Hjem » Nettet » Hvad er OneDrive – og hvordan fungerer det?

Hvad er OneDrive – og hvordan fungerer det?

Hvis du har en Microsoft-konto (til fx Outlook eller Hotmail), har du adgang til OneDrive (tidligere SkyDrive), som er Microsofts svar på Dropbox og Google Drev

OneDrive kan lagre fotos, videoer, dokumenter osv, og du får 5 GB gratis plads. Og du får adgang til app-udgaver af Office-programmer – se boksen nedenfor.

Du skal have en (gratis) konto hos Microsoft, for at benytte OneDrive, og har du ikke en konto, kan du kan du tilmelde dig her.

I OneDrive har du samtidig adgang til mange andre Microsoft-services, som fx mail (Outlook) og online-udgaver af bl.a. Office-programmer som bl.a. Word, Excel og PowerPoint.

Hvis du fx uploader en Word-fil, kan du redigere den med den indbyggede Word-app. 

De forskellige apps har ikke alle de funktioner som de “rigtige” Office-programmer, men til de fleste formål er de faktisk fine.

Læs mere i artiklen Word, Excel, PowerPoint mv. – gratis i OneDrive.

Log ind på OneDrive

Gå ind på OneDrive og klik på Log på.

Til højre ses et “tomt” OneDrive.

Fra menubjælken er der bl.a. adgang de forskellige apps.

Upload filer

Når vi er nået så langt, kan vi overføre (uploade) filer til vores OneDrive.

Når der skal overføres filer til OneDrive, findes der en knap til formålet (Upload på billedet), men det er meget nemmere at bruge træk og slip (drag and drop):

Find filerne på pc’en med Stifinder (eller Finder) og træk dem ind på den OneDrive-mappe, de skal ligge i.

Mens kopieringen foregår, vises der i menubjælken en status, der viser, hvad der sker.

Bemærk, at man både kan bruge drag-and-drop på filer og mapper.

Download

Filer – her i listevisning.

Når musen peger på en mappe eller en fil, dukker der en lille cirkel op, som man kan klikke på, for at sætte et flueben.

Når man har markeret filerne, skal man klikke på Hent, som automatisk dukker op i OneDrives menulinje, når filer er markeret.

Markerer man kun en enkelt fil, bliver den blot downloadet. Hvis flere filer er markeret, bliver de downloadet i en zip-fil.

I begge tilfælde placeres filerne i den normale download-mappe.

Upload og download er lidt besværligt, men det er heldigvis muligt at bruge synkronisering i stedet.

Synkronisering

Ved synkronisering sker der det, at indholdet af OneDrive-mappen på computeren automatisk afspejler den tilsvarende mappe i OneDrive i skyen.

Tilføjer eller sletter du filer på i OneDrive på computeren, bliver de også tilføjet eller slettet i skyen. Og omvendt.

Hvis der skal laves automatisk synkronisering mellem computeren og nettet, skal der installeres et lille program – det, Microsoft kalder en app. 

App’en er præinstalleret på Windows 8.1 og Windows 10, mens den skal downloades til fx Windows 7 og Mac OS X. Windows XP er ikke understøttet.

Synkronisering af mapper, der ikke ligger i OneDrive
Med lidt behændighed kan man få OneDrive til at synkronisere mapper, der ikke ligger i OneDrive-mappen. Det er lidt langhåret – læs Læg eksterne mapper i OneDrive eller Dropbox.

 

Skal du installere på en smartphone, er det nemmeste at gå via App Store / Google Play, og skal du fx bruge OneDrive på Windows 10, er den allerede installeret

Når du er klar, logger du ind på app’en, og du bliver derefter ført gennem en guide, der hjælper dig med indstillingerne.

Nu kan du begynde at bruge OneDrive.

Synkronisering som backup – pas på!
Hvis du placerer alle dine vigtige filer i OneDrive-mappen på computeren, kan du komme til dem overalt, hvor der er netadgang, og det er jo smart. Samtidig har du også en sikkerhedskopi af dine data, og det er jo også smart. Men pas på! Synkroniseringen betyder jo, at hvis du kommer til at slette en fil i OneDrive på computeren, bliver den også slettet i OneDrive på nettet (og omvendt). Heldigvis er der en papirkurv i OneDrive på nettet, så der kan du formentlig finde dine slettede filer igen – hvis du opdager det i tide…

OneDrive på flere enheder

Hvis du bruger OneDrive-app’en på flere enheder, kan du selv bestemme, om alle filerne fra nettet skal synkroniseres med alle enheder.

Bruger du OneDrive til backup, er der måske ikke nogen grund til at disse filer ligger på alle dine enheder.

Deling

Det er også værd at nævne, at du kan dele dine filer i OneDrive med andre, og når du deler, er det blot et link, der bliver sendt – ikke hele filen.

Filer, der ligger i OneDrive-mappen på computeren

Når du deler, bliver der blot sendt en link.

Du deler ved at højreklikke på filen eller mappen og vælge Del et OneDrive-link. 

Filer, der ligger i OneDrive på nettet

onedrive05Du kan også dele filerne direkte fra OneDrive. Nu få du forskellige måder at dele på. Se billedet til højre.

Bemærk, at du også her kan få et link, hvis du hellere vil sende det på anden vis (fx i Messenger). Som standard kan modtageren åbne filen, men ikke gemme din i OneDrive igen.

Du kan imidlertid også give adgang til redigering, hvis det er mere praktisk. 

SkyDrive blev til OneDrive
Tilbage i 2014 skiftede SkyDrive navn til OneDrive. Samtidig med navneskiftet blev porteføljen af online-programmer udvidet med bl.a. PowerPoint og OneNote. Læs artiklen Word, Excel, PowerPoint mv. – gratis i OneDrive.

Kamerarulle

Du kan automatisk få kopieret fotos fra din smartphone eller tablet til OneDrive.

For at få denne kopiering til at ske, skal du installere OneDrive-app’en på din enhed (fx iPad).

Under installationen af app’en kan du vælge at aktivere Upload fra kameraet – alternativt kan du aktivere funktionen i app’ens indstillinger.

Slet billeder fra mobilen, men ikke fra OneDrive

Fotos og videoer fra Galleri (på Android) og Filmrulle (på iOS) kopieres til OneDrive. Her placeres de i mappen Filmrulle, der ligger i mappen Billeder. Det betyder, at du godt kan slette billederne fra Galleri (på Android) og Filmrulle (på iOS), uden de slettes fra OneDrive. 

Hvis du åbner OneDrive-app’en på din enhed, og sletter indhold i den, slettes indholdet “rigtigt”. 

Det er lidt drilsk, så er du usikker, så prøv at slette et enkelt foto og se, hvad der sker. 

Det betyder, at hvis du sletter et billede på din enhed, slettes det også i OneDrive (hvor den for en tid ligger i OneDrives papirkurv).

Artikel slut(Artiklen er opdateret marts 2020 – oprindeligt er den fra juni 2014).

Print Friendly, PDF & Email

141 kommentarer til “Hvad er OneDrive – og hvordan fungerer det?”

 1. Hej
  Når jeg forsøger at lave en QR-kode til en fil på onedrive, så sker der det, at når man bruger QR-koden med mobilen, så får man adgang til hele mit onedrive, og det er jeg jo ikke interesseret i. Hvorfor går man ikke bare direkte til filen?

  Svar
  • Prøv at teste det link QR-koden bruges til – så bør der også være problemer med det (og så er det ikke QR-koden, der er problemet). Er du sikker på, at det ikke skyldes, at du allerede er logget ind? (Prøv på en anden enhed, en anden browser eller i et inkognito-vindue).

   Svar
 2. Hej. Jeg har en samsung android, som synkroniserer mine billeder automatisk fra galleri til OneDrive. Men telefonhukommelsen bliver relativt hurtigt fyldt op, så ca. en gang om måneden er jeg nødt til at slette alle billederne i galleriet. Og så sletter den dem også på OneDrive. Den advarer mig endda, om at de bliver slettet begge steder, men jeg kan ikke vælge det fra. Nogen gode forslag til at løse problemet? Vil jo vældigt gerne have, at de bliver liggende i OneDrive… Tak 🙂

  Svar
  • Under Indstillinger i OneDrive-app’en finder du “Frigør plads på enhed”. Det er den funktion, du skal bruge.

   Svar
 3. Hej…………. kan i evt. hjælpe……………………. hvordan kan der være at mine mapper på computeren pludselig er væk under one drive. One drive bliver godt nok ved med at skrive at jeg mangler plads. Jeg deler normalt mine mapper ind i års tal og har også en masse word dokumenter, men de er væk og hvordan kan de være at one drive i skyen ikke deler mine billeder ind efter mine mapper. Der er pludselig en masse billeder der er væk! Kan det være en opdatering vi mangler………?

  Svar
  • Det er svært at sige noget om “på distancen”, og jeg ved ikke helt hvad der sker, hvis man ignorerer, at der ikke er mere plads. Du kunne overveje Google Fotos til dine billeder – så bliver der også mere plads til resten af dine ting i OneDrive.

   Svar
 4. Når jeg ser hvor meget min mappe under bruger og mit navn fylder, så ligger onedrive mappen der og fylder op. Hvorfor gør den det. Det burde vel være i skyen ?? og ikke på mit c drev.

  Svar
  • OneDrive laver ikke backup. OneDrive synkroniserer mellem computer og skyen – så det hele tiden er det samme, der ligger begge steder. På computeren under OneDrives indstillinger kan du bestemme hvilke mapper, der ikke skal synkroniseres. Har du valgt, at en bestemt mappe ikke skal synkroniseres, kan du derefter slette den på computeren uden den samtidig slettes i skyen. Du kan også logge ud af OneDrive på computeren og derefter slette hele din OneDrive-mappe. Er du usikker på, hvordan det fungerer, kan du jo lave en testmappe i OneDrive på computeren og derefter eksperimentere lidt med, hvad der sker.

   Svar
  • Der findes flere cloudbaserede services, der angiveligt kan den slags. Mest udbredt er Multcloud.com, men der er flere alternativer. Jeg har ikke selv afprøvet nogen af dem. ALternativet er naturligvis, at du downloader billederne fra Google Fotos og efterfølgende lægger den i Onedrive-mappen på computeren. Det er ganske nemt, men det tager tid…

   Svar
 5. Hej
  Jeg vil gerne oprette en mappe i min OneDrive som andre kan tilføje filer til (personer der ikke umiddelbart har Microsoft konto), jeg har fået det til at fungere før men har glemt hvordan jeg gjorde. Er det noget du kan hjælpe med at forklare?

  Svar
 6. Hej.
  jeg havde alle mine fotos på Onedrive på min gamle telefon som druknede nytårsaften.
  nu har jeg så købt ny, installeret appen igen og pist væk er mine billeder..
  de ligger heller ikke på pc’en eller i papirkurven…
  hvad er der sket og hvor er mine billeder…Hjæææælp…det var fotos af ferier fra de sidste 3 år og babybilleder af sønnen min.

  Ghita

  Svar
  • Billederne burde ikke forsvinde, for du har jo ikke slettet dem. Når telefonen dør, svarer det jo blot til, at den bliver slukket. Prøv at skal logge ind på din OneDrive konto på nettet – der skulle billederne gerne ligge. Når du logger ind fra mobilen, skal du sikre dig, at det er den samme konto, du bruger. Er billederne faktisk væk, er du så sikker på, at de har været synkroniseret?

   Svar
   • Billederne er væk..hmmm…har nok ikke synkroniseret dem, er det det der er problemet tænker du?..papirkurv er også tom…

    Svar
    • Hvis du ikke har aktiveret camera uploads, vil det i hvert fald forklare miseren. Det er da i øvrigt muligt, at billederne kan reddes ud af telefonen – du kan jo prøve at spørge i en af den mange mobilreparationsbutikker. De har måske erfaringer med den slags.

     Svar
     • Mine billeder blev uploadet automatisk til onedrive fra galleriet hver gang de blev taget.
      Men tak for hjælpen, vil prøve at kontakte en reparatør og se om de kan hjælpe. Fik bare at vide at telefonen var død der hvor jeg afleverede den til reparation.

 7. Hej. Jeg har billeder i en OneDrive mappe som jeg gerne vil dele via et link på en hjemmeside, men hvordan gør jeg det? Hvis jeg klikker på Del så kan jeg dele med bestemte personer, men jeg vil gerne blot lave en deling så alle der klikker på linket på hjemmesiden kan se billederne og ikke kunne rette billederne.

  Svar
  • Det nemmeste er at markere de billeder, du vil dele og tilføje dem til at et album. Når det er gjort, kan du dele albummet: Billeder > Albummer > marker albummet > Del > Få et link. Dette link vil vise albummet til alle, der har linket. Du kan tillade redigering, men som standard er det slået fra.

   Svar
 8. Jeg har fået gjort ALT så småt i Onedrive at jeg ikke kan ændre noget som helst – hvordan jeg bar mig ad ved jeg ikke – hjælp!

  Svar
  • Jeg forstår vist ikke spørgsmålet. Hvad er småt? Hvis teksten i browseren er blevet for lille, kan du trykke Ctrl+0.

   Svar
 9. Hej

  Jeg har flere enheder koblet op på OneDrive og disse billeder ligger i kamerarullen i skyen men ikke i OneDrive mappen på PC. Hvordan kan jeg få det synkroniseret også ? Det ligger jo i kamerarullen blandet sammen med alle andre gamle billeder også som er synkroniseret.

  Svar
  • Hvis du højreklikker på OneDrive ikonet i notifikationsområdet nede til højre, kan du vælge Indstillinger > Konto > Vælg mapper. Prøv at se om det løser problemet.

   Svar
 10. Hej !
  Jeg har alt for mange foto på onedrive – langt over 5 GB … Hvordan overfører jeg disse for mange foto til min iPhone eller pc.. Så de ikke er på one drive mere ( jeg prøver at redde mine familie foto så de ikke slettes af onedrive engang i nær fremtid )

  Mvh Anja

  Svar
  • På din pc er der en OneDrive-mappe (fx C:\brugere\anja\onedrive). Hvis du flytter billederne ud af mappen (fx til C:\brugere\anja\billeder) så løser det problemet. Du skal blot huske at lave en backup et andet sted. Brug fx Google Fotos, som du kan læse om her.

   Svar
 11. Det ser ud som om min OneDrive på min computers ikon er ændret til ikonet for OneDrive på nettet.
  Hvordan får jeg min OneDrive på min computer tilbage til at være synlig under Stifinder og som jeg så separat vil skulle tilgå OneDrive på nettet, som det har været opsat på min computer hidtil?

  Jeg har MS Win10 og OneDrive app’en skulle være automatisk installeret, så når jeg synkroniserer min OneDrive, så sker det mellem mine to OneDrives (den på computeren og den på nettet).

  For at jeg lige skal forstå hele OneDrive sikkerhedskopieringen, som jeg vil bruge OneDrive til primært, så er det først, når jeg har overført dokument- og billedfiler fra mit C-drev til OneDrive på min computer, at OneDrive på nettet automatisk synkroniseres?

  Det er ikke sådan at OneDrive app’en sørger for, at når jeg opretter et nyt dokument, retter i et eksisterende eller sletter et dokument i min mappestruktur på C-drevet, så opdaterer computeren automatisk det samme i “real-time” i OneDrive på min computer og i OneDrive på nettet?

  Hvad er den nemmeste måde at sikre mig, at min sikkerhedskopiering sker med jævne mellemrum?

  Svar
  • Når OneDrive er installeret på computeren er der en OneDrive-mappe. Når du lægger filer i den, bliver de automatisk lagt op i OneDrive på nettet. Højreklikker du på OneDrive-ikonet i notifikationsområdet (nederst til højre på Skrivebordet), kan du åbne din OneDrive-mappe – eller vælge “Vis online).

   Svar
 12. Jeg er for nyligt begyndt at benytte one drive.
  Jeg har flyttet en overordnet mappe, med alle mine billeder og film filer til one drive, for at frigøre plads.
  Mappen fylder 140 GB.
  Spørgsmål
  1: kan jeg slette original mappen fra min MacBook? Og bibeholde dem i one drive?
  2: når jeg kigger på lagerplads, fylder det dobbelt nu, altså både original mappen + one drive mappen? Jeg troede formålet var, at det ikke længere lå på MacBook, men i skyen? Hva gør jeg galt, eller er det mig der misforstå princippet.?

  Svar
  • Jeg går ud fra, at du har købt ekstra plads i Onedrive, for 140 GB er jo langt over den gratis grænse.

   1: Når du lægger indhold i Onedrive-mappen, overføres det til nettet, og når du sletter indhold i Onedrive-mappen, slettes det på nettet. Men du kan vælge hvilke mapper, du vil synkronisere, og det gør du i Indstillinger. På pc højreklikker man på ikonet nede til højre og vælger Indstillinger > Konto > Vælg mapper.
   Når mappen ikke synkroniseres, kan du slette det lokale indhold, mens det bevares på nettet.
   Prøv at lave en lille test-mappe på computeren og se om det fungerer, inden du laver operationen på alle dine billeder.
   2: Ideen er, at du flytter dine billeder ind i Onedrive-mappen. Hvis du har kopieret dem, ligger de to steder på computeren. Prøv evt. at søge på et af filnavnene og se om der er en dublet.

   Svar
 13. Jeg plejer at kunne dele mine feriebilleder med venner på OneDrive via et link der bliver forkortet – i den nye version kan man ikke forkorte linket og indtil videre har jeg ikke kunne få linket til at virke – det viser kun 1 billede -?

  Svar
  • Hvis jeg prøver at dele en mappe i Onedrive (på nettet), får jeg et langt link, men det fungerer og viser indholdet af den pågældende mappe. Hvis du vil forkorte linket, kan du bruge en URL-forkorter.

   Svar
 14. Når alle mine billeder fra mobilen bliver automatisk oploaded til onedrive og ligger som fotos, hvordan fordeler jeg dem så ud i mine mapper som jeg har lavet manuelt? Jeg får feks hele tiden nye billeder af mine børn som jeg har lavet mapper til men jeg kan ikke flytte billederne????? Og de billeder den oploader fra mobil kan jeg ikke se på computeren da den mappe ikke er der???? Hjælp.

  Svar
  • Når dine fotos kommer ind i Onedrive på computeren, kan du flytte rundt på dem, som du vil. Du kan lægge dem i mapper, hvor det passer dig – i eller udenfor Onedrive.

   Svar
  • Hej hvorfor er der en delt ikon på nogle af mine billederne på OneDrive på telefonen selv om jeg ikke har delt dem.

   Svar
 15. Har desværre fået slettet billeder i Onedrive papirkurven – som jeg gerne vil gendanne. Er det overhovedet muligt?

  Svar
 16. Jeg ser Picasa er ved at lukke. Heldigvis kan jeg se at på min pc med Windows live Photo Gallery (Windows 7) ligger de redigerede billeder med kommentarer (kommentarer ligger jo ikke på harddisken) – kan jeg gemme dem (alle billeder incl. de redigerede) et sted/overføre dem til en ny maskine med Windows 10, hvor jeg har forstået programmet nu hedder Photos?

  Det mest aktuelle er at bevare Picasa organisering og redigering og kommentarer. Det næste er, hvad der kan gøres når jeg skal have ny computer.
  vh
  Mette

  Svar
  • Programmet til Windows 10 hedder ganske rigtigt “Photos” – eller “Billeder” i den danske version. Du kan finde nogle præsentationer på Youtube (på engelsk). Jeg har ikke Windows 7, så jeg kan ikke afprøve Photo Gallerys samspil med Picasa, men i Picasa er det sådan at alle redigeringer, tags, beskrivelser mv. ligger i Picasas egen database. Hvis du eksporterer et billede fra Picasa bliver dette påført billedet (det kan fx være en beskæring) – den slags kan ikke fortrydes (så gem evt. originalerne). Ved eksport bliver tags og beskrivelser bliver gemt i billedet som sk. metatags. Så vidt jeg kan se understøtter “Billeder” ikke beskrivelser og tags, men mon ikke det kommer på et tidspunkt?
   Googles plan er, at man i stedet bruger Google Photos, hvor alle billederne ligger på nettet, men man mister en del faciliteter i forhold til Picasa. Til gengæld er der jo fordele ved, at det hele ligger på nettet.

   Svar
   • Mange tak for svar. Ville ønske man kunne kontakte Google direkte og fortælle hvor vigtigt det er de tænker på at alle de redigeringer mm fra Picasa kan overføres til “Billeder”. Nogle anbefaler Lightroom (Adobe) – men kan man overføre/eksportere til det mon.

    Svar
    • Jeg bruger selv Lightroom, og det er et glimrende program – både til redigering og som katalog. Du kan downloade det og afprøve det gratis i 30 dage – men det er altså ret omfattende. Samtidig skal du betale ekstra, hvis du vil gemme billeder på nettet i Adobes Cloud.

     Svar
 17. I gymnasiet var jeg så uheldig, at da jeg en dag åbnede OneNote, var alle mine noter væk. Dengang synkroniserede jeg ikke med Onedrive. Jeg er nu begyndt at synkronisere med Onedrive. Hvis jeg skulle være så uheldig at alle mine noter forsvinder fra Onenote på min computer, ligger de så stadig i Onedrive (en backup)?

  Svar
  • OneDrive er ikke en rigtig backup, da der hele tiden synkroniseres: slettes en fil på i OneDrive på computeren, slettes den også i OneDrive på nettet. Der er imidlertid en papirkurv i OneDrive (på nettet), hvorfra slettede filer kan gendannes. Der er vist 30 dage at løbe på.

   Svar
  • Du skal blot åbne OneDrive-mappen på din computer, så kan du kopiere alle de filer, du ønsker. Det kan fx gøres med Stifinder.

   Svar
 18. Hvis man kommer til at slette sin OneDrive app, er billederne så væk?
  Eller kan man atter se dem efter genoprettelse af app?

  Svar
 19. Hej, er det ikke muligt at benytte OneDrive som et “skylager”, altså flytte sine billeder, filer, etc. ud på OneDrive, og så slette billederne på iPhone etc., således det frigør plads? – Som det virker nu, kopiere jeg bare mine billeder, således jeg har dem liggende både på iPhone og på OneDrive.

  Svar
  • Hvis du overfører dem fra mobilen til Onedrive, kan du efterfølgende slette dem på mobilen. Prøv evt. at slette et enkelt billede eller en enkelt fil på mobilen, og check om det fungerer.

   Svar
 20. Hej

  OneDrive driller lidt med hensyn til synk mellem min PC og OneDrive

  Jeg har 4 mapper på min PC som jeg synkroniserer, opretter jeg en ny fil på PC’n ses den også efterfølgende i OneDrive, men hvis jeg laver en ændring i f.eks.. en Excel fil så ses denne ikke i OneDrive. hvor lang tid går der inden filen i OneDrive opdateres ? kan den ændres ?

  Hilsen
  Tom

  Svar
  • Hvis den fil, du redigerer, ligger i en OneDrive-mappe, opdateres den øjeblikkeligt. Normalt ser ikonet i notifikationsområdet sådan ud: OneDrive-ikon, men når en fil gemmes, skifter visningen til OneDrive-ikon, mens der opdateres. Det er i hvert fald sådan, der bør fungere. Check evt. om du blot skal opdatere visningen.

   Svar
   • Tak for dit svar

    Jeg troede fejlagtigt at en fil som lå lokalt i en mappe, på min pc, blev synkroniceret mod OneDrive, men filen skal gemmes i OneDrive mappen, for at blive synkroniceret.

    Hilsen
    Tom

    Svar
 21. Hej
  Jeg vil høre om det er mulig at kunne se om en person man har givet adgang til en delt mappe, også har været inde i mappen.
  Mvh
  Morten

  Svar
  • Ja. Hvis du bruger en url-forkortelsesservice som fx Googles goo.gl. Laver du Onedrive-linket om til et shortlink, kan du tilgå en statistik over hvor mange gange, det er brugt. Giver du det kun til én person, så ved du jo, om der er klikket eller ej. Du kan i øvrigt få statistik på fx anvendt browser, lande og platforme (fx iPad). Det fungerer med alle links.

   Svar
 22. Jeg har OneDrive som en mappe på min computer og ikke som en app.
  Nu vil gerne have flyttet mappen over på en anden computer, uden at komme til at slette alt indholdet? Hvordan gør jeg det? Jeg kan kun finde beskrivelser af hvordan man ændre placering på den computer man allerede bruger.
  pft.

  Svar
  • Du installerer blot Onedrive på den anden computer og logger ind, så synkroniseres indholdet til den nye computer. Hvis du logger af Onedrive på den første computer, kan du slette data efterfølgende. I øvrigt har Onedrive en papirkurv, hvor slettede filer kan genfindes.

   Svar
 23. Hej!
  Jeg bruger OneDrive på pc´en (via Explorer, windows 7) og app´en OneDrive på min Android tlf. Jeg kan ikke redigere i excelarkene på tlf, men kun på pc´en?! Det samme gælder for min Acer Windows tablet med Windows 10, hvor jeg heller ikke kan redigere i excelarkene, når jeg går i app´en, når den anden jeg har delt filen med er logget ind. Den skriver at filen er skrivebeskyttet og et mange cifret nummer har låst filen. Så kan jeg gemme en kopi eller afvise.
  Hvordan får jeg låst op, så vi alle (7 personer) kan se og redigere i det samme ark på samme tid? Jeg har oprettet og står som ejer af filerne, og jeg har delt mappen hvori filerne ligger.
  Går jeg via explorer på OneDrive på min Windows 10 tabler, så kan jeg godt redigere i filerne, mens en anden er logget på. Hvd er der “galt” med disse app´s??

  Svar
  • Jeg har ikke selv erfaring med det, men så vidt jeg kan læse mig til, så kan man godt være flere om at redigere et ark online. Hvis nogen åbner arket i en applikation (fx Excel på pc, eller i en Excel-app), låses filen for online-brugere. Jeg fandt informationen her.

   Svar
  • I OneDrive (online) er der en sorteringsknap øverst til højre. Her er i øvrigt også mulighed for at omarrangere rækkefølgen manuelt, og den kan efterfølgende gemmes.

   Svar
   • Når jeg skriver en tekst til billedet ændres billedrækkefølgen (som jeg har sat til at sortere med nyeste billeder først), sådan at det er den dato, hvor jeg skriver teksten til billedet, som billedrækkefølgen sorterer efter. Hvordan undgår jeg det?

    Svar
 24. Jeg vil gerne have nogle billeder fjernet i “alle fotos” så de kun ligger i en mappe. Dvs så man kun kan se billederne når man er i den pågældende mappe. Kan det lade sig gøre, og i givet fald hvordan.

  Svar
 25. Hjælp. Jeg hsr en Mac computer og bruger kun min hotmail. Der er ingen der modtager mine vedhæftninger? Alle skriver de ikke kender eller kan åbne Onedrive. Hvordan sletter jeg det så jeg bare kan sende billeder og mp3 filer normalt igen? Jeg er desperat!

  Svar
  • Når du vedhæfter (Indsæt), kan du vælge mellem bl.a. “Som vedhæftede filer” eller “Del fra OneDrive”. OneDrive-deling er især nyttig til store filer.

   Svar
 26. hej … jeg har appen på min iphone så den synkronisere hver gang jeg tager billeder. jeg kunne se der lå 200 billeder der skulle hentes , gik wi.fi og fik hentet dem ned… men nu skriver den ud for hver billede dato med år 2016… ???? vi er kun i 2015

  Svar
 27. Hej

  Jeg har en OneDrive mappe på min PC. Den skal nu formateres, hvordan sikre jeg at et hele ikke forsvinder. Da det er på min PC jeg lægger filerne, som lægger det videre om i skyen?

  Svar
  • Der synkroniseres løbende mellem computer og skyen, men hvis forbindelsen mellem sky og computer afbrydes (det sker jo hver gang du lukker computeren), sker der ikke noget med data i skyen. Når du har formatteret din computer, installerer du OneDrive igen, og OneDrive vil så synkronisere data fra skyen ned på computeren. Det skulle mao. ikke give problemer, men det er altid en god ide at have backup af sine data på en harddisk.

   Svar
 28. Jeg har filer/mapper på pc under onedrive.
  Men når jeg logger på onedrive app på mobil, så kan jeg se mapperne men ikke indholdet som de er på pc, hvad er der galt?

  Svar
  • Filerne hentes ikke over på mobilen, men thumbnails/filnavne bør være der. Indholdet hentes først, når man klikker/trykker. Hvis ikke filnavnene vises, så prøv at opdatere (ligger under de tre lodrette prikker øverst til højre).

   Svar
   • Ok
    Jeg troede man kunne se de samme filer som lå pc under Onedrive og de samme så på Onedrive App.
    Har klikket/trykket på opdater men intet sker der.

    Svar
     • Det har jeg også gjort et par gange, men samme resultat. Vi er da enige om, at de filer som ligger på pc under onedrive også skal kunne ses under onedrive på mobiler gør det bare ikke. Forsøgte igår og tage et billed og uploade det, kunne ikke se det på på eller i mappen filer

     • Jeg kører Windows 10 og OneDrive på Android uden problemer. Prøv evt. at logge ind på en anden mobil eller tablet. Du kan også prøve Dropbox (virker stort set på samme måde).

    • Alt er prøvet.
     Lige pludselig, da jeg tog et billed så kunne den uploade.
     Men på PC under OneDrive – picture lagde jeg et billed fra mit billed bibliotek over i mappen picture, troede så jeg kunne se det på min mobil, men nej det kunne jeg ikke.
     Jeg er i gang med Goggle Drev og det ser ud til at virke bedre.

     Svar
 29. Jeg har brugt OneDrive i et par år – primært til at dele dokumenter med en hel del andre personer. Disse personer redigerer i dokumenterne. Det har fungeret fint indtil i går hvor ca. 7 personer har indtastet data om formiddagen. I går eftermiddags var data fra alle 7 personer væk – felterne i regnearket simpelthen tomme. Det vil være rigtigt godt at vide hvad der kan være sket – og det er IKKE de 7 personer der har været inde og slette alt det, de lige har tastet ind.
  mvh
  Bente

  Svar
 30. Hej

  Jeg har installeret OneDrive og det kører som det skal. Jeg har dog bare et lille problem, for jeg vil hjertens gerne automatisk synkronisere mellem de dokumenter jeg opretter på computeren og OneDrive, hvilket ikke kan lade sig gøre lige nu. Dvs, at jeg bare manuelt flytter mine dokumenter over i OneDrive.

  Har kigget lidt på ovenstående guide, men når jeg, som beskrevet, går ind under OneDrive-apps, ja så kommer der to muligheder jeg kan downloade: Onedrive og OneDrive for Buisness. Jeg har jo allerede OneDrive, så hvad gør jeg?

  vh

  Svar
  • Hvis du har installeret OneDrive på computeren, er et blot at lægge filer i OneDrive-mappen. OneDrive-mappen ligger typisk i mappen Dokumenter. Du kan også åbne mappen via OneDrive-ikonet i meddelelses-området (nederst til højre på skærmen). Læs evt. artiklen dropbox-backup-og-deling-af-data (specielt boksen Placér Dokumenter i Dropbox). Dropbox og OneDrive fungerer stort set ens.

   Svar
   • ja det er jeg godt klar over, men jeg vil gerne være fri for at flytte alle mine dokumenter manuelt over i dropbox-mappen.

    Mit egentlig spørgsmål er så: Hvordan, og kan det overhovedet lade sig gøre, at synkronisere Onedrive med mine dokumenter, således at når jeg laver et nyt dokumenter, så oprettes det også AUTOMATISK i OneDrive?????

    håber på svar

    vh

    Svar
  • Mit egentlig spørgsmål er så: Hvordan, og kan det overhovedet lade sig gøre, at synkronisere Onedrive med mine dokumenter, således at når jeg laver et nyt dokumenter, så oprettes det også AUTOMATISK i OneDrive?????

   håber på svar

   Svar
 31. Hvordan flytter jeg nemmest filer fra min billedmappe til OneDrive? Jeg kan godt lide at beholde billederne i billedmappen, skal jeg så markere dem enkeltvis, når jeg skal flytte dem? Jeg har en masse kopier liggende på OneDrive, hvordan sletter jeg nemmest dem?
  Vh. Rita

  Svar
  • Du har en OneDrive-mappe (med undermapper) på computeren. Slet filer i denne mappe for at slette dem i OneDrive – og omvendt: kopier filer til OneDrive-mappen (eller undermapper) for at lægge dem i OneDrive.

   Svar
   • Tak.Jeg har dem alle liggende i Onedrive mappen. Hvordan finder jeg undermapperne, og hvordan får jeg lagt dem derover?

    Svar
    • Du opretter selv undermapper på samme måde, som du opretter andre mapper. Derefter flytter du de filer, du vil omplacere. Du kan fx bruge Windows Stifinder til dette. Når du har gjort det, vil ændringerne blive synkroniseret med OneDrive på nettet.

     Svar
 32. Hej,

  Jeg har Onedrive både på min iphone og iPad, men jeg kan ikke finde ud af at overføre billederne fra min iphone til min ipad…

  Hvordan gør jeg det?.

  Mvh
  Jesper

  Svar
    • Du skal sørge for at iPhonen synkroniserer med OneDrive ved at opsætte “Upload fra kameraet”. Alternativt overfører du billederne manuelt til OneDrive. Når de er overført, er de på iPaden.

     Svar
 33. Har synk onedrive med iPhone længe- men lige pludseligt når jeg ska synk så siger den at alle billeder er overført men de kan ikke ses i onedrive! Hvad pokker er det mon sket ?!! Har va 2000 billeder der fylder 19gb men har 30 så det er lidt endnu! Fatter det bare ikke , mon du har nogen ide ??

  Svar
  • Hvis de ikke kan ses i OneDrive (på nettet), må de jo være slettet på en eller anden måde. Prøv at logge ind på nettet, og se om billederne er i papirkurven.

   Svar
 34. Har oprettet Ondrive fra Apple i-pad – fotos er nu væk fra i-pad. Hvordan får jeg vist dem på i-pad også?
  Venlig hilsen Merete

  Svar
  • Er de væk, fordi du har slettet dem, eller er de forsvundet? Har du dem på en computer, eller ligger de i OneDrive på nettet?

   Svar
 35. Hej.

  Jeg har lige installeret OneDrive, da jeg ville bruge det som backup. Jeg har næsten alle mine filer liggende i mapper. Jeg kan nu se, at man ikke kan uploade mapper, kun filer. Har du en idé, så jeg alligevel kan uploade mine mapper til OneDrive?

  Anita.

  Svar
  • Hvis du installerer OneDrive på computeren, laves der automatisk backup af alle de filer og mapper, der ligger i OneDrive-mappen. Du kan også logge ind på OneDrive.com og overføre filer og mapper. Klikker du på knappen “Overfør” (øverst), kan du vælge filer og mapper.

   Svar
 36. Kan man have filer som kun ligger på One Drive (online) og som ikke ligger på en computer?
  Jeg har en for lille harddisc, derfor vil jeg gerne kunne bruge Onedrive, som ekstra hard disk, som ikke optager plads på min computer…

  Svar
  • Det kan du godt, men mon ikke du hellere skulle rydde op på harddisken? Ofte kan der nemt frigøres en del plads ved at tømme papirkurven, slette midlertidige filer mv. Læs artiklen om CCleaner….
   Højreklikker du på OneDrive-ikonet nederst i højre hjørne på Skrivebordet og vælger Indstillinger > Vælg mapper > Vælg mapper, der skal synkroniseres. Fravælger du mapper, vil de forblive på OneDrive, men de vil bliver slettet lokalt. Funktionen bruges normalt, hvis man har flere computere og ikke ønsker alle filer synkroniseret til alle computere.

   Svar
 37. Hej.
  Super artikel godt skrevet – men der er lige en lille ting som jeg ikke kan få til at virke som beskrevet.

  “Du flytter simpelthen billederne ud af mappen Filmrulle (fx til mappen Billeder). Så har du billederne på computeren og i OneDrive, mens de automatisk fjernes fra enheden.”

  Jeg har forsøgt et par gange – men det er som om ændringerne IKKE synkroniseres baglæns. Hvis jeg flytter/sletter billeder fra “Filmrulle” på OneDrive – så sker der ikke noget på iPhonens Filmrulle.

  Er der andre der har testet dette – som kan give et hint til hvad jeg gør forkert?
  Kjeld

  Svar
  • Jeg har kun afprøvet det på Android. På iPhone er det muligvis anderledes. I så fald må du slette billederne manuelt. Måske kan andre hjælpe…

   Svar
 38. Hejsa, er det muligt at de mapper man har valgt at lægge i onedrive mappen som bliver aftomatisk synkroniseret med nettet også bliver automatisk synkroniseret med den lokale mappe man arbejder i. altså hvis jeg arbejder i en lokal mappe på pc’en som også er oprettet i onedrive mappen, vil sisse ændringer i dokumentet i den lokale mappe automatisk blive synkroniseret med onedrive og derefter med nettet, eller skal alt arbejde fremover foregå i onedrive mappen. har forsøgt at få onedrive mappen til at synce med den lokale som også findes på onedrive men kanikke få det til at fungere.
  med venlig hilsen
  Torbjørn Madsen

  Svar
  • Det burde fungere sådan, at den synkroniserer begge veje. Du kan endda have flere computere på samme OneDrive, og opdaterer du et dokument ét sted, vil de øvrige automatisk blive opdateret. Går du ind på nettet og sletter en mappe, vil den også blive slettet lokalt. Det gælder naturligvis også filer.

   Svar
 39. Hej.
  Jeg har en onedrive mappe på min computer som automatisk synkroniserer til onedrive som jeg bl.a. Ser på min mobil og ipad. Da jeg rejser meget og derfor ikke altid har net ville det være smart hvis det er muligt at synkronisere min ipad således at filerne også ligger herpå og jeg derfor ikke har brug for net. Er dette muligt og i så fald hvordan ?

  Svar
 40. Hej
  Jeg har et OneDrive som synkroniseres med en pc, så alt er tilgængeligt offline og det fungerer fint. Nu vil jeg gerne koble en ekstra PC til samme OneDrive, men ønsker kun at en del af mapperne er tilgængelige offline.
  Kan den samme mappe i OneDrive være tilgængelig offline på én pc men ikke på en anden ?

  Svar
 41. Hejsa. Jeg har købt en ipad air 16. Der er ikke plads til mine billeder. Hvordan kan jeg slette billederne fra min ipad – og så bare have dem i onedrive?

  Svar
  • Jeg har ikke prøvet automatisk upload af fotos med OneDrive, men hvis det fungerer på samme måde som med Dropbox (og det gør det formentlig), kan du blot slette billederne på iPad’en. Lav et forsøg med et enkelt billede, og se hvad der sker. Opgraderer du til iOS 8, får du brug for masser af plads på din iPad. OBS: Se rettelse nedenfor.

   Svar
   • Jeg har nu checket det nærmere: Filmrullen på OneDrive og Filmrulle på iPad/iPhone/Android/Windows Phone synkroniseres – dvs at når noget slettes på enheden, slettes det også på OneDrive (og omvendt!). Det betyder, at du skal kopiere filerne væk fra Filmrulle i OneDrive, før du sletter noget på iPad’en. Der er ikke noget i vejen for at placere dine billeder i en anden mappe på OneDrive. Da der synkroniseres begge veje, kan du faktisk slette fotos på din iPad ved at slette dem i OneDrive. Det betyder, at du blot kan flytte dine fotos ud af Filmrulle-mappen, for at slette dem på iPad’en. Artiklen overfor omfatter nu også Filmrulle.

    Svar
    • Hej. Jeg har prøvet at tage et foto med en Iphone 4S – synkronisere det med Onedrive og derefter slette det igen, både på kamerarulle og fotostream på telefonen – det ligger stadig på Onedrive i filen filmruller.

     Svar
 42. Jeg har overført en del billeder fra mit kamera til min IPad. Og nu ville jeg gerne have at de blev sikkerhedskopieret til Onedrive. Men det sker ikke, og jeg kan ikke se hvad jeg skal gøre for at sætte opladningen igang. Er der nogen som har et godttip?

  Svar
  • Hvis du får billederne ned på din computer, kan du placere dem i din OneDrive-mappe, og så vil de blive synkroniseret derfra. Der er findes apps, som skulle kunne gøre det (bl.a. PhotoSync og Photo Transfer App), men det kan muligvis gøres nemmere (eller billigere).

   Svar
 43. Har lige arbejdet med at gemme billeder på Ipad og nu er de mapper der gemmes og streames væk! Eks. Står dagens aktivitet nu gråt samt 2 andre mapper! Billederne kan dog fremgå når jeg vælger de grå mapper! Hvad gør jeg for at genetablere mapperne med billedindhold i 3 mapper? Ved ikke hvad jeg har valgt for dette er sket? Har brug for hjælp da jeg ikke kan finde det på nettet! V.h. Ruth Frost

  Svar
 44. Og så lige et sidste spørgsmål, lad os antage at computeren bliver stjålet og harddisken formateres vil OneDrive så slette alle mine billeder og dokumenter fordi computeren den synkroniserer med nu er tom eller vil jeg altid kunne hente disse dokumenter og billeder ned på en ny computer?

  Svar
  • Der sker ikke noget ved at harddisken bliver formateret, for så forsvinder forbindelsen til OneDrive. Det er værre hvis indholdet af OneDrive-mappen slettes på den stjålne computer, for så vil de samme filer på onedrive.live.com også blive slettet. Er man logget ind på computeren kan man med et enkelt klik logge ind på onedrive.live.com og lave ulykker.

   Skulle du få stjålet din computer, skal du hurtigst muligt logge ind på OneDrive og ændre dit password, for så kan der ikke logges ind fra den stjålne computer.

   Endelig kan du også fjerne den stjålne computer fra OneDrive. Der er også en papirkurv, hvor slettede filer vil ligge – hvor længe ved jeg ikke. Begge dele er omtalt i artiklen.

   Svar
 45. Ps. Da jeg er selvstændig erhvervsdrivende har jeg en hel del mapper med Word og Excell dokumenter på computeren som kun jeg skal have adgang til. Desuden har vi en masse billeder og andre dokumenter som min kone gerne skal kunne se fra hendes outlook-konto også men hertil er OneDrive vel super? Er det ikke bare at oprette deling med hende på disse mapper?

  Før brugte jeg I-drive – et amerikansk firma som sikerhedsbackup. Men hvad angår at dele filer og evt. selv kunne se sine billeder på en smartphone, I-pad eller lignende er OneDrive vel noget af det mest enkle er det ikke?

  Mvh Jack

  Svar
  • Jo, det lyder rigtigt. Alternativt kan dine kone have et OneDrive, som hun deler med dig. Fungerer OneDrive for dig, er det jo fint, men der er alternativer – bl.a. Dropbox, Box og Copy. Der er artikler om dem alle på Teknikalt.

   Svar
 46. Hej hvis jeg gemmer alle mine dokumenter og billeder på OneDrive mappen på computeren og laver automatisk synkronisering ligger mine filer så på harddisken så jeg vil kunne åbne dem hvis jeg ikke har forbindelse til internettet?
  Eller skal alle billeder så være gemt under både dokumenter og i OneDrive mappen på computeren?

  Svar
  • Hvis jeg forstår dig rigtigt, så kan du blot lægge dem i OneDrive-mappen. Indhold herfra synkroniseres op til OneDrive på nettet, så filerne også er tilgænglige der. Du kan evt. lave et forsøg og se om det virker, som forventet

   Svar
 47. Hej.
  Kan i hjælpe?
  Jeg har lavet et word-dokument i word online, men hvordan skriver man et flueben i word online?

  Svar
  • Tilsyneladende understøtter Word Online ikke specialtegn, (det gør Google Docs i højere grad). Du kan dog finde nogle specialtegn via Windows indbyggede Tegnoversigt (skriv Tegnoversigt i boksen ved startmenuen, så dukker den op). Herfra kan du copy-paste tegn over i Word Online.

   Svar
 48. Hej.

  Kan i hjælpe.
  Når jeg giver ret til redigering i min skydrive, så kan folk kun slette, men ikke flytte inden for den gruppe af mapper de er delt på.

  Findes der noget i rettigheder jeg har overset.

  Henrik

  Svar

Skriv en kommentar