Chromecast med Google TV – hvad er det?

Chromecast med fjernbetjening.

I september 2020 lancerede officielt en helt af udgave Chromecast, som forventes i butikkerne i løbet af efteråret.

Eller det er måske rigtige at sige, at Google har lanceret Google TV – en tv-boks med fjernbetjening. Boksen (som faktisk er en dongle), indeholder også en Chromecast. Det dermed et helt kinderæg, der altså indeholder tre ting:

  • Google TV
  • Fjernbetjening (til Google TV)
  • Chromecast (som betjenes med mobilen)

Google TV

Google TV (som tidligere hed Android TV) svarer egentlig en del til Apple TV: En “tv-boks” med fjernbetjening:

Android TV set på Mi Box, som minder meget om den nye Chromecast.

Man sætter enheden i HDMI-porten, og styrer den med fjernbetjeningen. Man installerer de apps, man skal bruge (fx Netflix, HBO, DR, TV2, YouTube mv).

Det kan se nogenlunde ud som vist på billedet til højre, som er hentet fra Mi Box S 4K, den også indeholder Android TV/Google TV, fjernbetjening og Chromecast).

Google TV kan altså benyttes uden en smartphone.

Chromecast

Ved hjælp af en smartphone kan man bruge den indbyggede Chromecast – læs artiklen Hvordan fungerer Chromecast – og hvad er det egentlig?

De to dele er uhængige af hinanden, og man kan nøjes med at bruge Google TV-delen. 

Jeg har Mi Box S 4K, som minder utroligt meget om den nye Chromecast – forskellen ligger mest i design og finish, og så er Chromecast’en hurtigere (mere RAM, kraftigere processor).

Antallet af apps, der understøtter Google TV er ikke helt så stort som antallet af Chromecast-apps, så ind imellem bruger jeg Chromecasten, men Google TV er nemmere at gå til pga. fjernbetjeningen. Læs Hvordan fungerer Mi Box – og hvad er det egentlig?

Artiklen udbygges når den nye Chromecast er i handlen.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar