Chromecast uden bredbånd

Chromecast 3, der kom i efteråret 2018.

Hvis du ikke har en bredbåndsforbindelse (fx i sommerhuset), kan du ikke umiddelbart bruge Chromecast, men der er alligevel muligheder.

Chromecast kan være en skjult datatyv – læs boksen nederst.

Mobil som hotspot

Du kan bruge en mobil som hotspot (læs om hotspot her). Hotspottet optræder så som et wifi-netværk, som du kan koble anden mobil (eller en tablet) på, og det er så den, du forbinder med Chromecast. Læs artiklen Hvordan fungerer Chromecast – og hvad er det egentlig?.

Du bruger dermed mobilens dataabonnement til at bære en trådløs dataforbindelse.

Du kan også koble en computer på hotspottet, og derefter caste fra en fane i Chrome-browseren. Resultatet kan dog nemt bliver utilfredsstillende, og det er nok mere oplagt at se tv (fx Netflix) direkte på computeren. 

En 4G-router

En anden mulighed er at bruge en 4G-router – altså en router med et SIM-kort. 

Du kan flytte SIM-kortet fra telefonen og over i routeren, men det er jo upraktisk og besværligt. Alternativt kan du købe et separat dataabonnement til 4G routeren, men det er jo dyrt.

4G-routere koster fra knap kr. 300 og op. Se priser hos Pricerunner.

Få et ekstra SIM-kort til 4G-routeren

Den bedste muligheder nok at vælge et mobilabonnement med masser af data og med mulighed for et ekstra SIM-kort. Prisen for et ekstra SIM-kort kan svinge mellem gratis og kr. 100 pr. måned. Check dit teleselskab – fænomenet kaldes ofte datadeling.

Pas på skjult dataforbrug
I standby forsætter Chromecast med at hente højopløsningsfotos til pauseskærmen, i følge en artikel på How-to Geek kan det blive op til 15GB om måneden! Artiklen peger også på, hvad man kan gøre:

 • Sluk Chromecast, når den ikke bruges.
 • Prøv om der kan tages strøm fra tv’et (hvis det har et USB-stik), så slukkes Chromecast sammen med tv’et.
 • Man kan vælge at bruge egne billeder (fra Google Fotos) til pauseskærmen: Opret en mappe med et par meget små billeder, og vælg at bruge denne mappe som pausebilleder. I How-To Geek-artiklen er der endda et link til to små meget, meget billeder, man kan bruge. De er begge på 1×1 pixel, så det vil reducere dataforbruget til nul (stort set). Du indstiller pauseskærmen i Google Home-app’en.

Artiklen er fra 2018, og er opdateret vedr. skjult databrug i nomber 2020.Artikel slut

Print Friendly, PDF & Email

6 kommentarer til “Chromecast uden bredbånd”

  • Det viser sig at være et rigtig godt spørgsmål, for Chromecast henter løbende fotos til pauseskærmen i standby. Jeg har lavet en tilføjelse til artiklen om, hvad man kan gøre ved det.

   Svar
 1. Hvor bruges data/GB?

  Hvis jeg har en almindelig wifi-router eller mobilt bredbånd, som min chromecast opretter forbindelse til og jeg streamer til chromecasten fra min telefon… er det så det data der er i mig mobilabonnement eller mit internetabonnement jeg bruger til selve streamingen af fx en film?

  Spørgsmålet er om jeg fx bare skal have 5-10GB på et mobilt bredbånd så chromecasten har et wifi at koble op på og jeg så bare skal sørge for at have mange GB i mit mobilabonnement fordi dét trækker streamingen – eller om det skal være omvendt med højt GB på internet og lavt på mobilen?

  På forhånd tak,
  Julie

  Svar
  • Det er routeren, der trække streamingen. Når du bruger en mobil til at styre Chromecasten, er den jo koblet på routerens wifi, så den bruger ikke selv data.

   Svar
 2. Bruges der data fra min forbrugsbetalte bredbåndsforbindelse når jeg kaster via wifi til cromecast fra min telefon

  Svar
  • Artiklen handler jo om at oprette et wifi-hotspot via telefonen, og her bruges der 4G-data. Hvis du kører via wifi en almindelig kablet wifi-router, bruges der ikke 4G-data.

   Svar

Skriv en kommentar