Nyttigt tilbehør til mobilen

Ekstern mikrofon med to forskellige vindhætter og clips til fastgørelse på fx en jakke. Set hos Mackabler.dk.

Når du køber en smartphone, følger der normalt lidt tilbehør med: en oplader og et headset. Der er imidlertid meget andet udstyr, som kan du kan have stor nytte af.

Pricerunner

Det meste af nedenstående tilbehør kan du finde i den lokale Power eller Elgiganten, eller du kan finde det på nettet. Det kan også være nyttigt at checke udvalget hos fx Pricerunner.dk – nedenfor er der lavet en række hurtige søgninger på dette prissammenligningssite. 

Bemærk, at du på Pricerunner kan “forfine” søgningerne – fx ved at sortere, afgrænse pris, vægt osv.

Ebay

Du kan også finde det hele på Ebay – men der er lang leveringstid, og der er ikke megen hjælp at hente. Søger du noget ganske specielt – fx et cover til en ældre Android smartphone – kan det være, at du må på Amazon eller Ebay for at finde varen. Læs artiklen om Ebay.

Headset

Det headset, der følger med smartphonen er normalt ikke af den bedste kvalitet. Går du primært efter god lyd, er det ofte hovedtelefoner uden mikrofon, der er der de bedste. Her vises Pricerunner-søgninger på in-ear, on-ear, over-ear og trådløs.


In-ear | Til sport

On-ear 

Over-ear

Trådløs | Til sport

Mikrofon

Er det vigtigt for dig, at have god lyd på dine optagelser (fx videoer), kan du bruge et headset med mikrofon. Det er dog en bedre ide at anskaffe en ekstern mikrofon. 

På næsten alle smartphones sker tilslutningen via hovedtelefonstikket eller via bluetooth. En undtagelse er de nye iPhones, som slet ikke har et hovedtelefonstik, så her skal man have fat i en adapter.

Der findes et væld af forskellige type – lige fra små plasticdimser til kr. 20-30 til modeller til over kr. 5.000. Se kategorien på Pricerunner. Her tre eksempler på fire forskellige typer:


Mikrofon af Lavalier-
typen fra Phillips
 

Et Monacor “headset”

Alm. mikrofon med
bordstativ fra Speed-Link
 

iRig-mikrofon som sættes
direkte på smartphonen
 

Lavalier er betegnelsen for model, der kan clipses på en jakke eller lignende.

Stativ/selfiestang

Skal du lave selfies, optage videoer eller fotografere under vanskelige lysforhold, skal du have en eller anden form for stativ. Bruger du et almindeligt kamerastativ, kan du få en adapter, så du kan bruge stativet til smartphonen. Men du kan naturligvis også købe forskellige stativer, der er beregnet til mobiler. 


Selfiestang 

Bordstativer med holder 

– og uden

Kit med to stativer

Selve holderen kan man som nævnt købe separat, men har du en selfiestang, kan du formentlig blot skrue holderen af, og bruge den på et andet stativ.

På billedet til højre set et billigt bordstativ fra Mackabler, hvor holderen er skruet af. 

Se i øvrigt artiklen om kamerastativer.

Holdere til løb, cykling og bil

Dyrker du motion med mobilen, er det en god ide at anskaffe et løbearmbånd.

Cykler du, kan du naturligvis og få en mobilholder til cyklen

Og så skal vi også lige have mobilholdere til bilen med.

Bedre beskyttelse

Film og panzerglas

Der findes et væld af beskyttelsesfilm til mobiler og tablets, og de fås i mange prislag. Panzerglas (eller tilsvarende yder en bedre beskyttelse). Se Pricerunners udvalg her.

Covere

Bruger du et cover til mobilen, kan du spare dig mange ærgelser og frustationer. Bruger du et flip-cover, er glasset også godt beskyttet. Se bumpers mv. og flip-covers

Har du svært ved at finde et cover, der passer til netop dine behov, så prøve at checke Ebay.

Powerbank

En powerbank er god at have, når det kniber med at have tilstrækkeligt batteri. Læs artiklen om powerbanks.

SD-kort

Har du en Android-telefon, kan du formentlig udvide lageret med et SD-kort, så du får bedre plads til musik, fotos og videoer. Det er der også en separat artikel om

Set hos Mackabler.dk

Mobilkameralinser

Selvom man ikke kan skifte linse på en mobil, sådan som man kan på et spejlrefleks, så er der alligevel muligheder: man kan nemlig sætte en ekstra linse foran kameraets linse, og så kan man få adgang til både vidvinkel, tele og makro.

Mens en linse til et kamera koster flere 1000 kroner, kan man via Pricerunner finde mobilkameralinser for under en 50’er. Forvent ikke for meget, men de kan måske være sjove at lege med :-).Artikel slut

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *