fået et smarttv, som understøtter Netflix, HBO mv., men efter hvad jeg husker, tror jeg godt man kan have flere på samme netværk. Sikkerheden ligger vist i en parring med pinkode, som kendes fra Bluetooth. Men du må hellere prøve at indhente info andre steder. Prøv fx fora på Recordere.dk og flatpanels.dk.

   Svar
 49. Hej.jeg har overvejet at købe chromecast.jeg vil spørge om jeg kan montere den i en projekter og hvordan jeg kan få lyden overføret fra projekter til anlæget?

  Svar
  • Uden at have prøvet det: Hvis projektoren har HDMI, burde det være muligt. Lyden kan normalt trækkes ud af pc’ens hovedtelefonstik (med et minijack-phono-kabel).

   Svar
 50. Hej

  Kan man ikke bruge Chromecast til Yousee musik, så man
  får den gennem højtalerne på tv?? når man har musikken på smartphone

  mvh
  Niels

  Svar

Skriv en kommentar