Chromecast uden bredbånd

Chromecast 3, der kom i efteråret 2018.

Hvis du ikke har en bredbåndsforbindelse (fx i sommerhuset), kan du ikke umiddelbart bruge Chromecast, men der er alligevel muligheder.

Mobil som hotspot

Du kan bruge en mobil som hotspot (læs om hotspot her). Hotspottet optræder så som et wifi-netværk, som du kan koble anden mobil (eller en tablet) på, og det er så den, du forbinder med Chromecast. Læs artiklen Hvordan fungerer Chromecast – og hvad er det egentlig?.

Du bruger dermed mobilens dataabonnement til at bære en trådløs dataforbindelse.

Du kan også koble en computer på hotspottet, og derefter caste fra en fane i Chrome-browseren. Resultatet kan dog nemt bliver utilfredsstillende, og det er nok mere oplagt at se tv (fx Netflix) direkte på computeren. 

En 4G-router

En anden mulighed er at bruge en 4G-router – altså en router med et SIM-kort. 

Du kan flytte SIM-kortet fra telefonen og over i routeren, men det er jo upraktisk og besværligt. Alternativt kan du købe et separat dataabonnement til 4G routeren, men det er jo dyrt.

4G-routere koster fra knap kr. 300 og op. Se priser hos Pricerunner.

Bedste mulighed: Et ekstra SIM-kort

Den bedste muligheder nok at vælge et mobilabonnement med masser af data og med mulighed for et ekstra SIM-kort. Prisen for et ekstra SIM-kort kan svinge mellem gratis og kr. 100 pr. måned. Check dit teleselskab – fænomenet kaldes ofte datadeling.Artikel slut

2 Comments:

  1. Bruges der data fra min forbrugsbetalte bredbåndsforbindelse når jeg kaster via wifi til cromecast fra min telefon

    • Artiklen handler jo om at oprette et wifi-hotspot via telefonen, og her bruges der 4G-data. Hvis du kører via wifi en almindelig kablet wifi-router, bruges der ikke 4G-data.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *