Hvordan får du IPTV?

IPTV (eller IP-TV) står for Internet Protokol TV.

Mens gammeldags tv leveres gennem antenne, kabel eller parabol, så modtages IPTV (Internet Protokol TV) over internettet. IPTV kaldes også web-tv.

I princippet er det derfor IPTV, når du ser tv på din tablet, men udtrykket bruges især, når IPTV er et alternativ til fx kabel-tv.

Signal ind

På et almindeligt tv kommer signalet ind gennem antennestikket, hvorfra det forsætter til tv’ets tuner, som behandler signalet og sender det videre til skærm og højttalere. 

Når det handler om IPTV, kommer signalet ind gennem HDMI-stikket og videre til skærm og højttalere – udenom tuneren.

Det betyder dermed, at man også kan se IPTV på et ældre tv, som har en har forældet tuner – for tuneren bruges jo ikke. Tv’et må dog ikke være så gammelt, at det ikke har HDMI.

Det betyder også, at man  kan se IPTV på en almindelig computerskærm – som dog skal have indbyggede højttalere, hvis man skal have lyden med.

Sådan får du IPTV

Med IPTV kan man dermed sige farvel til den traditionelle tv-pakke fra fx Yousee, Stofa, Viasat eller Boxer. Men hvor kan man så finde sine tv-programmer? Der er forskellige muligheder.

Telia-tv

Har du bredbånd i forvejen, er det nemmeste er at vælge en IPTV-pakke fra Telia:

Her koster 4ONE  kr. 199,- (18 kanaler bl.a. alle DR-kanalerne og TV2-hovedkanalen), 4MORE kr. 249,- (28 kanaler) og 4ALL kr. 329,- (45 kanaler). Kanaler kan tilkøbes enkeltvis.

Der er adgang til kanalerne på pc, smartphone og tablet. Med Apple-TV, Airplay eller Chromecast kan du få kanalerne vist på tv’et. Telia har også en tv-boks, som du kan bruge, den koster kr. 699,-.

Desværre er det ikke alle kanaler, der er i HD, selvom de er i HD på et “rigtigt” tv. Det kan bl.a. ødelægge lidt af oplevelsen ved at se sport som fx tennis, da det er svært at se bolden(!)

 • Største fordel ved Telias løsning er, at den kan benyttes af alle – selvom man ikke har bredbånd hos Telia.
 • Største ulempe er, at Telia tilbyder TV3-kanalerne og Eurosport – heller ikke som tilkøb.
 • Telias hjemmeside er rodet. Man kan fx ikke finde ud af hvilke kanaler, der er i HD, og man kan læse om en harddiskoptager, som tilsyneladende ikke kan købes mere.

Telia TV-app på Google Play og App Store:

Fullrate TV med bredbånd

Fullrate tilbyder IPTV-pakker med bredbånd. Her koster Basis kr. 99 (19 kanaler), Favorit kr. 199 (33 kanaler), Komplet kr. 369,- (42 kanaler), og Favorit + TV3 Sport- og XEE-pakken 449,- (36 kanaler samt Komplet + TV3 Sport- og XEE-pakken 549,- (45 kanaler). Fullrate TV forudsætter at du i forvejen har bredbånd via telefonstikket fra Fullrate (mindst kr. 229,-). 

Her får du en tv-boks med fjernbetjening, og der er også adgang til kanalerne på pc, smartphone eller tablet.

 • Største fordel ved Fullrates løsning er, at man får en boks med fjernbetjening og (formentlig) bedre billedkvalitet end ved en app-løsning.
 • Største ulempe er, at Fullrates tv-løsning kun leveres med bredbånd over telefonkablet. Forklaring: Fullrate ejes af Yousee, som leverer tv over COAX.

Fullrate Web-TV-app på Google Play og App Store: 

Viaplay

Viaplay har en masse serier og sportkanaler, men nu kan man også se fx DR og TV2 og tilkøbes.

Der tilbydes tre pakker: Viaplay Film & Serier (kr. 99,-), Viaplay Total med alle de film, serier og sportsbegivenheder, som Viaplay har rettigheder til (kr. 339,-). Til disse to pakker kan man tilkøbe bl.a. DR og TV2 for kr. 100,-. Sidste pakke er Viaplay Sport, som ikke omfatter film, og hvor DR og TV2 ikke kan tilkøbes (kr. 309,-).

 • Største fordel er  et stort udvalg af sport og mulighed for at se indholdet offline.
 • Største ulempe er et begrænset udvalg af andre tv-kanaler.

Sammensæt din egen pakke

Du kan også sammensætte din egen pakke med DR TV og TV2.

DR TV

DR TV er gratis for alle (ud over licensen(!)), og DR’s kanaler kan tilgås på computer, smartphone eller tablet. Med Apple TV eller Chromecast kan du få vist indholdet på dit tv.

TV2 Play

TV2 kan fås gennem TV2 Play. TV2 Play har tre pakker: Live-pakken med alle TV2-kanalerne til kr. 99,-, On demand (adgang til TV2’s arkiv af serier, film og programmer) til kr. 69,- og Hele pakken med Live + On demand til kr. 129.

Der findes apps til computer, tablets, smartphone og SmartTV og både Apple TV og Chromecast understøttes.

Har du gode erfaringer med andre (lovlige) løsninger, så læg gerne en kommentar nedenfor.

Sporten er spredt

Vil du se sport, er rettighederne stort fordelt mellem TV2/TV2 Sport, Viaplay og Discovery og der findes pt. ingen IPTV-pakker, hvor du får det hele.

I øjeblikket har Discovery fx rettighederne til Wimbledon, TV2 og Discovery har rettighederne til Tour de France, Viaplay har Champions League, Discovery har fodboldlandskampe og Euroleague, TV2 har håndbold og badminton. Superligaen og Premier League deles mellem Viaplay og Discovery (hvor Viaplay tilsyneladende er “førstevælger”).

Tv på alle dine skærme
Bemærk at bl.a. Yousee, Waoo og Boxer ligesom Telia og Fullrate tilbyder “tv på alle dine skærme” – men det er som supplement til den antenne- eller kabel tv-løsning, der i øvrigt tilbydes.

Ulemper ved IPTV

Selvom IPTV på mange måde er en smart tv-løsning, er der også ulemper – bl.a. kan du ikke optage IPTV – heller ikke hvis dit SmartTV i øvrigt har PVR-optagelse.

Tv via en app har efter min erfaring ikke helt samme kvalitet som via en tv-boks. 

Artiklen er oprindeligt fra januar 2017, men er opdateret september 2019.
Artikel slut

6 Comments:

 1. dette virker uden vpn Stofa web tv virker i Spanien bare man har internet kan du se samme programmer som hjemme

 2. Gert Christensen

  Hej Teknikalt….tusind tak for din hjemmeside, har fået mange gode og værdifulde oplysninger…tak for det😊 har lige et par spørgsmål angående VPN forbindelse, jeg er en del måneder i Spanien og ser dansk tv via VPN. Der forekommer en del hakken og stil billeder, VPN byen siger det skyldes min PC der er for gammel, har du nogen forstand på det og hvilken PC er det bedst for mig at købe…..jeg er folkepensionist og har ikke den bedste forudsætninger til at forstå det hele……

  • Jeg har ingen erfaringer VPN-byen eller at se dansk tv over VPN. Kan VPN-byen mon oplyse noget mere om de krav de stiller – eller måske ligefrem foreslå en velegnet computer? Har du en langsom ADSL-forbindelse, kan det også være problemet.

  • Efter april 2018 kan du ( hvis du hat Yousee ) se hele din tv pakke i hele EU unden VPN via ders app. TV2 kræver dog et abn. til dkr. 5,00 pr. md som hedder Tv2 i udlandet eller noget ligende.

   • Ja, der er sket en forbedring. Telias app fungerer også i EU, og visse programmer kan også ses direkte på DR i udlandet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *