Word, Excel, PowerPoint mv. – gratis i OneDrive

skydrive-0Konkurrencen fra bl.a. Google Docs og Google Drive har fået Microsoft til at oppe sig, og det har resulteret i en stærkt forbedret udgave af OneDrive, som bl.a. giver adgang til bl.a. Word, Excel og PowerPoint som web-apps. 

Ud over de Dropbox-agtige faciliteter, som er beskrevet i denne artikel, indeholder OneDrive dermed også en glimrende Office-pakke, der kan bruges gratis. 

Når man opretter og redigerer Office-dokumenter med OneDrive, bliver disse gemt direkte i OneDrive, og hvis du har opsat synkronisering (som også er omtalt i artiklen), bliver de også gemt på din computer.

Man kan også uploade Office-dokumenter til OneDrive, hvor derefter man kan åbne og redigere dem. Alt sammen temmelig smart.

Lav et Excel-regneark

OneDrive understøtter bl.a. Word, Excel, PowerPoint og OneNote, og som eksempel skal vi se på, hvordan man laver et lille regneark.

Når du er logget ind på OneDrive, klikker du på Opret og derefter på Excel-projektmappe, som vist på billedet.

Når du har givet dokumentet et navn, åbnes Excel i browseren.

Hvis du er vant til Excel, kan du se, at web-app’en minder en hel del om de nyere versioner af programmet – men der er selvfølgelig forskelle, og mange af de avancerede funktioner leder man forgæves efter.

Jeg skal ikke komme ind på, hvordan du bruger Excel eller nogle af de øvrige Office Online-programmer, men som du kan se, er der mange muligheder.

Web-app’en gemmer i det nyeste Office-format, og det er ikke muligt at gemme i et tidligere format. Til gengæld kan du godt åbne ældre formater.

Der gemmes løbende og helt automatisk, og det er muligt at downloade som “rigtige” Excel-filer.

OneDrives Office-dokumenter kan deles, så andre får adgang til at se og eventuelt redigere dem.

De kan også indlejres på en webside.

OneDrive og de forskellige Office-app’s er meget lækkert lavet, og langt hen ad vejen opfylder den formentlig behovene for de fleste – og det kræver kun et gratis OneDrive-abonnement. 

Læs mere om OneDrive i artiklen Hvad er OneDrive – og hvordan fungerer det?

Artiklen er fra 2013 og er opdateret 2020.Artikel slut

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar