Hvordan får du IPTV?

Mens gammeldags tv leveres gennem antenne, kabel eller parabol, så modtages IPTV (Internet Protokol TV) over internettet. IPTV kaldes også web-tv.

I princippet er det derfor IPTV, når du ser tv på din tablet, men udtrykket bruges især, når IPTV er et alternativ til fx kabel-tv.

Signal ind

På et almindeligt tv kommer signalet ind gennem antennestikket, hvorfra det forsætter til tv’ets tuner, som behandler signalet og sender det videre til skærm og højttalere. 

Når det handler om IPTV, kommer signalet ind gennem HDMI-stikket og videre til skærm og højttalere – udenom tuneren.

Det betyder dermed, at man også kan se IPTV på et ældre tv, som har en har forældet tuner – for tuneren bruges jo ikke. Tv’et må dog ikke være så gammelt, at det ikke har HDMI.

Det betyder også, at man  kan se IPTV på en almindelig computerskærm – som dog skal have indbyggede højttalere, hvis man skal have lyden med.

Tre slags IPTV
IPTV kan være live (flow tv), tidsforskudt og on demand (fx Netflix og HBO).

Sådan får du IPTV

Med IPTV kan man dermed sige farvel til den traditionelle tv-pakke fra fx Yousee, Stofa, Viasat eller Boxer. Men hvor kan man så finde sine tv-programmer? Der er forskellige muligheder.

Har du bredbånd i forvejen, er det nemmeste at vælge en IPTV-pakke fra Telia, Canal Digital eller YouTv.

Telia-tv

Der er tre pakker plus mulighed for tilkøb. 4ONE  koster kr. 99,- (18 kanaler bl.a. alle DR-kanalerne og TV2-hovedkanalen), 4MORE kr. 249,- (28 kanaler) og 4ALL kr. 329,- (45 kanaler). Kanaler kan også tilkøbes enkeltvis. Der lægges derudover et betalingsgebyr på beløbene.

Der er adgang til kanalerne på pc, smartphone og tablet. Med Apple-TV, Airplay eller Chromecast kan du få kanalerne vist på tv’et. Telia har også en tv-boks, som du kan bruge, den koster kr. 699,-.

Desværre er det ikke alle kanaler, der er i HD, selvom de er i HD på et “rigtigt” tv. Det kan bl.a. ødelægge lidt af oplevelsen ved at se sport som fx tennis, da det er svært at se bolden(!).

Får man også bredbånd fra Telia, får man kr. 99 i rabat på tv-pakken, så den lille pakke i princippet er gratis med Telia bredbånd. Telia ikke TV3-kanalerne, som YouSee har, men til gengæld har Telia Discovery-kanalerne.

Telias hjemmeside er rodet. Man kan fx ikke finde ud af hvilke kanaler, der er i HD, og man kan læse om en harddiskoptager, som tilsyneladende ikke kan købes mere.

Der findes apps til både iOS og Android og Apple TV og Chromecast understøttes. Telia-tv kan også ses på computeren. Læs mere hos Telia.

Allente (tidl. Canal Digital)

Her er der tre pakker: Stream Basic (kr. 429,- med både TV3- og Discovery-kanaler), Stream Standard (kr. 549,-) og Stream Premium (kr. 659,- med ekstra meget sport). Se indholdet af pakkerne her.

Der findes apps til både iOS og Android og Apple TV og Chromecast understøttes. Læs mere hos Allente.

Vil man gerne have IPTV “med det hele”, må Allentes store pakke være det bedste bud.

Allente er en fusion mellem Canal Digital og Viasat. Viaplay findes fortsat.

YouTv

YouTv blev lanceret i september 2020 af YouSee, og indholdet er stort set det samme. Den store forskel er at YouTV kun er IPTV, og man kan bruge enhver bredbåndsforbindelse – der er ikke krav om, at den skal være fra YouSee.

Der er fire pakker til hhv kr. 199, 299, 399 og 499. Alle pakker indeholder DR (alle kanaler), Fox+, Paramount+ og Xee.

Derudover indeholder hver pakke et antal mixpoint, som man kan bruge til at sammensætte sin egen pakke. Pakken til kr. 299 indeholder fx 10 mixpoint. Hos YouTv kan man også få fx HBO Nordic med. Som eksempel HBO Nordic koster 6 mixpoint, men de fleste tv-kanaler koster 1 mixpoint. Se nærmere her.

Man kan ændre sit mix en gang om måneden uden ekstra omkostninger. Hverken YouSee eller YouTv har Discovery-kanalerne.

YouTv er tilgængelig på computer, mobil, tablet, Apple TV og Chromecast.

Tv-pakker med IPTV fra Yousee, Fullrate, Boxer og WAO

Har man en af disse tv-pakker, har man også adgang til indholdet som IPTV (mobil, tablet, Apple TV, Chromecast).

 • Yousee – forudsætter en tv-pakke over kabel-tv
 • Fullrate lukkes og lægges ind under Yousee
 • Boxer – man kan få IPTV over Boxers bredbåndsløsning
 • WAOO – man kan få IPTV, men det forudsætter at man har WAOO-fiber
 • Stofa – man kan få IPTV over Stofa fibernet eller kabel-tv

De enkelte tv-udbydere

Du kan også sammensætte din egen pakke, hvor du selv samler de tjenester, du vil bruge. Her er 

DR TV

DR TV er gratis for alle, og DR’s kanaler kan tilgås på computer, smartphone eller tablet. 

Der findes apps til både iOS og Android og Apple TV og Chromecast understøttes.

TV2 Play

TV2 kan fås gennem TV2 Play. TV2 Play har tre pakker: Live-pakken med alle TV2-kanalerne til kr. 99,-, On demand (adgang til TV2’s arkiv af serier, film og programmer) til kr. 69,- og Hele pakken med Live + On demand til kr. 129.

Der findes apps til computer, tablets, smartphone og SmartTV og både Apple TV og Chromecast understøttes. Læs mere hos TV2 Play.

Viaplay

Viaplay har en masse serier og sportkanaler, men nu kan man også se fx DR, og TV2 kan tilkøbes.

Der tilbydes tre pakker: Viaplay Film & Serier (kr. 99,-), Viaplay Total med alle de film, serier og sportsbegivenheder, som Viaplay har rettigheder til (kr. 339,-). Til disse to pakker kan man tilkøbe bl.a. DR og TV2 for kr. 100,-. Sidste pakke er Viaplay Sport, som ikke omfatter film, og hvor DR og TV2 ikke kan tilkøbes (kr. 309,-).

 • Største fordel er  et stort udvalg af sport og mulighed for at se indholdet offline.
 • Største ulempe er et begrænset udvalg af andre tv-kanaler.

Der findes apps til både iOS og Android og Apple TV og Chromecast understøttes. Visse SmartTV og computer understøttes også. Læs mere hos Viaplay.

dplay

Dplay har Discoverys kanaler.

Der findes tre pakker: Gratis, der er reklamebaseret og som har indhold som fx realityserier, men det er on-demand ikke live tv. Premium, der koster kr. 99 og er uden reklamer, og som bl.a. indeholder Kanal 4, Kanal 5, TLC, Discovery og Animal Planet, samt en række on-demand programmer fra de forskellige kanaler. Sport, der koster kr. 179 og som indeholder alle Discoverys 11 live kanaler (altså fx 6’eren, Canal 9, Eurosport 1 og 2). 

 • Dplay Sport indeholder de sportskanaler, som Yousee og Telia (pr. 3. marts) ikke længere har. 
 • Dplay har ikke andet indhold (fx DR).

Der findes apps til både iOS og Android og Apple TV og Chromecast understøttes. Visse SmartTV og computer understøttes også. Læs mere hos dplay.

Sportsrettighederne er spredt
Vil du se sport, er rettighederne stort fordelt mellem TV2/TV2 Sport, Viaplay og Discovery – og kun Allentes store pakke indeholder dem alle (se ovenfor).
I øjeblikket har Discovery fx rettighederne til Wimbledon, TV2 og Discovery har rettighederne til Tour de France, Viaplay har Champions League, Discovery har fodboldlandskampe og Euroleague, TV2 har håndbold og badminton. Superligaen og Premier League deles mellem Viaplay og Discovery (hvor Viaplay tilsyneladende er “førstevælger”).

Sammensæt din egen pakke

Nogle IPTV-pakker tilbyder næsten alt, men der kan følge meget med, som du ikke vil bruge, så du prøve at sammensætte din egen pakke, ved at abonnere på fx TV2 Play og Dplay eller TV2 og Viaplay. DRTV har du altid har adgang til.

Spar penge ved længere bindingsperioder

Priserne ovenfor er pr. måned. Der kan være en del at spare på nogle af abonnementerne, hvis man binder sig til et halvt eller et helt år.

Har du gode erfaringer med andre (lovlige) løsninger, så læg gerne en kommentar nedenfor.

Ulemper ved IPTV

Selvom IPTV på mange måde er en smart tv-løsning, er der også ulemper – bl.a. kan du ikke optage IPTV – heller ikke hvis dit SmartTV i øvrigt har PVR-optagelse.

Tv via en app har efter min erfaring ikke altid samme kvalitet som via en tv-boks. 

Valg af IPTV-boks

Nogle udbydere (fx Telia) har en boks, man kan købe, men skifter du udbyder, kan du ikke bruge boksen længere, så umiddelbart vil jeg anbefale en IPTV-boks, der fungerer på tværs af de forskellige udbydere.

Der findes flere løsninger, men der er to der skiller sig ud: Chromecast og Apple TV – begge understøttes af langt de fleste udbydere. Læs en sammenligning af dem her.

Pirat tv-pakker

Der findes IPTV-pakker som tilbyder 1000-vis af kanaler. De ser professionelle ud, de kan tilsyneladende fungere godt og de er billige. Her gælder reglen om, at hvis noget ser ud til at være for godt til at være sandt, så er det for godt til at være sandt

Pirat-udbyderne er billige og tjener styrtende med penge, fordi de ikke betaler for rettighederne. De er naturligvis baseret i lande, der er svære at nå juridisk.

Det er ulovligt at se tv via en pirat tv-udbyder. I januar 2020 blev flere brugere straffet med bøder på 15-20.000.

Artiklen er oprindeligt fra januar 2017 og er opdateret juli 2021.
Artikel slut

Print Friendly, PDF & Email

13 kommentarer til “Hvordan får du IPTV?”

 1. Har købt en Mi Box, så jeg kan se iptv, men kan ikke finde ud af at få iptv frem via en app der hedder smart iptv, har Down loade appen på boxen, men kan ikke komme videre, ved du hvordan jeg skal gøre.

  Vh Kenneth

  Svar
 2. Hej Teknikalt….tusind tak for din hjemmeside, har fået mange gode og værdifulde oplysninger…tak for det😊 har lige et par spørgsmål angående VPN forbindelse, jeg er en del måneder i Spanien og ser dansk tv via VPN. Der forekommer en del hakken og stil billeder, VPN byen siger det skyldes min PC der er for gammel, har du nogen forstand på det og hvilken PC er det bedst for mig at købe…..jeg er folkepensionist og har ikke den bedste forudsætninger til at forstå det hele……

  Svar
  • Jeg har ingen erfaringer VPN-byen eller at se dansk tv over VPN. Kan VPN-byen mon oplyse noget mere om de krav de stiller – eller måske ligefrem foreslå en velegnet computer? Har du en langsom ADSL-forbindelse, kan det også være problemet.

   Svar
  • Efter april 2018 kan du ( hvis du hat Yousee ) se hele din tv pakke i hele EU unden VPN via ders app. TV2 kræver dog et abn. til dkr. 5,00 pr. md som hedder Tv2 i udlandet eller noget ligende.

   Svar
   • Ja, der er sket en forbedring. Telias app fungerer også i EU, og visse programmer kan også ses direkte på DR i udlandet.

    Svar

Skriv en kommentar