Hvordan får du IPTV?

IPTV (eller IP-TV) står for Internet Protokol TV.

Mens gammeldag tv leveres gennem antenne, kabel eller parabol, så modtages IPTV (Internet Protokol TV) over internettet. IPTV kaldes også web-tv.

I princippet er det derfor IPTV, når du ser tv på din tablet, men udtrykket bruges især, når IPTV er et alternativ til fx kabel-tv.

Signal ind

På et almindeligt tv kommer signalet ind gennem antennestikket, hvorfra det forsætter til tv’ets tuner, som behandler signalet og sender det videre til skærm og højttalere. 

Når det handler om IPTV, kommer signalet ind gennem HDMI-stikket og videre til skærm og højttalere – udenom tuneren.

Det betyder dermed, at man også kan se IPTV på et ældre tv, som har en har forældet tuner – for tuneren bruges jo ikke. Tv’et må dog ikke være så gammelt, at det ikke har HDMI.

Det betyder også, at man  kan se IPTV på en almindelig computerskærm – som dog skal have indbyggede højttalere, hvis man skal have lyden med.

Sådan får du IPTV

Med IPTV kan man dermed sige farvel til den traditionelle tv-pakke fra fx Yousee, Stofa, Viasat eller Boxer. Men hvor kan man så finde sine tv-programmer? Der er forskellige muligheder.

Telia-tv

Har du bredbånd i forvejen, er det nemmeste er at vælge en IPTV-pakke fra Telia:

Her koster 4ONE  kr. 199,- (15 kanaler bl.a. alle DR-kanalerne og TV2-hovedkanalen), 4MORE kr. 249,- (25 kanaler) og 4ALL kr. 329,- (47 kanaler). Kanaler kan tilkøbes enkeltvis.

Der er adgang til kanalerne på pc, smartphone og tablet. Med Apple-TV, Airplay eller Chromecast kan du få kanalerne vist på tv’et.

Kvaliteten på et tv er desværre ikke god. Fx er det meget svært at se sport som fx tennis, da det er svært at se bolden(!).

Tidligere tilbød Telia en løsning med bredbånd og tv i én pakke – inklusive en tv-boks. Det var til en attraktiv pris og en god tv-kvalitet, men denne kombinerede pakke tilbydes ikke længere, og man kan slet ikke få en tv-boks til Telia TV – det kører kun via app.
 • Største fordel ved Telias løsning er, at den kan benyttes af alle – selvom man ikke har bredbånd hos Telia.
 • Største ulempe er, at man ikke kan få en tv-boks, der giver bedre billedkvalitet og er nemmere at betjene.

Telia TV-app på Google Play og App Store: 

Fullrate TV med bredbånd

Fullrate tilbyder IPTV-pakker med bredbånd. Her koster Favorit kr. 199 (33 kanaler), Komplet kr. 369,- (42 kanaler), og Favorit + TV3 Sport-pakken 419,- (36 kanaler samt Komplet + TV3 Sport-pakken 519,- (45 kanaler). Fullrate TV forudsætter at du i forvejen har bredbånd fra Fullrate (mindst kr. 229,-). 

Her får du en tv-boks med fjernbetjening, og der er også adgang til kanalerne på pc, smartphone eller tablet.

 • Største fordel ved Fullrates løsning er, at man får en boks med fjernbetjening og (formentlig) bedre billedkvalitet end ved en app-løsning.
 • Største ulempe er, at Fullrates tv-løsning kun leveres med bredbånd over telefonkablet. Forklaring: Fullrate ejes af Yousee, som leverer tv over COAX.

Fullrate Web-TV-app på Google Play og App Store: 

Sammensæt din egen pakke

Du kan også sammensætte din egen pakke med DR TV og TV2.

DR TV

DR TV er gratis for alle (ud over licensen(!)), og DR’s kanaler kan tilgås på computer, smartphone eller tablet. Med Apple TV eller Chromecast kan du få vist indholdet på dit tv.

TV2 Play

TV2 kan fås gennem TV2 Play. TV2 Play har tre pakker: Live-pakken med alle TV2-kanalerne til kr. 99,-, On demand (adgang til TV2’s arkiv af serier, film og programmer) til kr. 69,- og Hele pakken med Live + On demand til kr. 129.

Der findes apps til computer, tablets, smartphone og SmartTV og både Apple TV og Chromecast understøttes.

Har du gode erfaringer med andre (lovlige) løsninger, så læg gerne en kommentar nedenfor.

Sport: Viaplay og Eurosport Player

Viaplay Sport
Viaplay har det største udvalg af sportsrettigheder. En sportspakke koster 289,- og den kan ses på både alle platforme. 

Eurosport Player
Discovery Networks omfatter bl.a. kanal 5, 6 og 9 samt Eurosport 1 og 2. Med Eurosport Player får du adgang til de to Eurosport-kanaler. Prisen er 129,- og den kan ses på bl.a. Android, iOS, tvOS og Chromecast.

Dplay
Dplay er en gratis app, “der samler alt det bedste indhold fra nogle af Danmarks – og verdens største tv-kanaler. Her kan du se de bedste programmer fra Kanal 4, Kanal 5, Discovery Channel, TLC, ID og Animal Planet. Du kan også få adgang til eksklusive snigpremierer og udvalgt sport”. 

Tv på alle dine skærme
Bemærk at bl.a. Yousee, Waoo og Boxer ligesom Telia og Fullrate tilbyder “tv på alle dine skærme” – men det er som supplement til den antenne- eller kabel tv-løsning, der i øvrigt tilbydes.

Ulemper ved IPTV

Selvom IPTV på mange måde er en smart tv-løsning, er der også ulemper – bl.a. kan du ikke optage IPTV – heller ikke hvis dit SmartTV i øvrigt har PVR-optagelse.

Tv via en app har efter min erfaring ikke samme kvalitet som via en tv-boks. 

Artiklen er oprindeligt fra januar 2017, men er opdateret juni 2018.
Artikel slut

6 Comments:

 1. dette virker uden vpn Stofa web tv virker i Spanien bare man har internet kan du se samme programmer som hjemme

 2. Gert Christensen

  Hej Teknikalt….tusind tak for din hjemmeside, har fået mange gode og værdifulde oplysninger…tak for det😊 har lige et par spørgsmål angående VPN forbindelse, jeg er en del måneder i Spanien og ser dansk tv via VPN. Der forekommer en del hakken og stil billeder, VPN byen siger det skyldes min PC der er for gammel, har du nogen forstand på det og hvilken PC er det bedst for mig at købe…..jeg er folkepensionist og har ikke den bedste forudsætninger til at forstå det hele……

  • Jeg har ingen erfaringer VPN-byen eller at se dansk tv over VPN. Kan VPN-byen mon oplyse noget mere om de krav de stiller – eller måske ligefrem foreslå en velegnet computer? Har du en langsom ADSL-forbindelse, kan det også være problemet.

  • Efter april 2018 kan du ( hvis du hat Yousee ) se hele din tv pakke i hele EU unden VPN via ders app. TV2 kræver dog et abn. til dkr. 5,00 pr. md som hedder Tv2 i udlandet eller noget ligende.

   • Ja, der er sket en forbedring. Telias app fungerer også i EU, og visse programmer kan også ses direkte på DR i udlandet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *