Hvordan fungerer Google Home – og hvad er det egentlig?

Google Home og Google Home Mini

Google Home er en lille højttaler, som du kan snakke med. Ja, snakke er nok så meget sagt, men du kan i hvert fald kommunikere med den.

Der findes to udgaver, som ses på billedet til højre. De kan stort set det samme, men den store udgave har en bedre lyd, og den kan spille højere.

I efteråret 2019 kom en ny udgave af Google Home Mini – nemlig Google Nest Mini. De to enheder er næsten ens, men Nest skulle have lidt bedre lyd og så er der hul bagpå, så den kan hænges på væggen. Google Home Mini er udgået.

Når den er installeret, kan du fx bede den om at give dig en vejrmelding, spille radio, indstille en timer, give dig trafikoplysninger eller måske fortælle en vittighed… Se mere nedenfor.

Har du en Chromecast, kan du også styre den via Google Home – dvs at du fx kan sætte den til at afspille en film på Netflix (hvis du har Netflix-abonnement).

Priser
Den store udgave fås fra godt kr. 700 – se priser hos Pricerunner, mens Nest Mini koster fra knap kr. 400 – se priser hos Pricerunner.

Google Home understøtter også Google Home-kompatible enheder, der fx kan styre lyset i boligen, tænde for varmen osv, osv. 

Eksempler på hvad Google Home kan bruges til

Når Google Home er installeret, kan du aktivere Google Assistent ved at sige Hey Google eller OK Google. Når du gør det, lyser nogle lamper ovenpå enheden op.

Derefter kan du få Google Assistent til at hjælpe dig med en lang række ting – fx:

Vejrudsigt

Sig fx:

 • Hey Google – hvad er vejrudsigten? 
 • Hey Google – hvad er vejrudsigten for fredag?
 • Hey Google – hvad er vejrudsigten for i morgen? 

Spørger man om vejrudsigten for i morgen, får man i stedet dagens vejrudsigt, så det fungerer ikke helt pt.

Timer

Sig fx: 

 • Hey Google – Sæt en timer til 55 minutter
 • Hey Google – slet timer

Man kan sætte flere timere og man kan navngive dem.

Vækkeur

Sig fx:

 • Hey Google – sæt vækkeur til kl. 7.30

Påmindelse

Sig fx:

 • Hey Google – sæt påmindelse til kl. 16.30
 • Hey Google – send mig en påmindelse om at slå græs, når jeg kommer hjem

Påmindelser kan navngives, ses, redigeres og oprettes i Google Home-app’en (Konto > Indstillinger > Tjenester > Påmindelser).

Påmindelser dukker op på din telefon.

Trafik

Sig fx:

 • Hey Google – Hvor lang tid tager det at køre til Holbæk?
 • Hey Google – Hvor lang tid tager det at cykle til Roskilde?
Signal om at Google Home tænker…

Opslagsværk

Sig fx:

 • Hey Google – hvor højt er Rundetårn?
 • Hey Google – hvad hedder den største pyramide?
 • Hey Google – hvornår blev Rubbersoul udgivet?

Mange andre spørgsmål som fx Hvornår udgav Beatles deres første album?, kan man ikke få svar på. Google Assistent svarer i så fald noget a la Jeg er desværre ikke sikker på, hvordan jeg kan hjælpe dig med det endnu, men jeg er stadig i gang med at lære.

Oversættelse

Sig fx:

 • Hey Google – hvordan siger man paraply på tysk?

Nyheder

Sig fx:

 • Hey Google – hvad er de seneste nyheder?

Google Home vil så afspille den seneste radioavis fra DR. Under indstillinger i app’en kan man vælge, hvilke nyhedskilder, der skal trækkes på.

Radio

Sig fx:

 • Hey Google – afspil P1

Google Home vil så afspille P1 via TuneIn, som har en masse radiostationer og podcasts. Man skulle også kunne afspille podcasts, sætte dem på pause, og springe frem og tilbage. Desværre fungerer det ikke rigtigt endnu. Podcast-funktionen fungerer på engelsk – læs mere hos Google.

Musikafspiller

Sig fx:

 • Hey Google – spil Kodachrome med Paul Simon
 • Hey Google – næste nummer

Har du et betalings-Spotify-abonnement, vil sangen blive afspillet. Har du et gratis abonnement, vil du komme til at høre en Spotify-kanal, der spiller Paul Simon-agtig musik. Betalingsabonnementer på Youtube Musik, Google Play Musik og Deezer understøttes også.

Når der afspille lyd, kan lydstyrken reguleres ved fx at sige Hey Google – skru ned eller at sige Hey Google – lydstyrke 40% osv.

Beroligende lyde

Sig fx:

 • Hey Google – afspil lyden af bølger
 • Hey Google – afspil noget beroligende

Læs om de forskellige baggrundslyde hos Google.

Dvaletimer 

Sig fx:

 • Hey Google – afspil Rolling Stones i 20 minutter
 • Hey Google – indstil dvaletimer i 60 minutter
  (forudsætter at der afspilles lyd)

Læs mere om timere og dvaletimere hos Google.

Lommeregner

Sig fx:

 • Hey Google – hvad er kvadratroden af  67?

Hvor er min telefon?

Sig fx:

 • Hey Google – hvor er min telefon?
  (telefonen sættes til at ringe)

Kalender

Sig fx:

 • Hey Google – hvad er dagens aftaler?
 • Hey Google – opret en aftale i morgen

Når en aftale oprettes, vil assistenten spørge om tidpunkt og titel.

Indkøbsliste

Sig fx:

 • Hey Google – tilføj sukker til indkøbsliste…

Der kan laves flere indkøbslister, og de kan ses, redigeres og slettes i Google Home-app’en (Konto > Indstillinger > Tjenester > Indkøbsliste).

Der er forlydender om at indkøbslisten vil blive understøttet af Google Keep-app, som jo netop bruges til at lave og dele lister.

Spejl enheden

Via Google Home-app’en kan du spejle til enheden fra din Android.

Prøv fx at sætte afspilning af en noget lyd i gang på din Android og åbn derefter Google Home-app’en. Vælg derefter Konto > Spejl enheden.

Chromecast?

Google Home-enheden kan også optræde som en Chromecast Audio-enhed. Sådan da.

Afspiller jeg fra Google Play Musik på min Android-telefon, vil enheden optræde som en Chromecast-enhed, men den vil ikke afspille indholdet – formentlig fordi det er en gratis Google Play Musik, jeg har. 

Afspiller jeg fra Telmore Musik på den samme Android-telefon, kan jeg godt caste – ligesom jeg kan til Chromecast Audio. 

Bluetooth

Google Home kan også bruges som bluetooth-højttaler. Sig blot Hey Google – aktivér bluetooth, og du kan streame lyd til enheden. Smart feature 🙂

Prøv inden du køber

Du kan afprøve en lang række af ovenstående funktioner på din telefon. Med en Android aktiverer du Google Assistent ved at holde start-knappen nede. På iPhone skal du installere Google Assistant.

Sikkerhed

Google lover, at der ikke sendes noget op i skyen, før enheden aktiveres med Hey Google eller Ok Google. Når enheden er aktiv, lyser lamperne i forskellige farver og mønstre. Du kan se, hvad de enkelte farver og mønstre betyder her.

Google Home er forsynet med en mute-knap, så du fysisk kan slå mikrofonen fra.

Andre features

Signal om at mikrofon er slukket (Google Home Mini).

Google Home leveres ikke med batteri, så det er besværligt at flytte enheden rundt. Tanken er naturligvis, at du skal have flere enheder: En i køkkenet, en i stuen, en i soveværelset, en i børneværelset osv. 

De enkelte enheder kan kommunikere, så du kan fx kan bruge dem som en slags samtaleanlæg. Fx kan du annoncere Så er der mad! så alle hører det. 

Flere brugere

Man kan oprette flere brugere på systemet, og med stemmegenkendelse ved systemet hvem der taler. Prøv at sige: Hey Google – hvem er jeg?

Når man fx spørger om dagens aftaler, bliver det matchet med den stemme, der taler.

Installation

Installationen sker ved at du sætter enheden i en stikkontakt, og installerer den via Google Home-app’en. Det fungerer nogenlunde problemfrit. Nedenfor ses forskellige skærmbilleder fra installationen.

Artikel slut

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar