Meget bedre kopier/indsæt i Windows

En af de mest nyttige funktioner i Windows, nemlig kopier/indsæt, er blevet meget bedre.

Det helt basale

Når du markerer et stykke tekst i Windows, kan du kopiere det ved at trykke Ctrl-C for at kopiere teksten til Udklipsholderen i Windows. Alternativt kan du højreklikke og vælge Kopier. Trykker du Ctrl-X, klipper du teksten – teksten slettes og placeres i udklipsholderen. 

Når du vil indsætte teksten igen, trykker du blot Ctrl-V (eller højreklikker der, hvor du vil indsætte, og vælger Indsæt). Jeg har altid brugt funktionen, men jeg kan stadig møde folk, der ikke kender denne fantastisk enkle og tidsbesparende funktion.

Man kan markere med musen, eller man kan holde Skift nede og bruge piletasterne.

Husk dine klip

Udklipsholderen kan nu sættes til at huske dine klip – der findes talløse hjælpeprogrammer til Windows, der har kan dette – men nu kan Windows tricket, uden man behøver installere et ekstra program.

Man aktiverer funktionen i Udklipsholder – find den ved at søge på Udklip i søgefeltet nederst til højre.

Funktionen Udklipsholder.

Som det fremgår, kan man – når man har aktiveret funktionen – få vist oversigten ved at trykke +V. Har man flere pc’er kan man endda synkronisere klippene. Endelig kan man slette oversigten.

Sådan bruges Udklipsholderen

Til højre ses et eksempel på hvordan udklipsholderen ser ud med indhold. Bemærk, at der både gemmes tekst og billeder. Man vælger blot et element og indsætter det i fx en mail.

Klikker man på de tre små prikker ud for et klip, er der mulighed for tre ting:

  • At slette klippet
  • At fastgøre klippet
  • At slette alle klip

At fastgøre…

Indeholder er klip information, du bruger tit – fx dine kontaktoplysninger – kan du fastgøre dem, så du altid har adgang til dem. Hvis du vælger at slette alle klip, bevares fastgjorte klip – de skal slettes enkeltvis.

Slet dine klip

De kan være hensigtsmæssigt at man sletter sine klip, hvis de indeholder en eller anden form for privat information.

Hvis det driller

Det er ikke altid funktionen fungerer, som den skal. Der findes masser af sider på nettet, der kommer med løsningsforslag på dette – men det er lidt langhåret. Se fx Guidingtech.com.Artikel slut

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar