Tilslut computeren til tv’et

pc2tvDu kan få vist indhold fra din pc på dit fjernsyn ved at forbinde de to enheder med et (eller flere) kabler, så du fx kan se Netflix på den store skærm – men hvordan gør du?

Det er ikke i princippet ikke så svært, men det kompliceres af, at det både afhænger af din computer og dit tv. 

Billede og lyd

Hvis du vil se film eller video fra pc’en på tv’et, skal der tages højde for, at der både skal overføres billede og lyd.

Du skal finde ud af:

 • Hvilke udgange, du kan bruge på computeren
 • Hvilke indgange, du kan bruge på fjernsynet
 • Hvilke kabler, du skal bruge

Når du har forbundet de to apparater, skal du måske foretage nogle indstillinger på computer og tv.

Laveste fællesnævner
Når du sammenkobler computer og tv, bliver kvaliteten ikke bedre end den ringeste af de to. Får du fx koblet en gammel pc sammen med et nyt fladskærms-tv, bliver kvaliteten ikke bedre end den er på computeren. Det bedste er at bruge en digital udgang på computeren og en digital indgang på tv’et. Læs mere nedenfor.

Lad os se på computerens udgange først.

Udgangene på computeren

Vi ser først på forbindelserne på en gammel og en nyere computer.

Ældre stationær pc

vb
Her ses forbindelserne på en ældre pc: Hovedtelefonudtag (1) og VGA-skærmudtag (2).

På denne ældre pc skal lyden hentes i hovedtelefonstikket (1) og videosignalet hentes i VGA-stikket (2).

Nyere stationær pc

cv
Grafikkort med HDMI-, VGA- og DVI-stik.

En nyere pc kan også have digitale udgange. I dette eksempel sidder de på et separat grafikkort. Se billedet til højre.

Her er det (fra venstre): HDMI-, VGA- og DVI-udtag.

Nyere bærbar

cvc
Forbindelser på en bærbar: VGA-, netværk-, HDMI- og USB-forbindelser.

På en nyere bærbar vil der ofte være både VGA og HDMI. Se billedet til højre.

Videosignalet kan hentes i VGA- eller HDMI-stikket. Bruges VGA, skal lyden hentes i hovedtelefonstikket.

Indgangene på tv’et

Der findes et væld af indgange på et nyere fladskærms-tv. På eksemplet nedenfor er hele fem forbindelsesmuligheder markeret.

xcv
Indgange på et nyere digital-tv. Kun HDMI er digital. Se forklaringerne nedenfor.
 • Component (A)
  Består af fem phonostik – to til lyd (stereo) og tre til video
 • PC (B)
  Består af et minijack stereostik til lyd og et VGA-stik til video
 • AV (C)
  Består af tre phonostik – to til lyd (stereo) og et til video (så kaldt composit)
  Bruges mest til forbindelse med videokameraer mv.
 • HDMI (D)
  Består af to phonostik til lyd (stereo) og et HDMI til digital video. HDMI indeholder både lyd og billede, så normalt er der ikke brug for de separate lyd-indgange. 
 • Scart (E)
  Dette stik kan overføre både lyd og video.

Hvilke kabler?

Digital forbindelse mellem pc og tv

v
HDMI-stik.
cxv
DVI-stik.

Hvis både computer og tv har DVI eller HDMI, kan du uden videre forbinde dem med et kabel.

Der findes HDMI/HDMI-, DVI/DVI- og DVI/HDMI-kabler, og de kan købes online for under kr. 100,-.

Lyd

Hvis du bruger HDMI-HDMI, kommer lyden normalt med over. Bruger du DVI/DVI eller DVI/HDMI er det muligt, at lyden ikke kommer med. I så fald må du overføre lyden separat. Læs mere om dette nedenfor.

Hvis ikke både tv og computer har digital forbindelser (DVI eller HDMI), skal du bruge de analoge forbindelser på begge apparater – dvs. VGA på computeren og en af de analoge indgange på tv’et.

Lad os se på mulighederne.

Analog forbindelse mellem pc og tv

Når du bruger en analog forbindelse mellem de to apparater, skal du bruge mindst to kabler – et til lyd og et til videosignalet. Lad os først se på video-delen.

Er der et VGA-stik på tv’et, så brug et VGA/VGA-kabel. Det kan købes online for under kr 100,-.

Er der ikke et VGA-stik på tv’et, skal du bruge Component-forbindelsen (hvis den er der). Du skal der have et VGA/Component-kabel. Det kan købes online til ca. kr. 100,-.

Pas på phonostik
Selvom der sidder samme type stik på både pc og tv, kan du bestemt ikke regne med, at du blot kan forbinde enhederne. Phonostikket bruges både til lyd og hele to forskellige slags video-signaler. 

Hardware-løsninger

Der findes også hardware-løsninger på forbindelsesproblemerne. Har du fx en god, ældre computer uden digitalt skærmkort og et digitalt tv, kan du få sat et digitalt skærmkort computeren, så du kan bruge en digital forbindelse.

Der findes også forskellige converter-bokse på markedet. Fx kan du få en boks, der kan konvertere VGA (som alle computere har) til Scart (som alle tv’er har). Sådan en boks kan fås for ca. kr. 400,-. Se priser hos Pricerunner. Bemærk, at det skal være VGA til SCART – ikke omvendt.

Overførsel af lyd

Du kan altid hente lyden fra hovedtelefon-stikket. Her bruges et stereo minijack-stik. På tv-siden skal du normal bruge phonostik. Hvis du skal overføre lyd, kan du bruge et  kabel med to stereo minijack-stik eller et kabel med minijack i den ene ende og to phonostik i den anden.

Når der er hul igennem 

xcv
Her er laveste opløsning valgt (Windows 7).

Når du har fået hul igennem, kan det være, at der alligevel er problemer – især hvis du kører analogt. Fx kan det være, at du kun ser et udsnit af billedet på tv’et.

I det tilfælde skal du ind i kontrolpanelet og sætte opløsningen på skærmen ned. Prøv at højreklikke på Skrivebordet og vælge skærmindstillinger, skærmopløsning, personlige indstillinger eller lignende. Start med at sætte opløsningen ned til det laveste og se, hvordan det virker.

Hvis du bruger en bærbar sammen med tv’et, skal du muligvis “fortælle” den bærbare, at du vil bruge en ekstern skærm. Det sker via en hotkey-kombination på tastaturet.

Hotkey til at skifte mellem intern/ekstern skærm.
Hotkey til at skifte mellem intern/ekstern skærm. Klik for større billede.

På billedet nedenfor kan du se et eksempel – her skal man trykke Fn og F5 for at skifte mellem indbygget skærm, ekstern skærm og begge skærme.

På andre bærbare kan det være en anden F- tast, der skal anvendes – men kig efter symbolet på tasten.

Når du ændrer skærmopløsningen, sker der desværre det, at ikonerne på Skrivebordet ændrer placering.

Ingen lyd?

Hvis du ikke kan få lyden til at fungere, kan du evt. prøve at få lyden ud over nogle højttalere, der ikke hører til tv’et – fx et stereoanlæg.

Du kan læse mere om kabler i denne artikel, hvor der også står lidt om S-video, som også kan være en mulighed, når der skal overføres video. Her finder du også links til hvor på nettet, du kan købe kabler.

Vælg indgang på tv’et

 Når du sætter computeren til tv’et, skal du huske at vælge den rigtige AV-indgang. Det sker via fjernbetjeningen på samme måde, som når du skifter til fx dvd-afspiller eller spillekonsol.

Alternativer til at bruge kabler

Chromecast

Hvis du gerne vil slippe for at rode med kabler og stik, kan du fx bruge Chromecast. Chromecast-enheder i HDMI-porten på skærmen og kan trådløst overføre fx Netflix. Chromecast betjenes med smartphone eller tablet. Læs artiklen om Chromecast.

Apple TV

En anden mulighed er Apple TV. Der følger fjernbetjening med Apple TV, men den kan betjenes med iPhone eller iPad. Den kan kobles til routeren via wifi eller med kabel. Læs artiklen om Apple TV.

Læs evt. artiklen, der sammenligner Chromecast og Apple TV.

Samsung harddisk-optager

En tredje mulighed er at købe en Blu-ray/harddisk-optager. Fx koster Samsung BD-H8900 1TB under kr. 2.000, og den giver en masse muligheder:

 • Harddiskoptager med to tunere
  Du kan optage et tv-program og se et andet program imens.
 • Smart-TV og wi-fi
  Boksen indeholder Smart-TV, så du via din router kan se fx Netflix helt uden at bruge computeren  – men husk at Netflix kræver abonnement 😉
 • DVB-T2- og DVB-C-tunere
  Smart, hvis du har et ældre fladskærms-tv, som ikke har den rigtige tuner.
 • Blu-ray
  Du kan afspille Blu-ray, dvd og cd

Samsung-boksen kræver blot, at din skærm har HDMI. Se priser på Samsung BD-H8900 1TB her. Der findes også en lidt billige udgave med 500 MB harddisk.

Artiklen er opdateres jævnligt. Oprindelig artikel er fra 2013.Artikel slut

Print Friendly, PDF & Email

157 kommentarer til “Tilslut computeren til tv’et”

 1. Har brug for hjælp! Har VGA på bærbar men HDMI på tv. Har derfor købt et VGA til hdmi stik. Men fjernsynet siger Intet signal?

  Svar
  • Jeg har aldrig brugt sådan en, så det kan jeg desværre ikke hælpe med. Måske kan du få hjælp der, hvor du har købt den. Ellers så prøv at Google “vga hdmi converter not working” – der kommer en del resultater…

   Svar
 2. Jeg har HDMI-stik i min pc og har købt et HDMI-kabel i harald nyborg. Der er som om at kablet “næsten” passer i pc’en, men ikke helt. Det kan komme ind men sidder ikke helt fast, og der er ingen forbindelse.
  Findes der flere typer HDMI-stik der ligner hinanden ekstremt meget?
  Hvordan køber jeg et kabel der passer?

  Svar
  • Prøv at spørge fx AV-cables.dk eller av-connection.dk. Eller prøv at kigge i manualen til din computer.

   Svar
  • Det der ligner et HDMI stik til forveksling, er slet ikke et HDMI forbindelse,min ven , det stik som der er skrå som et HDMI stik, er kun skrå i den ene side af stikket, og hedder: en display port, og ikke en HDMI port, forskellen er ganske lille, og HDMI stikket er væsentligt nyere end det gamle displayport stik som er fra før 2000, minimum, så du har displayport, og ikke HDMI som på nyere skærme og computere. Håber du fik et svar på dinne bekymring omkring sære HDMI stik, og der findes kun et HDMI stik og ikke andre variationer af selve stik,udformningen på et HDMI kabel,…MVH:Kent larsen

   Svar
 3. Til dem, som tidligere har skrevet ind om problemer med at se computerens skærm på tv.

  Jeg har selv haft samme problem lige indtil i dag. Jeg kunne kun se Windows startbillede på tv OG få lyden via tv – mens alt var “normalt” på pc’en.

  Jeg “faldt” over genvejskombinationen “Windowstast”+”p”. Og vupti…. nu kunne jeg vælge mellem 4 muligheder: Kun at se indholdet på tv, kun at se indholdet på pc. eller se indholdet på begge enheder samtidigt. Eller også “opleve” mit gamle problem.

  Svar
 4. God lille guide. Jeg har før kørt med VGA stik fra computer til skærm og det virkede upåklageligt.

  dog har jeg gjort det sådan nu, at jeg har én lydkilde hvor jeg før brugte to og det er nu med HDMI.

  Problemet er at tv ikke længere tænder og slukker sammen med computeren, hvilket det gjorde med VGA stikket – kan det virkelig være rigtigt at VGA kan slukke og tænde tv, men et nyere HDMI ikke kan ?

  i så fald, hvor er indstillingerne så jeg kan lave det om, for det er godt nok irriterende 🙂

  mvh

  Svar
  • Hvis HDMI-signalet stopper, går skærmen normalt i stand-by. Jeg ved ikke om der er en indstilling på din skærm, der forhindrer dette.

   Svar
   • Dét ville jeg også mene og jeg er derfor i dyb undren over hvorfor, det ikke lukker ned?!

    Inden brugen af hdmi, brugte jeg vga fra pc til skærm og her har jeg intet skulle lave om på før tvét slukkede, når computeren lukkede ned.

    – Har tjekket alt igennem i indstillinger på mit tv og synes ikke at der er så mange muligheder, kan det være en indstilling på pc´en evt, eller kan det være formuleret så kringlet på tv´et at det er umuligtt for en læmand at afkode? 🙂

    Svar
  • Det letteste er at købe en chromecast til 320 kr
   Jeg købte på dba til 200, så kan du se helt uden cabler.

   Netflix billeder fra din telefon, IPad , youtube, DR 1 , tv 2 osv. det hele ryger automatisk
   Over på tv, ganske let at finde ud af

   Svar
   • Hej Svend.. jeg har slet ikke brug for en Chromecast. ser ikke netflix og egentlig ikke rigtig tv.
    Derimod bruger jeg pc og min xbox one meget som derfor er sat til tv-uden tuner (dog et nyere samsung tv) – hvis det kan være “nyere” i det henseende 🙂

    Før, inden jeg bruge hdmi, brugte jeg vga fra pc til skærm og her har jeg intet skulle lave om på før tvét slukkede, når computeren lukkede ned. det undre mig at det ikke sker med hdmi, som jo er et nyere stik end vga.

    – Har tjekket alt igennem i indstillinger på mit tv og synes ikke at der er så mange muligheder, kan det være en indstilling på pc´en??

    Svar
 5. jeg har sat min bærbar og tv sammen med et hdmi kabel men der sker ikker noget det er packard bell og et fladskærm fra 2012 denvar hvad gør jeg forkert mvh kurt

  Svar
 6. Jeg har et problem.

  Når jeg prøver at tilslutte tv’et fra computeren, ryger alt strømmen i lejligheden, det har virket før så jeg er helt på bar bund…

  Svar
  • Det lyder ikke rart. Jeg tror der er overgang i enten computer eller tv, og det skal der vist en fagmand til at se på. Hvis det er en bærbar, der kører på batteri, vil jeg mene at det er tv’et der er sygt, men her er jeg på udebane. Vær glad for dit HFI-relæ 😉

   Svar
  • Du kan købe en Chrome cast til 300 kr hos Elgiganten
   Jeg købte på dba for 150, tilslut til hmdi stik på tv plus strøm
   Du er fri for ledninger, fungerer perfekt
   Vejledningen 3 ting du skal gøre står på æsken, ganske let at forstå
   God fornøjelse
   Mvh svend

   Svar
   • Hej Svend

    Kan Chrome Cast også bruges i forbindelse med et Samsung Smart TV UN4JU6500? Jeg har prøvet at koble direkte med HDMI mellem min Mac og mit Smart TV, men det går ikke, fordi Samsung åbenbart har en spærre anordning., der ikke tillader at bliver koblet på som en ekstra skærm.

    Mvh
    Per

    Svar
    • Chromecast kræver kun en HDMI-indgang på skærmen. Når du ikke kan få hul igennem fra Mac til TV, må det skyldes noget andet – fx at Mac’en er indstillet til en opløsning eller en refresh rate, som tv’et ikke kender. Tv’et er ret nyt, så prøv at spørge forhandleren eller Samsung. Du husker ved at indstille SOURCE på tv’et til den rigtige HDMI-port?

     Svar
 7. Hvis jeg tilslutter min bærbare pc (med windows 10) til mit smart TV via et HDMI-kabel, kan jeg så se en powerpoint-præsentation på TV-et ?

  Svar
 8. hej
  når jeg tilslutter min mac til tvet virker det fint os når jeg skal se netflix
  men når jeg går ind i et spil går den i sort skærm
  kan ikke finde ud ad hvorfor den gør det

  er det noget du kan hjælp med?

  Svar
  • Jeg gætter på, at spillet kører i en opløsning eller med em refreshrate, som tv’et ikke understøtter.

   Svar
  • Jeg har lige købt 2 stk chromecast, et til tv i stuen samt et til tv i soveværelset, de koster 320 kr pr stk hos Elgiganten,mine købte jeg på dba for 200 kr pr stk.
   De skal bare sættes i hmdi stikket plus til lysnet i den anden ende,
   Styrer det hele med min IPad , da jeg har yousee som tv udbyder kan jeg se gratis film der med danske undertekster, plus kan du se gratis youtube på chromecast, ligeledes har jeg Netflix som kører på samme måde, der er også danske tekster, ingen ledninger, chromecast er trådløs, ganske let at forbinde og det fungerer perfekt og det er smart

   Svar
 9. Er der også hdmi på ældre fladskærms-tv? da jeg skal på ski ferie og ikke kender mere til fjernsynet end at det er fladskærm og højst sandsynligt ikke nyt!

  Svar
 10. Hej
  Jeg vil gerne have Netflix på det tv i soveværelset
  Hvordan får jeg det på skærmen
  Er der en trådløs mulighed så jeg ikke skal trække kabler
  Kan se der er hmdi stik på siden

  Svar
 11. hej.
  jeg har altid set tv fra pc til tv men nu viser den kun et baggrundsbillede og ikke de ting jeg har liggende på skrivebordet.endvidere kan jeg ikke se noget når jeg evt ser tv2 play.lyden virker finf men kun det samme baggrundsbillede uden de ikoner jeg har liggende på skrivebordet.
  hva gør jeg?

  Svar
 12. Hej.
  Står i et problem, som er at mit fjernsyn kun vil vise “ekstern1” og “ekstern2”. Der er ingen HDMI, når jeg trykker på source knappen – har tjekket alt igennem. Betyder det, at der ingen hdmi kanal er på mit tv? Og er der måske en anden løsning? Jeg har et Samsung fladskærm, model ved jeg ikke.

  Svar
 13. Hej har brug for hjælp.

  Jeg har lige købt et smart tv 50 tommer som har 2 hdmi porte mit gamle tv havde vga stik og hvor jeg havde et 30 meter kabel forbundet med lyd efter jeg har fået nyt tv har jeg så købt mig et HDMI til VGA Adapter kabel men Tv´et siger ingen signal hvad kan jeg gøre? er det mon det nye HDMI til VGA Adapter kabel der ikke virker eller er det noget andet?

  Håber i kan hjælpe mig

  Svar
  • Hvis din pc har HDMI-udgang, skal du holde dig langt fra VGA. Du skal blot bruge et kabel med HDMI i begge ender.

   Svar
 14. Hej. Jeg har er LG tv som jeg vil slutte til min computer. Det er forbundet med et HDMI stik + hunstik og HDMI med almindelig og mini i den anden ende. Computeren registrer tv’et, men billedet kommer ikke frem på tv’et når den skal tilslutte. Har prøvet at kontakte LG kundesupport men de kunne ikke fortælle mig hvorfor. Tv’et har været tilsluttet flere forskellige computere før hvor det har virket uden problemer. Nogen der har en ide om hvad der kan være galt?

  Svar
  • Måske kører pc’en en højere opløsning end tv’et. Prøv at sætte opløsningen ned, og se om det hjælper.

   Svar
 15. Hej
  Når jeg sætter mit hdmi stik ind i min stationær og derefter ind i tv´et (phillips, ikke et smart tv)går det fint og der kommer min baggrund på computeren op på fjernsynet, men når jeg så prøver at åbne googel chrome, sker der ikke noget, jeg kan tydeligt se det åbent, men når jeg prøver at få det i FULDSKÆRM kommer det ikke op
  tak på forhånd, håber du kan hjælpe 🙂

  Svar
 16. Hey ville høre om du kan hjælpe mig???
  Kan ikke få min computer til a gå på mit tv da den siger der kun er en skræm

  Svar
 17. Hej.
  Jeg har et skærmkort som er delt op i 2.
  Så den viser 2 forskellige skærmbilleder, hvordan får jeg den til at vise billedet fra “hovedskærmen” på mit tv, mens jeg stadig har 2 forskellige skærmbilleder?

  Svar
  • I Windows’ kontrolpanel er der nok det, du efterlyser. Kontrolpanel > Udseende og personlige indstillinger > Skærm > Juster opløsning.
   Valg af primær skærm.

   Svar
 18. Hej – når jeg skal have min bærbar vist på en større skærm så virker det perfekt, men jeg kan ikke lukke min bærbar sammen, så går den større skærm også i sort, hvad skal jeg gøre?

  på forhånd tak.

  Svar
 19. Hej,, når jeg tilslutter min bærbar (HP) til mit tv (sony) via et hdmi kabel for at se film på viaplay, er gå de meget godt t stykke tid, mn så bliver billedet på tv’et blå tonet,?? så hvis jeg trækker stikket ud og sitter det tilbage igen så er billedet ok et stykketid, der er ikke nogen forskel på billedet på pc’en,, så mit spørgsmål er,, hvad går der lige galt

  Svar
  • Det skyldes dårlig forbindelse. Det skyldes snavs eller et slidt stik. Prøv evt. med noget elektronik-rensespray, eller prøv et andet kabel.

   Svar
 20. Hej har en alcatel onetpuch idol 2 smartphone. Vil gerne tilslutte den med mit fladskærm. Har prøvet at tilslutte det bha hdmi oplader. Det hjalp ikke. Er der andre alternativer?

  Svar
 21. Tak for gennemgangen af tilslutning PC/TV herover. Meget nyttigt!

  Jeg har (næsten) uden problemer tilsluttet min mac til et Samsung re32eo, men nu forsøger jeg at sætte en Lenovo T410 til samme TV og får meddelelsen ‘understøttes ikke’.

  Jeg har købt HDMI/HDMI kabel,som forbindes til computeren via et Sandberg VGA/audio forbindelsesstik.

  Maskinen kører windows 7. ..skal jeg opgradere?

  mvh.

  Svar
  • Jeg tør ikke sige, hvad der er galt. Jeg kender ikke Sandberg-dimsen, men måske kører den en højere opløsning end TV’et kan håndtere. Det kan også være skærmfrekvensen, den er galt med. TV’et burde kunne håndtere “HD-ready” (720 x 1.280) og 50 Hz refresh-rate. Ellers så prøv om du kan få hjælp hos forhandleren eller hos Sandberg.

   Svar
 22. jeg har en stationær computer hvor jeg har ændret på skærmopløsningen fordi jeg ingen ikoner mm havde på skrivebordet. men nu er min skærm helt sort. hvordan kan jeg ændre skærmen tilbage når skærmen er sort?

  Svar
  • Det lyder drilsk. Måske kan du prøve at sætte en anden skærm på, for at se, om det fungerer med den. Alternativt kan du prøve at starte computeren i “Protected mode” (hold F8 nede mens computeren starter). Ellers skal du nok have en computerkyndig til at hjælpe dig.

   Svar
   • Hvad heder din PC.Søg hotline på google med navn på fra din pc.ring til den
    oplyste tlf. nr de kan hjælpe dig.
    mvh.
    Carsten

    Svar
 23. Jeg bruger et HDMI stik til at forbinde min pc med tv’et. Jeg havde ingen problemer, da jeg havde Windows 8, men nu har jeg opgraderet ti windows 10 og det lader til jeg ikke kan installere billedet på tv’et som jeg kunne i windows 8. Mit problem er at jeg ikke kan se de yderste kanter af billedet på tv’et. Det er et problem når jeg skal lukke vinduer ned og finde start fx.
  Er der nogen der ved hvad jeg gør for at ændre det?
  Jeg har prøvet med opløsningen, men det bliver mine apps kun større af og det er ikke det jeg ønsker.
  Hjælp – er jeg virkelig nødt til at gå tilbage til windows 8?

  Svar
  • HDMI er jo standardmåden til at tilslutte en ekstern skærm, så det burde jo virke. Har du prøvet at se på Skærm / Skærmopløsning i Kontrolpanelet? Jeg har ikke opgraderet endnu, så jeg kan ikke bidrage med konkrete erfaringer – men det har andre måske?

   Svar
 24. Jeg har et problem. Når jeg sætter min computer til til tv’et (mens computerskærmen er lukket ned) er billedet helt fint, men når computerskærmen så bliver åbnet igen bliver billedet lille. Har nogle en forklaring på hvilken indstilling jeg skal ind i for at ændre dette? Venlig hilsen Signe Mortensen

  Svar
  • Det skyldes formentlig at computerskærmen har en lavere opløsning end tv’et, så når skærmene skal vise samme billede, bruges “laveste fællesnævner”.

   Svar
 25. Hejsa. Har tilsluttet min bærbare til mit tv og det virker fint men så er spørgsmålet : Kan jeg gøre sådan at jeg kan bruge min computer til andet arb mens jeg ser film (Tv2Play) på tvét ?
  På forhånd tak

  Svar
 26. Hej jeg har et problem med at jeg har forbundet min pc ( Acer Aspire ) med mit tv ( LG ) med et dvi / hdmi kabel men der kommer ikke billede på tv`et og min pc kan hellere ikke finde tv`et selvom der sidder et kabel i. Hvad gør jeg ???

  Svar
  • Prøve at genstarte pc’en med kablet i. Ellers har jeg ikke give andre råd end dem, du finder i artiklen.

   Svar
   • okay nu har jeg prøvet at genstarte computeren med stikket i men der kommer stadig ikke billede og computeren kan ikke finde tv`et.

    Svar
   • okay jeg har lige snakket med dem og det skyldes at min computer ikke kan komme ned på 50 Hz så det er der problemet ligger men mange tak for hjælpen.

    Svar
 27. Når jeg har tilsluttet min computer til mit tv via hdmi, ryger forbindelsen og jeg skal rører ved musen eller trykke på tastaturet så kommer det igen. Dette sker ikke når jeg ser film, men når jeg f.eks hører musik. Hvad kan dette skyldes?

  Svar
 28. Min kæreste og jeg har fulgt jeres glimrende beskrivelse, og det fungerede fint med at se Netflix overført fra PC til fjernsyn. MEN da vi så ville se fjernsyn igen, var der ingen tv-kanaler. De er tilsyneladende forsvundet ud i den blå luft, og vi kan ikke indstille dem igen, fordi kanalerne ikke kan søges ud. Fjernsynet har virket upåklageligt, før vi så Netflix på det.
  Har I nogen anelse om, hvad der kan være sket – og ikke mindst hvad løsningen er?
  KH Miamaja

  Svar
  • Det er svært at forstå, at kanalerne skulle forsvinde. Mit gæt er, at I mangler at stille tv’et tilbage til tv. På min fjernbetjening hedder knappen “Source” (som skifter mellem tv-tuneren og diverse indgang (fx HDMI).

   Svar
  • Hej
   Ring til hotline du kan finde telefonnummer på Google.Navn på
   Jeres pc og hotline på Google,

   Carsten

   Svar
  • Hej
   Ring til hotline du kan finde tellefonnummer på Google.Navn på
   Jeres pc og hotline på Google,

   Carsten

   Svar
 29. Hej jeg vil tilslutte fra laptop til tv philips ,for at se tv kanaler ,hvordan jeg tilsluter den og hvilken kabler jeg skal brug?

  Svar
 30. Jeg har en laptop (hp pavilion 2 år gl) og bredbånd og tv fraYousee.med Youseeplay webtv på min helårsadresse.
  Kan jeg via et eller andet kabel fra min laptop som jeg forbinder til mit TV i sommerhuset ( 1 år gl fladskærm) se webtv der?. Har bredbånd ( ubegrænset)fra TDC i sommerhuset. Det ville være dejligt hvis det kunde lade sig gøre, så er jeg fri for at betale for endu en tvpakke i sommerhuset. Synes min pc skærm er for lille til fjernsyn.
  Mvh
  Ulla

  Svar
    • Det skulle da gerne fremgå af artiklen 🙂 Det er et kabel med et HDMI-stik i begge ender – forudsat at din computer har et HDMI-stik, men det har den formentlig. Køb det i en passende længde hos fx AV-cables.dk.

     Svar
  • Hvis din pc er i sommerhuset
   Og du vil forbinde med fladskærm.Så køb chromcast til at forbinde enhederne med uden
   Kabel. Max 6 meter imellem.Sådan gør jeg I vores
   Lejlighed

   Carsten

   Svar
  • Hvis din pc er i sommerhuset
   Og du vil forbinde med fladskærm.Så køb chromcast til at forbinde enhederne med uden
   Kabel. Max 6 meter imellem.Sådan gør jeg I vores
   Lejlighed

   Carsten

   Svar
   • Tak for svar, det lyder dejligt uden kabler… men har læst at chromecast app kun fås til android og iphone..og jeg er så uheldig at have en Windows phone. ( aldrig mere windows phone!!!!)
    Ved ej heller om Yousee understøtter chromecast..

    vh
    Ulla

    Svar
 31. Jeg har som mange andre problem med min forbindelse mellem min pc og tv via HDMI. Det har virket uden problemer, men i går var der ingen forbindelse længer. Har testet med andet kabel og med anden komponent til tv, så det er et sted på min pc. Har også prøvet (windows tast + P) og det er heller ikke der fejlen ligger. Min PC er en 11 mdr gammel acer E1-510 med 8.1 styresystem.
  Håber der er en der kan hjælpe 🙂

  Svar
  • Ring til Acer hotline. Søg på Google Du kan finde telefonnummer der.De kan hjælpe dig med det samme. Jeg. har fået en god hjælp derfra

   Svar
 32. Hej.
  Jeg har et lidt anderledes problem. Min far har stort set ingen hørelse og bruger derfor en speciel hovedtelefon, som enten kan tilsluttes mellem led via skarkabel eller i stik for høretelefoner. på tv er der ikke problemer da han har skar mellem dvd og tv. men dvd boksen kan ikke tage hdmi.
  når jeg slår hdmi til mellem pc og tv går lyd mv fint over, men hvis vi andre skal kunne hører kan vi ikke bruge hovedtelefonstikket i tv’et da al lyd så forsvinder ( har prøvet med stik halvt inde)
  jeg vil derfr høre om der er en eller anden fiks løsning til både at køre pc via hdmi til tv og SAMTIDIG tage lyden via udgang til hovedtelefon på pc ( det er en bærbar HP vi taler om)
  Jeg kan ikke selv komme på noget, men tænker jeg ikke er nørdet nok…..er der mon en af jer her på siden som kan hjælpe mig med en løsning vil det være super
  på forhånd tusind tak for jeres forsøg 😉

  Svar
   • Hej
    Jeg siger tak for hurtig respons, nu er det godt nok Windows 8.1 men det skulle jo ikke ændre så meget tænker jeg.
    Jeg vil i morgen sammen med min far prøve det af og håber hermed at kunne give ham mange timers gode oplevelser
    Tusind tak for hjælpen

    Svar
 33. Når jeg kobler pc med windows 8.1 sammen med tv’et via HDMI-kabel for at se HBO Nordic, får jeg billedet fra pc til tv, men lyden får jeg ikke med. Hvad mon jeg skal gøre ved det?

  Svar
  • Jeg går ud fra, at det er et generelt problem og at det ikke har noget med HBO at gøre… Prøv at højreklikke på højttalerikonet nederst til højre (i meddelelsesområdet). Prøv dette: Hvis Afspilningsenheder er sat til “Højttalere”, skal dette ændres til “Digital Output”, “HDMI”, eller hvad der nu står. Du kan også prøve med et andet kabel.

   Svar
 34. Hej , jeg har lige købt et smart tv, fladskærm der stadig har scartstik hvilket min gamle medion pc også har, jeg har kørt dualscren, klon mv og jeg kan også godt få billede på fjernsyn under opstart af pc, men når min pc er færdigstartet op og er klar forsvinder billede på fjernsynet og siger / ingen video tilgængelig / så der er der under hele opstarten , men forsvinder når min pc er startet op .

  Hvad kan der være galt ?

  Svar
  • SCART er analog og understøtter kun almindelig tv-opløsning (576 x 720), så prøv at sætte opløsningen ned (hvis det overhovedet er muligt). Brug HDMI, hvis det er en mulighed.

   Svar
 35. Jeg har et Philips 40,men jeg kan ikke få den til at snakke sammen med min pc.Jeg har tilsluttet hdmi kabel.Er der nogen der kan give mig svar på det.
  Carsten.

  Svar
 36. Når jeg har mit HDMI stik siddende i mit tv og ind i computeren. Bliver tv skærmen automatisk til skærm 1 (main screen) og min computer skærm til skærm 2. Det vil sige når jeg tænder min pc starter den op på mit tv. Hvilket er ret irriterende, hvordan kan jeg ændre det så min tv skærm bliver “secondary screen”

  Svar
  • Gå ind i kontrolpanelet under Skærm > Skærmopløsning og vælg den primære skærm. Sådan er det i hvert fald på Windows 7.

   Svar
 37. Kan ikke få billed fra min pc til fladskærmen..bruger et Hdmi stik.
  Har virket før…??
  Er det noget med udgangen fra min pc der noget galt med ?

  Svar
  • Det er svært at sige. Er det en bærbar, kan det være du skal vælge ekstern skærm via tastaturet (er beskrevet i artiklen).

   Svar
 38. når jeg ser film på tv via HDMI-kabel, så skifter farven pludselig til negativ efter et stykke tid – meget forskellig længde – skifter den tilbage igen. Jeg har forsøgt med nyt kabel, men det er samme resultat.. HJÆÆÆÆLP..

  Svar
  • Det må formentlig være en dårlig forbindelse – altså enten kablet eller bøsningerne. Måske skulle du prøve at rense bøsningerne forsigtigt med noget “kontaktrens”. Både Thansen og Harald Nyborg har den slags.

   Svar
 39. Hvorfor når der bruges pc på 32″ tv fylder det ikke hele skærmen ( til modelbane )er det skærmkortet

  Svar
  • Det kan være at skærmkortet ikke har lige så stor en opløsning som tv’et. Prøv at se om du ikke kan zoome billedet større på tv’et. Der er normalt en knap til det på fjernbetjeningen.

   Svar
 40. Hej
  Jeg forsøger at få hul igennem til TV skærmen som kun har SCART og HDMI stik, fra min gamle Lenovo pc som kun har VGA. Derfor købte jeg en konverter. VGA/HDMI
  Det virker med VGA (afprøvet på anden TV skærm) som også virker med HDMI stikket.

  Så problemet er vist at PC/ TV ikke kan finde ud af at der sidder en konverter imellem, så hvad kan jeg så gøre?

  Svar
  • Jeg har ikke nogen erfaringer med sådan en konverter, så jeg kan desværre kun henvise til manual til tv og konverter. Måske kan forhandleren af konverteren hjælpe…

   Svar
 41. Hej.
  Jeg har købt et HDMI stik som jeg har prøvet at forbinde fra min pc til Tv men når jeg er gået ind på den rette kanal siger den bare” intet signal” eller “Kan ikke understøtte videotilstand”
  Nogen som kan hjælpe?

  Svar
  • Det kan lyde som om pc’en giver et signal fra sig, som tv’et ikke understøtter. Det kan fx være opløsning og/eller opdateringsfrekvens (Hz), der er for høje. (Den slags kan indstilles under Skærm i kontrolpanelet).

   Svar
 42. Hejsa.
  Hvordan kan det være at når jeg sætter HDMI kablet i min PC og i TV’et at mit skrivebord ændrer sig på computeren men ikke på TV’et der er det hele men der kan jeg jo ikke bruge musen på så det er et problem jeg har *Windows 8.1 og TV’et er et Samsung

  Svar
  • Hvis den eksterne skærm har en anden opløsning en computerskærmen, kan computeren ændre skærmopløsningen, så den passer til den mindste opløsning – og det kan meget vel være TV’et. Prøv at slå computerskærmen fra, og se om det hjælper – se afsnittet “Når der er hul igennem”. Normalt kan man bruge musen på tv’et.

   Svar
 43. Hej. Jeg har fofbundet min laptop pc med mit TV(LG) – med et HDMI-kabel. Jeg har billede kontakt pcTV(OK) – men lyden fra PC’en kan jeg ikke få over på mit TV 🙁 Hvad skal jeg gøre? Mvh…Johan Due

  Svar
  • Prøv med et andet tv eller en anden bærbar for at finde ud af, hvor fejlen opstår. I princippet kan det jo også være kablet, der er noget galt med… Du kan altid får lyden ud af pc’en via hovedtelefonudgangen. Den kan forbindes med Line-in på et stereoanlæg (med et minijack-phono-kabel), eller den kan fx kobles til computer-højttalere.

   Svar
 44. Hej jeg har HDMI kabel som jeg vil koble min PC til tv med men når jeg gør det går skærmen på pc ud PC er en emashines G640G og tv et er LG 42 LX 650N er der hjælp at få til denne opgave eller er der bedre at købe et VGA Kabel og koble dem sammen med

  Svar
  • Det er bedst at bruge HDMI. På en bærbar er der typisk en funktionstast, som kan få computeren til skifte mellem indbygget skærm / begge skærme / ekstern skærm. Der er et ikon på en af F-tastene, som symboliserer dette. Hold tasten [Fn] og tryk på den relevante F-tast.

   Svar
 45. Hej

  har lige flyttet min computer hvor jeg kunne se mit TV fra pcen men efter den er blivet flyttet kan pcen ikke finde mit tv

  har prøvet at start pcen op uden at min skærm er sat til der finder den tvet kun lige i 30 sec så forsvinder billedet igen

  Svar
 46. Jeg har problemer med at få lyd på tv’et, når jeg vil se film. Det har kørt fint i lang tid, men pludselig var der bare ingen lyd. Jeg bruger HDMI, men lyden bliver ikke overført. Jeg har prøvet det på forskellige fladskærme og stadig ingen lyd. Gætter på at det så er min PC, men nogen idé til hvad det kan være?

  Svar
  • Det kan jo også være kablet – prøv med et andet kabel og prøv med en anden computer, så du kan lokalisere fejlen nærmere.

   Svar
 47. Jeg har en TFT monitor som jeg godt vil koplet på mit yamaha psr 9000 keyboard på keyboardet er der kun en indgang med et phone stik og på monitoren er der både et VGA og et DVI-D
  stik kan man bruge et af dem til at få det signal af

  Med Venlig Hilsen
  Ib Jørgensen

  Svar
  • Jeg kender ikke dit keyboard, men så vidt jeg kan se, burde du kunne sætte det til et tv med et phonokabel. Se under Indgangene på tv’et punkt C i artiklen ovenfor.

   Svar
 48. det hele virker fint, men billedet på tv skærmen kunne godt rykkes lidt mod højre, op ned er sådanne set ok.
  sender fra acer aspire one til panasonic TH-42PV60EH via vga stik.

  Svar
 49. hej, vi har et SONY bravia fladskærms tv og ville hører om det var muligt at tilslutte det en Macbook Pro? – -da vi meget gerne ville kunne se Viaplay på en større enhed

  Svar
 50. Hej
  Er der nogen som har erfaring med at forbinde en pc med en modtagerboks fra Boxer via et kabel med usb stik i hver end

  Svar
 51. Jeg har også hørt en del godt om Chromecast – det er en spændende løsning på det her trådløs HDMI / pc til tv… Nu lyder det til nogen af jer har lidt ekspertise, så jeg ville bare høre om nogen af jer har prøvet den der dongle fra AirCast. Den ligner meget Chromcast i størrelsen, men umiddelbart kan den lidt mere (eller hvad?). Jeg er i hvert fald lidt i tvivl om hvad jeg skal købe 🙂

  Svar
  • Jeg kender ikke AirCast, men det lyder spændende. Pt. er der dog ikke engang et billede af produktet på aircast.dk.

   Svar
 52. hej. jeg har engang haft det til at virke, men det vil ikke mere. jeg bruger et hdmi kabel og sætter i de rigtige indgange, (har prøvet alle hdmi-indgange på tv’et), og så står der på tv-skærmen Intet videosignal. hvad søren er der galt ?

  Svar
 53. Hej Peter, jeg tror jeg vil købe en chromecast, den ser ud til at være den mindste og bedste løsning, og prisen er også ok :)….
  Rigtig mange tak for din hjælp
  Benjamin

  Svar
 54. Hej, på mit Sony Bravia har jeg 2 HDMI indgang, lige som på dit billede nr. 4.
  Mit spørgsmål er: kan man bruge de 2 indgang samtidig? Jeg bruger den ene af dem til en digital box, men nu vil jeg også gerne koble en ny box til netflix.
  Håber at du kan hjælpe mig.
  Mvh, Benjamin

  Svar
  • På tv’et vælger du hvilken kilde (source), du vil have vist på skærmen. Du kan kun vælge én ad gangen, men der kan sagtens sidde noget i begge HDMI-indgange. I dette tilfælde vælger du fx digitalbox i HDMI 1 og Netflix i HDMI 2. Jeg bruger i øvrigt Chromecast til Netflix, og det virker rigtig godt.

   Svar
   • Det lyder godt, men kan man bruge Chromecast på et fjernsyn af lidt ældre generation som min? Den er ikke en full hd fra starten af, den har brug for en digital boks nemlig…

    Svar
     • skal der også kobles strømforsyning til? Jeg så på en video at de koblede en lille kabel til den, jeg kunne bare ikke forstå hvad det var præcis… ?

     • Ja, der følger en lille strømforsyning med – det er jo en lille modtager og den skal have strøm. Hvis dit tv har et ledigt USB-stik, kan strømmen også tages der.

 55. Jeg har forbundet min bærbare HP via HDMI stik til mit Toshiba tv for at kunne se YouSee Webtv – billedet og lyd kommer, men billedet lidt uskarpt men efter 10 sekunder bliver billedet super skarpt men så begynder lyden til gengæld bare at hyle højt – håber jeg kan få hjælp/opskift på at løse det?

  Svar
  • Det er ikke lige til at sige, men du kan prøve at teste dig frem til hvor fejlen er. Det kan jo være pc’en, kablet eller skærmen, så jeg vil foreslå at du fx prøver med en anden skærm, prøver med et andet kabel eller prøver med en anden pc.
   Det kan også være softwaren, så prøv også, om du fx kan få hul igennem med fx DR. Held og lykke med det.

   Svar
 56. Jeg har det problem at jeg kun har av og scart på det tv jeg bruger som pc skærm. Er det muligt for mig at få pc lyd til tv.

  Hilsen
  Palle

  Svar
 57. Jeg tror at jeg forstår dette,og det er kontakt mellom PC og TV. Men hvordan skal jeg gjøre for å kunne se et nett-program fra Datamaskinen på TV-apparatet samtidig med at jeg bruker datamaskinen som vanlig på nettet?
  Hvilken skjerm velger jeg som nr.1 og hvilken nr.2? Hvilke alternativer for samhandlingen velger jeg? Og hvordan får jeg lyden med over til TV gjennom min HDMI-kabel?Datamaskinen er 18 tommers Acer Aspire X3475 og TVen En Grundig 32 tommers.På forhånd takk.

  Svar
  • Det er jeg bange for, at jeg ikke kan hjælpe dig med. Prøv at se, om du kan finde et svar på recordere.dk. Der er også et forum.

   Svar

Skriv en kommentar