Hvordan fungerer Mi Box – og hvad er det egentlig?

Hvis du har et ældre Smart-TV eller et fjernsyn uden Smart-TV, kan du opgradere det med tv-boks som fx Apple TV eller Chromecast, så du kan se TV2 Play, Netflix, HBO Nordic osv. Men du kan også bruge en Mi Box S 4K.

Mi Box S 4K indeholder både Android TV og Chromecast Ultra, og den koster fra omkring kr. 400 – se priser på Pricerunner

Android TV er en boks med en fjernbetjening, som du slutter til dit tv med et HDMI-kabel – se billedet.

Når du tilslutter boksen til dit tv – og tænder den – dukker der en vejledning op på skærmen, som du kan følge.

Har du en Android-telefon, bliver et opsætningen lidt nemmere, men det gør ikke den store forskel.

Android TV

Mi Box indeholder som nævnt Android TV. Der findes flere bokse med Android TV (fx NVIDIA Shield TV), og Android TV findes også indbygget i tv fra bl.a. Sony og Sharp.

For bedre at forstå hvad MI Box S 4K er, kan vi sammenligne den med Apple TV og Chromecast.

Android TV = Google TV
Google vil fra efteråret 2020 omdøbe Android TV til at hedde Google TV – måske skyldes det bl.a. de falske Android TV-bokse, som omtales nedenfor.

Mi Box S 4K i forhold til Apple TV og Chromecast

Mi Box S 4K svarer på sin vis både til Apple TV og Chromecast.

I forhold til Apple TV

Ligesom Apple TV er det en tv-boks med fjernbetjening, som kan bruges uden anvendelse af en smartphone. Med begge kan man se fx Netflix, HBO Nordic og Youtube. 

Apples design og finish er lækrere, men den helt store forskel er, at udbuddet af apps til Android TV er mere begrænset. Der findes tv-apps til bl.a. Netflix, HBO Nordic, C-more, Eurosport, dplay, DR TV og TV2 Play, men danske tv-udbydere som fx Telia og Boxer mangler. Yousee har en app og mon ikke de øvrige også er på vej?

Apple TV understøtter både netværkskabel og wifi. Mi Box understøtter kun wifi. Mi Box kan stemmestyres via en indbygget Google Assistent – Apple TV har stemmestyring via Siri, men det fungerer pt. ikke på dansk.

I forhold til Chromecast

Mi Box S 4K indeholder også Chromecast – endda i 4K-udgaven. Når Mi Box S 4K er installeret, kan den bruges præcis som en Chromecast (ja, faktisk som en Chromecast Ultra). På den måde kan du se alt Chromecast-indhold, men du skal bruge mobilen til at styre Chromecast – ligesom med en almindelig Chromecast. 

Chromecast med Google TV
I efteråret 2020 kommer Google med en ny Chromecast, der minder meget om Mi Box: den har nemlig fjernbetjening og Google TV.

Falske Android TV-bokse
Rundt omkring på nettet kan du finde en mængde forskellige bokse, der hedder noget med Android 9.0 TV Box. Umiddelbart tror man, at det er Android TV, men det er det ikke.
Det er tv-bokse, som er kører på Android 9.0, og som “blot” tilpasser de almindelige Android-apps at blive vist på en tv-skærm. 
Google kræver certificering for at bruge Android TV-navnet, derfor hedder de noget, der ligner.
Mange af dem er populære på fx Amazon, men det er ikke den ægte vare – sådan som Mi Box S4K er. Se evt. denne Youtube-video om fænomenet.

Andre features

Mi Box fjernbetjening

Google Assistent

Mi Box indeholder som nævnt også Google Assistent, så man via fjernbetjeningens indbyggede mikrofon fx kan sige “start Youtube” eller “find bagedysten på Youtube”. Det er noget nemmere end at stave sig frem på skærmtastaturet.

Man også stille spørgsmål fx “hvordan bliver vejret?”. Svaret kommer på tv-skærmen – ikke over tv’ets højttalere. 

Spil

Der er også en del spil-apps til Mi Box.

Lydudgang og USB

Mi Box S 4K indeholder lydstik til fx en soundbar, og der er også USB-port, som kan bruges til en USB-nøgle, et eksternt tastatur, en game-controller mv.

Android TV-app – også med touchpad.

Fjernbetjenings-app

Der er også mulighed for at installere en Android TV fjernbetjenings-app på telefonen, så man kan bruge denne app i stedet for fjernbetjeningen. App’en kan indstilles til at bruge touchpad frem piletaster – se billedet. App’en giver også mulighed for at bruge mobilens tastatur – så man slipper for at anvende det langsommelige skærmtastatur.

App’en fås både til Android og iOS. Der findes en tilsvarende app til Apple TV, men den findes desværre kun til iOS.

Startskærm

Sådan kan startskærmen se ud. Indstillingerne er øverst til højre.

Indstillinger

Udsnit af enheds-indstillingerne.

I indstillingerne kan man bl.a. bestemme hvilke apps, man vil have vist – og i hvilken rækkefølge. Man kan også installere nye apps og slette dem, man ikke vil bruge.

Du kan også bestemme hvilke apps søgningen skal gælde. Jeg fravalgte fx søgning i Redbull, Live Channels, men beholdt Youtube og Spotify.

Vurdering

Mi Box S 4K er et interessant bekendtskab. Android TV-delen lider under, at der ikke er helt samme udbud af apps, som der gør til Apple TV og Chromecast. 

Efterhånden som der kommer flere apps, bliver platformen mere interessant.

Men da Mi Box S 4K jo også en komplet Chromecast Ultra, som ellers koster fra kr. 600 (se priser hos Pricerunner), ligner den et godt køb.

Mi Box er venligst stillet til rådighed af Mi Store Danmark.Artikel slut

Print Friendly, PDF & Email

5 kommentarer til “Hvordan fungerer Mi Box – og hvad er det egentlig?”

  1. Hej – lige installeret Mi Box S – men kan ikke finde YouSee app så vi kan logge ind med vores YouSee konto i sommerhuset i Søndervig/Malaga… nogen tips?

    Svar

Skriv en kommentar