Hvordan får du IPTV?

IPTV (eller IP-TV) står for Internet Protokol TV.

Mens gammeldag tv leveres gennem antenne, kabel eller parabol, så modtages IPTV (Internet Protokol TV) over internettet. IPTV kaldes også web-tv.

I princippet er det derfor IPTV, når du ser tv på din tablet, men udtrykket bruges især, når IPTV er et alternativ til fx kabel-tv.

Signal ind

På et almindeligt tv kommer signalet ind gennem antennestikket, hvorfra det forsætter til tv’ets tuner, som behandler signalet og sender det videre til skærm og højttalere. 

Når det handler om IPTV, kommer signalet ind gennem HDMI-stikket og videre til skærm og højttalere – udenom tuneren.

Det betyder dermed, at man også kan se IPTV på et ældre tv, som har en har forældet tuner – for tuneren bruges jo ikke. Tv’et må dog ikke være så gammelt, at det ikke har HDMI.

Det betyder også, at man  kan se IPTV på en almindelig computerskærm – som dog skal have indbyggede højttalere, hvis man skal have lyden med.

Sådan får du IPTV

Med IPTV kan man dermed sige farvel til den traditionelle tv-pakke fra fx Yousee, Stofa, Viasat eller Boxer. Men hvor kan man så finde sine tv-programmer? Der er forskellige muligheder.

Telia-tv

Har du bredbånd i forvejen, er det nemmeste er at vælge en IPTV-pakke fra Telia:

Her koster 4ONE  kr. 199,- (15 kanaler bl.a. alle DR-kanalerne og TV2-hovedkanalen), 4MORE kr. 249,- (25 kanaler) og 4ALL kr. 329,- (47 kanaler).

Der er adgang til kanalerne på pc, smartphone og tablet. Med Apple-TV, Airplay eller Chromecast kan du få kanalerne vist på tv’et. Se nærmere på Telia.dk.

Tidligere tilbød Telia en løsning med bredbånd og tv i én pakke – inklusive en tv-boks. Det var da til en attraktiv pris, men denne kombinerede pakke tilbydes ikke længere. 

Fullrate med bredbånd

Fullrate tilbyder også IPTV-pakker med bredbånd. Her koster Basis kr. 99 (19 kanaler), Plus kr. 249,- (35 kanaler) og Familie kr. 248,- (42 kanaler), men disse pakker kan kun bruges af kunder, der i forvejen har bredbånd fra Fullrate (mindst kr. 209,-). En TV3 Sport-pakken kan tilkøbes for kr. 149,-.

Her får du en tv-boks med fjernbetjening, men der er ikke adgang til kanalerne på pc, smartphone eller tablet.

Sammensæt din egen pakke

Du kan også sammensætte din egen pakke med DR TV og TV2.

DR TV

DR TV er gratis for alle (ud over licensen(!)), og DR’s kanaler kan tilgås på computer, smartphone eller tablet. Med Apple TV eller Chromecast kan du få vist indholdet på dit tv.

TV2 Play

TV2 kan fås gennem TV2 Play. TV2 Play har tre pakker: Live-pakken med alle TV2-kanalerne til kr. 99,-, On demand (adgang til TV2’s arkiv af serier, film og programmer) til kr. 69,- og Hele pakken med Live + On demand til kr. 129.

Der findes apps til computer, tablets, smartphone og SmartTV og både Apple TV og Chromecast understøttes.

Har du gode erfaringer med andre (lovlige) løsninger, så læg gerne en kommentar nedenfor.

Tv på alle dine skærme
Bemærk at bl.a. Yousee og Waoo og Boxer ligesom Telia tilbyder “tv på alle dine skærme” – men det er som supplement til den antenne- eller kabel tv-løsning, der i øvrigt tilbydes.

Ulemper ved IPTV

Selvom IPTV på mange måder er en god tv-løsning, er der også ulemper – bl.a. kan du ikke optage IPTV – heller ikke hvis dit SmartTV i øvrigt har PVR-optagelse.

Bruger du Fullrate, skal du have en ekstra tv-boks, hvis du vil se tv på mere end ét tv. Med Telia har du som nævnt adgang til tv på tablets mv, men du skal have en ekstra Chromecast eller tilsvarende for at se tv på flere tv-skærme.

Artiklen er oprindeligt fra januar 2017, men er opdateret oktober 2017.
Artikel slut

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  • Relevante artikler og annoncer