Hjem » Tv og lyd » Hvordan får du IPTV?

Hvordan får du IPTV?

Der sker meget på dette område – på under et år er stort set alle pakker ændret og priserne er steget markant.

Mens gammeldags tv leveres gennem antenne, kabel eller parabol, så modtages IPTV (Internet Protokol TV) over internettet. IPTV kaldes også web-tv.

I princippet er det derfor IPTV, når du ser tv på din tablet, men udtrykket bruges især, når IPTV er et alternativ til fx kabel-tv.

Signal ind

På et almindeligt tv kommer signalet ind gennem antennestikket, hvorfra det forsætter til tv’ets tuner, som behandler signalet og sender det videre til skærm og højttalere. 

Når det handler om IPTV, kommer signalet ind gennem HDMI-stikket og videre til skærm og højttalere – udenom tuneren.

Det betyder dermed, at man også kan se IPTV på et ældre tv, som har en har forældet tuner – for tuneren bruges jo ikke. Tv’et må dog ikke være så gammelt, at det ikke har HDMI.

Det betyder også, at man  kan se IPTV på en almindelig computerskærm – som dog skal have indbyggede højttalere, hvis man skal have lyden med.

Tre slags IPTV
IPTV kan være live (flow tv), tidsforskudt og on demand (fx Netflix og HBO).

Sådan får du IPTV

Med IPTV kan man dermed sige farvel til den traditionelle tv-pakke fra fx Yousee, Stofa, Viasat eller Norlys. Men hvor kan man så finde sine tv-programmer? Der er forskellige muligheder.

Har du bredbånd i forvejen, er det nemmeste at vælge en IPTV-pakke fra Telia, Allente eller YouTv. OBS: Priserne nedenfor er pris pr. måned.

Telia-tv

Der er tre pakker plus mulighed for tilkøb. 4ONE (Basis) koster kr. 249,- (15 kanaler bl.a. alle DR-kanalerne, TV2-hovedkanalen og Kanal 5), 4MORE (Sport) kr. 399,- (26 kanaler) og 4ALL (Sport og familie) kr. 499,- (42 kanaler). Kanaler kan også tilkøbes enkeltvis. Der lægges derudover et betalingsgebyr på beløbene.

Der er adgang til kanalerne på pc, smartphone og tablet. Med Apple-TV, Airplay eller Chromecast kan du få kanalerne vist på tv’et. Telia har også en tv-boks, som du kan bruge, den koster kr. 699,-.

Desværre er det ikke alle kanaler, der er i HD, selvom de er i HD på et “rigtigt” tv. Det kan bl.a. ødelægge lidt af oplevelsen ved at se sport som fx tennis, da det er svært at se bolden(!).

Telias hjemmeside er rodet. Man kan fx ikke finde ud af hvilke kanaler, der er i HD, og man kan læse om en harddiskoptager, som tilsyneladende ikke kan købes mere.

Der findes apps til både iOS og Android og Apple TV og Chromecast understøttes. Telia-tv kan også ses på computeren. Læs mere hos Telia.

Allente (tidl. Canal Digital)

Allente kan ses på parabol og som streaming. Her er der tre pakker: Basic (kr. 449,- med både TV3- og Discovery-kanaler), Standard (kr. 679,-) og Premium (kr. 659,- med ekstra meget sport). Se indholdet af pakkerne her.

Der findes apps til både iOS og Android og Apple TV og Chromecast understøttes. Læs mere hos Allente.

Vil man gerne have IPTV “med det hele”, må Allentes store pakke være det bedste bud.

Allente er en fusion mellem Canal Digital og Viasat. Viaplay findes fortsat.

YouTv

YouTv blev lanceret i september 2020 af YouSee, og indholdet er stort set det samme, som YouSee har. Den store forskel er at YouTV kun er IPTV, og man kan bruge enhver bredbåndsforbindelse – der er ikke krav om, at den skal være fra YouSee.

Der er fire pakker til hhv kr. 199, 299, 399 og 499. Alle pakker indeholder DR (alle kanaler) og Paramount+.

Derudover indeholder hver pakke et antal mixpoint, som man kan bruge til at sammensætte sin egen pakke. Pakken til kr. 299 indeholder fx 10 mixpoint. Hos YouTv kan man også få fx HBO Nordic med. Som eksempel HBO Nordic koster 6 mixpoint, men de fleste tv-kanaler koster 1 mixpoint. Se nærmere her.

Man kan ændre sit mix en gang om måneden uden ekstra omkostninger. Hverken YouSee eller YouTv har Discovery-kanalerne.

YouTv er tilgængelig på computer, mobil, tablet, Apple TV og Chromecast.

Tv-pakker med IPTV fra Yousee, Fullrate, Boxer og WAO

Har man en af disse tv-pakker, som leveres over kabel, antenne eller satellit, har man også adgang til indholdet som IPTV (mobil, tablet, Apple TV, Chromecast).

 • Yousee – forudsætter en tv-pakke over kabel-tv
 • Fullrate lukkes og lægges ind under Yousee
 • Norlys (tidl. Boxer) – man kan få IPTV over Norlys’ bredbåndsløsning (kan også ses med DVB2-udstyr)
 • WAOO – man kan få IPTV, men det forudsætter at man har WAOO-fiber
 • Stofa – man kan få IPTV over Stofa fibernet eller kabel-tv

De enkelte tv-udbydere

Du kan også sammensætte din egen pakke, hvor du selv samler de tjenester, du vil bruge: 

DR TV

DR TV er gratis for alle, og DR’s kanaler kan tilgås på computer, smartphone eller tablet. Der findes apps til både iOS og Android. Apple TV og Chromecast understøttes også.

TV2 Play

TV2 kan fås gennem TV2 Play. TV2 Play har tre pakker: Basis (adgang til TV2’s arkiv af serier, film og programmer) – men ikke live. Pris kr. 49,- med reklamer og kr. 79,- uden reklamer. Favorit med fem TV2-kanaler live + arkiv til kr. 109,- med reklamer og kr. 139,- uden reklamer. Vil man også have TV2’s to sportskanaler med er prisen for pakken Favorit + Sport hhv. kr. 169,- og kr. 199,-

Der findes apps til computer, tablets, smartphone og SmartTV og både Apple TV og Chromecast understøttes. Læs mere hos TV2 Play.

Viaplay

Viaplay har en masse serier og sportskanaler, men nu kan man også se fx DR, og TV2 kan tilkøbes.

Der tilbydes to pakker: Viaplay Film & Serier (kr. 119,-). DR og TV2 m.fl. kan tilkøbes for kr. 100,-. Viaplay Total med alle de film, serier og sportsbegivenheder, som Viaplay har rettigheder til (kr. 449,-). DR, TV2, 3+, 3Max m.fl. kan tilkøbes for kr. 100,-. 

 • Største fordel er  et stort udvalg af sport og mulighed for at se indholdet offline.
 • Største ulempe er et begrænset udvalg af andre tv-kanaler.

Der findes apps til både iOS og Android og Apple TV og Chromecast understøttes. Visse SmartTV og computer understøttes også. Læs mere hos Viaplay.

discovery+ 

Discovery+ hed tidligere Dplay, og der er ikke længere nogen gratis, reklamebåret pakke.

Der findes fire pakker: Underholdning (med reklamer) har indhold som fx reality-serier, men det er on-demand ikke live tv. Prisen er kr. 49,-. Underholdning er samme pakke uden reklamer og prisen er kr. 79,-. Underholdning+live indeholder også live tv-kanaler med bl.a. Kanal 4, Kanal 5, TLC, Discovery og Animal Planet – prisen er kr. 99,-. Sport svarer til Underholdning+live, men der er lagt fire sportskanaler oveni (6’eren, Canal 9, Eurosport 1 og 2) – her er prisen kr. 129,-. Læs mere her.

 • Discovery+ play har ikke andet indhold (fx DR).

Der findes apps til både iOS og Android og Apple TV og Chromecast understøttes. Visse SmartTV og computer understøttes også.

Sportsrettighederne er spredt
Vil du se sport, er rettighederne stort fordelt mellem TV2/TV2 Sport, Viaplay og Discovery – og kun Allentes store pakke indeholder dem alle (se ovenfor).
I øjeblikket har Discovery fx rettighederne til Wimbledon, TV2 og Discovery har rettighederne til Tour de France, Viaplay har Champions League, Discovery har fodboldlandskampe og Euroleague, TV2 har håndbold og badminton. Superligaen og Premier League deles mellem Viaplay og Discovery (hvor Viaplay tilsyneladende er “førstevælger”).

Sammensæt din egen pakke

Nogle IPTV-pakker tilbyder næsten alt, men der kan følge meget med, som du ikke vil bruge, så du prøve at sammensætte din egen pakke, ved at abonnere på fx TV2 Play og discovery+ eller TV2 og Viaplay. DRTV har du altid har adgang til.

Spar penge ved længere bindingsperioder

Priserne ovenfor er pr. måned. Der kan være en del at spare på nogle af abonnementerne, hvis man binder sig til et halvt eller et helt år.

Har du gode erfaringer med andre (lovlige) løsninger, så læg gerne en kommentar nedenfor.

Ulemper ved IPTV

Selvom IPTV på mange måde er en smart tv-løsning, er der også ulemper – bl.a. kan du ikke optage IPTV – heller ikke hvis dit SmartTV i øvrigt har PVR-optagelse.

Tv via en app har efter min erfaring ikke altid samme kvalitet som via en tv-boks. 

Valg af IPTV-boks

Nogle udbydere (fx Telia) har en boks, man kan købe, men skifter du udbyder, kan du ikke bruge boksen længere, så umiddelbart vil jeg anbefale en IPTV-boks, der fungerer på tværs af de forskellige udbydere.

Der findes flere løsninger, men der er to der skiller sig ud: Chromecast og Apple TV – begge understøttes af langt de fleste udbydere. Læs en sammenligning af dem her.

Pirat tv-pakker

Der findes IPTV-pakker, som tilbyder 1000-vis af kanaler. De ser professionelle ud, de kan tilsyneladende fungere godt og de er billige. Her gælder reglen om, at hvis noget ser ud til at være for godt til at være sandt, så er det for godt til at være sandt

Pirat-udbyderne er billige og tjener styrtende med penge, fordi de ikke betaler for rettighederne. De er naturligvis baseret i lande, der er svære at nå juridisk.

Det er ulovligt at se tv via en pirat tv-udbyder. I januar 2020 blev flere brugere straffet med bøder på kr. 15-20.000.

Artiklen er oprindeligt fra januar 2017 og er senest opdateret marts 2022.
Artikel slut

Print Friendly, PDF & Email

13 kommentarer til “Hvordan får du IPTV?”

 1. Har købt en Mi Box, så jeg kan se iptv, men kan ikke finde ud af at få iptv frem via en app der hedder smart iptv, har Down loade appen på boxen, men kan ikke komme videre, ved du hvordan jeg skal gøre.

  Vh Kenneth

  Svar
 2. Hej Teknikalt….tusind tak for din hjemmeside, har fået mange gode og værdifulde oplysninger…tak for det😊 har lige et par spørgsmål angående VPN forbindelse, jeg er en del måneder i Spanien og ser dansk tv via VPN. Der forekommer en del hakken og stil billeder, VPN byen siger det skyldes min PC der er for gammel, har du nogen forstand på det og hvilken PC er det bedst for mig at købe…..jeg er folkepensionist og har ikke den bedste forudsætninger til at forstå det hele……

  Svar
  • Jeg har ingen erfaringer VPN-byen eller at se dansk tv over VPN. Kan VPN-byen mon oplyse noget mere om de krav de stiller – eller måske ligefrem foreslå en velegnet computer? Har du en langsom ADSL-forbindelse, kan det også være problemet.

   Svar
  • Efter april 2018 kan du ( hvis du hat Yousee ) se hele din tv pakke i hele EU unden VPN via ders app. TV2 kræver dog et abn. til dkr. 5,00 pr. md som hedder Tv2 i udlandet eller noget ligende.

   Svar
   • Ja, der er sket en forbedring. Telias app fungerer også i EU, og visse programmer kan også ses direkte på DR i udlandet.

    Svar

Skriv en kommentar