Sammenligning af Apple TV og Chromecast

Apple TV og Chromecast erstatter og forbedrer begge tv’ets Smart TV-funktion, og de bruges til at streame indhold fra apps (Netflix, TV2 Play, HBO Nordic osv. osv) til tv’et.

Begge findes i HD og 4K-udgaver, og selvom de langt henad vejen bruges tjener samme formål, er de meget forskellige. Nedenstående omhandler primært Chromecast 2 og Apple TV 4.

Læs artiklerne om Chromecast og Apple TV.

Pris

Chromecast
Hos Google koster Chromecast 2 kr. 320 (flere priser på Pricerunner), mens Chromecast Ultra (4K-udgaven) koster kr. 630 (flere priser på Pricerunner). 

Apple TV 4
Vejledende pris på Apple TV 4 (med 32 GB SSD-disk) er kr. 1.299 (flere priser på Pricerunner), 

Apple TV 4K
4K-udgaven findes både med 32 og 64 GB SSD-disk. Prisen hos Apple er hhv kr. 1.499 (flere priser på Pricerunner) og kr. 1.699 GB (flere priser på Pricerunner).

Mi Box S 4K
Denne tv-box hører egentlig også med i sammenligningen: Den indeholder nemlig Android TV og en komplet Chromecast Ultra. Læs Hvordan fungerer Mi Box – og hvad er det egentlig?

Betjening

Chromecast
Betjenes med smartphone/tablet. Skal man regulere lyden eller slukke, skal man bruge tv’et egen fjernbetjening.

Apple TV
Betjenes med den medfølgende fjernbetjening, som også kan tænde/slukke tv’et og regulere lyden på det.

Brugervenlighed

Apple TV er hurtigere
Chromecast er lidt tung at bruge – det tager tid at starte en app og derefter koble den til Chromecast. Apple TV indeholder en kraftig processor er næsten ligeså hurtig at bruge som en almindelig fjernbetjening. 

Chromecast er nemmere til indtastning, men…
Skal man indtaste oplysninger med vhja Apple fjernbetjeningen er det en langsommelig affære. Her er Chromecast meget nemmere at gå til, da man bruger det almindelige tastatur. Har man en iPhone eller en iPad anbefales det at bruge Apple TV-app’en, hvor man kan bruge det normale skærmtastatur.

Apple TV er mere stabil
Chromecasts funktion afhænger meget af, hvor godt de enkelte apps understøtter Chromecast. Netflix er fx meget stabil, mens fx Telia TV er mere skrøbelig. 

Chromecast caster hurtigt fra mobilen
Sidder man med fx en Youtube-video på sin tablet, kan man umiddelbart caste til Chromecast. Har man Apple TV, skal man først åbne Youtube og derefter finde den pågældende video.

Billedkvalitet

Billedkvaliteten vil ofte være den samme, men er Apple TV koblet til routeren med et kabel, er det en bedre løsning end wifi.

Andre features

Da Apple TV har en harddisk, kan man fx lægge musik og billeder på den, som man høre/se på tv’et.

Chromecast har ingen harddisk, men til gengæld kan man jo caste musik og billeder fra smartphone eller tablet direkte til Chromecast. Det kan man ikke med Apple TV.

Spil
Da Apple TV’s fjernbetjening indeholder accelerometer, gyroskop og indbygget kompas, kan man bruge den som en slags spillekonsol.

Med Chromecasts mirrorfunktion kan man caste spil og andet indhold fra smartphone/tablet til tv’et, men der vil ofte lidt forsinkelse i overførslen. Der er også en mirrorfunktion fra Apple-enheder til Apple TV.

Bottom line

Chromecast er væsentlig billigere og streamer normalt i fin kvalitet. Apple TV er noget dyrere, men giver til gengæld en bedre og mere stabil brugeroplevelse.

Artikel slut

Artiklen er fra juni 2018 og er opdateret oktober 2020.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar