Shop på Ebay og spar penge

ebay-logo-cropSelvom der er rigtig mange, der handler på nettet, har de fleste nok en vis reservation overfor at handle på udenlandske hjemmesider som fx Ebay eller Amazon. Det er der ellers god grund til, for det kan fungere rigtig godt, og der er mange penge at spare, og man kan finde varer, der slet ikke kan købes på det danske marked. Jeg har fx gode erfaringer med at købe diverse tilbehør til fx mobiler og kameraer.

Told, skat og porto

Når man handler på nettet udenfor Danmarks grænser, er det en god ide at holde sig indenfor EU, for her tillægges der ikke told, moms og porto. Man kan også godt købe ting udenfor EU (fx Kina), men prisen skal være under kr. 80 – ellers kan det blive rigtig dyrt. Fragten er ikke en del af prisen – se eksemplet nedenfor.

Reglerne ændres 1. juli 2021 – og det kan blive dyrt!
Ved køb udenfor EU tillægges der moms – også for varer til under kr. 80 (inkl. forsendelse). Det er transportøren, der håndterer dette (og lægger momsen ud for dig). Transportøren tager et gebyr for denne “service”.
For PostNords vedkommende bliver gebyret tilsyneladende kr. 160. Det handler ikke om, hvornår varen er bestilt, men om hvornår den håndteres. En billig vare fra fx England kan dermed komme til at koste næsten kr. 200 oveni! Check Skats side undgåprischok.dk.

Ved køb udenfor EU

 • Koster varen under kr. 80 beregnes der hverken told, moms eller importgebyr
 • Koster varen mellem kr. 80 og 1.150 skal der betales moms og importgebyr
 • Er prisen over kr. 1.150 skal der betales told, moms og importgebyr

Et par eksempler:

 • Et mobilcover fra Kina, som koster kr. 60 + forsendelse kr. 25 vil koste i alt kr. 85 – uden ekstra tillæg
 • Et mobilcover fra Kina til kr. 85 med gratis forsendelse vil koster kr. 85 + kr. 21,25 i moms + kr. 160 i importgebyr – ialt kr. 266,25
 • Et mobilcover fra Tysklan vil ikke blive tillagt ekstra omkostninger.

Der kan være specielle regler for særlige varer. Check selv reglerne, hvis du er i tvivl. Der findes en privat side – toldpriser.dk – hvor du kan læse mere om reglerne. De har også en smart Toldberegner. Prøv også Skats toldberegner.

Ebay

For at handle på Ebay skal du oprettes som kunde, men du kan godt kigge på varerne uden at være registreret.

Klik for større visning.
Klik for større visning.

Det meste foregår på engelsk. Der kan være enkelte varer som er oprette på flere sprog. Jeg prøvede fx at søge på “støvler”. Se eksemplet til højre. Bemærk, at ordet “støvler” indgår i produktnavnet. Bemærk også, at prisen automatisk er omregnet til danske kroner. Søgningen på “støvler” gav otte hits – til sammenligning giver “boots” over fire millioner hits. Men lad os lige få meldt os ind, inden vi ser mere på produktsøgning mv…

Oprettelse som bruger

Når du skal oprettes som bruger på Ebay, klikker du på Register og følger vejledningen.

Klik på "Register", hvis du ikke er oprettet som kunde. Ellers klik på "Sign in".
Klik på “Register”, hvis du ikke er oprettet som kunde. Ellers klik på “Sign in”.

PayPal

På Ebay sker betalinger ofte via PayPal, og det bliver du automatisk guidet hen til. Du knytter PayPal til din bankkonto, så beløbet automatisk trækkes der, når du giver lov til det.

Køberbeskyttelse

Både Ebay og PayPal har en fornuftig køberbeskyttelse. Jeg bruger dem og har aldrig haft problemer. Begge firmaer en meget afhængige af at have et godt renommé, så de går langt for at have tilfredse kunder.

Mere om Ebay

Ebay er et amerikansk firma, som bl.a. ejer Den Blå Avis. Ebay har ikke egne varer – alt hvad der sælges, sælges fra tredje part. Sælgerne er typisk private eller små firmaer. Sælgernes forretning er ofte baseret på Ebay, så de er meget opmærksomme på at yde god service. Bliver de smidt ud af Ebay eller får de dårlige ratings, er deres forretning ødelagt, så de opfører sig pænt.

Bemærk, at eksemplerne nedenfor er forældede, fordi England ikke længere er et EU-land. Der findes tilsyneladende ikke nogen engelsksproget Ebay indenfor EU. Mon ikke det kommer?

Find den rigtige vare

Nu vil jeg prøve at finde en vare, og som eksempel vil lede et cover til en iPad Mini. Først søger jeg på “iPad Mini cover”:

Søgning på eBay. Se kommentarerne nedenfor. Klik for større visning.
Søgning på Ebay. Se kommentarerne nedenfor. Klik for større visning.

Søgefeltet ses øverst. Her er kommentarerne til billedet:

 1. Man kan få vist auktioner (Auction), eller køb nu (Buy It Now) eller begge dele (All Listings). Hvis du ikke gider auktioner, så fravælg dem ved at klikke Buy It Now.
 2. Man kan vælge kategori. Det er især nyttigt, hvis det man søger på findes i flere kategorier. Skal man fx bruge et filter til et kamera, kan man vælge Cameras and Photo > Lenses and Filters, for at slippe for filtre til kaffemaskiner, støvsugere mv.
 3. Man kan filtere søgningen, hvis man fx kun vil se covers med indbygget tastatur (Keyboard).
 4. Man kan vælge billedbaseret visning i stedet for den, der ses her.
 5. Produktnavnene ofte meget lange og ikke særlig mundrette. Det skyldes, at der søges på produktnavnene, og derfor sørger sælgeren for at proppe så mange relevante ord ind som muligt.
 6. Sælgeren har en god rating hos Ebay – dvs. at der er mange transaktioner og meget få problemer.
 7. Dette er en auktion.
 8. Sælgeren er fra Kina. Står der ikke noget land, er varen fra USA.

Jeg vil gerne finde en vare fra England (United Kingdom), og ruller derfor ned ad siden indtil jeg finder en vare fra United Kingdom. Alternativt kan man trykke Ctrl+F og søge efter “United Kingdom” på siden.

Avanceret søgning
Man kan filtere søgningen med filtrene til venstre, men man kan også gå ind i Avanceret søgning, som findes helt oppe til højre ved siden af søgeknappen. Her er der mange muligheder for at filtrere på fx prisinterval, materiale og land. Vil man kun se resultater fra fx United Kingdom, bruger man blot avanceret søgning og sætter Country = United Kingdom. Det er ikke alle sælgere på Ebay, der leverer til Danmark. I avanceret søgning (under Item in stores) kan man også vælge kun at få vist varer, der kan leveres til Danmark, men desværre kan man ikke samtidig vælge kun at få vist varer fra United Kingdom.

Et iPad Mini cover fra England

Nu har jeg fundet et iPad Mini cover fra England:

Produkt på eBay. Se kommentarerne nedenfor. Klik for større visning.
Produkt på Ebay. Se kommentarerne nedenfor. Klik for større visning.
 1. Varen er ny. Der sælges også brugte varer på Ebay.
 2. Denne vare findes i forskellige udgaver, vælg en.
 3. Pris står både i pund og i kroner.
 4. Fragten står også i både pund og kroner. Bemærk, at varen sendes fra England (Item location
 5. Sælgeren er efter alt at dømme pålidelig. (Jeg har selv købt denne, og varen fremme som lovet).
 6. Leveringstidspunktet plejer at holde…

Klik på Buy It Now for at lægge varen i indkøbskurven.

Læder?
Selvom der står leather i beskrivelsen, er det ikke rigtigt læder. Længere nede på produktsiden er der endnu mere beskrivelse, og her fremgår det, at det er læder-look (PU Leather). Går du efter rigtigt læder, er prisen en helt anden, og så skal du søge på “genuine leather”, “real leather” eller måske endda “real genuine leather”.

Købet gennemføres

Nu vises denne side:

Købet afsluttes. Se kommentarerne nedenfor. Klik for større visning.
Købet afsluttes. Se kommentarerne nedenfor. Klik for større visning.

Kommentarer:

 1. Det er muligt at få leveret til hjemmeadresse eller evt. arbejdsadresse.
 2. Man kan vælge hurtigere leverering, som også inkluderer track and trace.
 3. 70 kroner løber det op i – inkl. levering.
 4. Jeg ville vælge PayPal, som har en god køberbeskyttelse.

Når ordren er afsluttet, kommer der en kvitteringsmail, og man bliver får besked, når varen er afsendt.

Pas på portoen!

Der er mange om at sælge samme vare, men man skal se sig for, for priserne varierer og det gør portoomkostningerne også. Jeg fandt fx samme vare – også fra England – hvor prisen var £6,99 og fragten var £49,99. Det bliver lige over kr. 500, og det er bondefangeri.

Pas på portoen! Der er nogen, der spekulerer i “gode” tilbud – hvor fragten til gengæld er absurd høj.

ebay-bumperKøb fra Kina

Nogenlunde samme iPad minicover kan købes fra Kina. Her kan man finde det til ca. kr. 40 med fri forsendelse. Der kommer ikke ekstra udgifter på, da prisen er under kr. 80. Til gengæld er leveringstiden typisk 4-6 uger.

Vilde priser

Jeg så lige en bumper (beskyttelsesramme) til en iPhone 4 fra Hong Kong  $0,99 (kr. 5,44) – med fri forsendelse. Det må være svært at være Elgiganten. På den anden side tjener de godt, når sådan et stykke plastic sælges til kr. 149,-. Man må håbe, at det er en bedre kvalitet. God skattejagt på Ebay. Husk at se dig for.

Artiklen er fra 2013 og er opdateret maj 2021.
Artikel slut

 

Print Friendly, PDF & Email

61 kommentarer til “Shop på Ebay og spar penge”

 1. Har købt en vare på eBay, hvor der intet stod om porto.
  Da jeg havde vundet sendte jeg sælger en forespørgsel på porto.
  Et par dage efter fik jeg besked pp, at det kostede 15 euro. Jeg skriver tilbage (samme dag), at så meget vil jeg ikke betale i porto, da jeg plejer at betale Max 3 euro for tilsvarende vare. Han skriver nu, at jeg skal overføre de ekstra penge, da han allerede havde sendt.

  Har du oplevet tilsvarende? Og kan jeg fastholde, at jeg ikke vil betale så meget i porto?

  Svar
 2. Mon du også ved, hvor jeg kan finde ældre køb? De har det med at slette dem på siden på mobilen. Også selvom tingene ikke er kommet endnu. Selvom datoen f.eks. først er om 1-2 uger..
  Jeg gad godt kunne finde ALLE mine køb, ligesom man kan på f.eks. GEEK..?

  Svar
  • Du går ind på “My eBay” og vælger “Puchase history”. Som standard vises de seneste 60 dage, men man kan vælge fx “2017”.

   Svar
   • Tak for svar. Jeg ville dog godt kunne finde ALLE mine køb – ligesom man kan på GEEK, også selvom det er f.eks. 2 år siden..
    Det er langt fra sikkert, man har modtaget sin vare indenfor de 60 dage – og så er det træls, man ikke kan kontakte dem og få sine penge tilbage eller noget..

    Svar
 3. Er der nogen der kan give et bare lidt logisk og fornuftigt svar på hvordan pokker det kan være rentabelt for en kineser at sælge et cover eller panserglas for en flad dansk 5’er INKL. FORSENDELSE?? Det giver jo absolut ingen mening i min verden, med tanke på hvad danske brevpriser koster, og det her ligger på den anden side af jorden. Det må jo være det rene tab skulle man mene

  Svar
  • Kineserne betaler stort set ingenting for distributionen i Danmark – angiveligt helt ned til kr. 3,20. Der beregnes heller ikke moms under bagatelgrænsen kr. 80, og så er det nok heller ikke helt samme kvalitet panserglas, som den der sælges til kr. 200 i Danmark (det må man da i hvert fald ikke håbe). Læs mere om portoen i Magasint F5. Postvæsnet prøver vist at komme ud aftalen.

   Svar
   • Stadig kommer der emballage, pakning og så selve varen oveni forsendelsesomkostningerne, og så til en 5’er, ja jeg fatter det stadig ikke hvordan det kan betale sig for de kinesere. Men det må jo være kæmpe mængder der tilsammen giver et pænt overskud, da arbejdskraft koster vel noget nær en skål ris på de kanter. Muligvis er varen ikke er i helt samme kvalitet som et 200 kr Panzerglas købt i DK, men heller ikke langt fra! Dem jeg har haft købt, har virket helt efter hensigten, og forarbejningen er der visuelt heller ikke været noget at udsætte på, ja jeg kan ikke se nogen forskel. Ingen tvivl om at dem der producerer, samt sælger Panzerglas her i DK til 200 kr, har en meget lukrativ forretning.

    Nå men det ser ud til at den dårlige forretning for PostNord ikke kommer til at fortsætte i al evighed, hvilket vel også må siges at være helt rimeligt

    Svar
 4. Hej!
  Er det muligt at varsle Skat i forvejen så man betaler sin moms men undgår det hæslige importgebyr fra Postnord, som ved varer fra 80,- og et godt stykke op betyder så meget i forhold til den reele pris.?

  Svar
 5. Hej.
  Jeg har netop købt en vare fra eBay.co.uk, da jeg har hørt at man sikkert og toldfrit kan købe gemmen denne side.
  Efter jeg har godkendt købet, finder jeg dog ud af at varen bliver sendt fra Kina. Risikerer jeg så at skulle betale told? – eller bliver varen først sendt til UK og så til DK, så man undgår at skulle betale ekstra?

  Svar
  • Det er jo ikke sitet eBay der afgør om du kan købe toldfrit, men helt og alene hvor sælger bor henne i verden, hvilket står tydeligt oplyst.

   Konkurrenten Amazon har så et lidt andet koncept, hvor selve sitet mange gange står for pakning og forsendelse, og det til meget rimelige priser. I sådan et tilfælde er det bare at sikre sig det er fra et europæisk Amazon site, så kan du være helt sikker på der ingen problemer bliver med told og moms

   Svar
 6. Hej.Jeg har lige oprettet mig på eBay og har købt en brugt reservedel fra Holland.Samme sælger havde flere dele jeg gerne ville købe,men jeg kunne ikke finde ud af at lægge det i en samlet handel.Derfor blev næste køb også belagt med fragt på 20 EUR.Hvordan undgår jeg det .

  Svar
  • Har de en Ebay shop så køb der, det plejer at hjælpe. Hvis man kun ser oversigten over alle deres varer så er det min erfaring at man ikke kan samle varerne.

   Svar
  • Jens Det er desværre et problem på eBay. Nogle gange kan du “add to cart” og samle sammen, andre gange ikke. Det er vist helt afhængig af hvilken vare, eller hvilken sælger, der er tale om. Jeg ved ikke hvorfor eBay har skruet det sådan sammen, for det er da drønirriterende og helt unødvendigt. Man kan dog skrive en personlig besked til sælger og bede ham om at lave en samlet regning som du så kan betale efterfølgende

   Svar
 7. Så hvis jeg bestiller noget over 80 danske kroner så kommer der told på? Eller er det 80 euro eller amerikanske dollars?

  Svar
 8. Hej. Hvor sikker kan man være på ikke at blive snydt hvis man handler brugt elektronik på kalaydo.de. Hvor kunde skriver at eBay vil fungere som trejdepart i handelen. Så sælger får sine penge og jeg får varen. Jeg kan jo først se om varen virkelig er den som sælger siger, når jeg får den, hvad så med pengene hvis vare ikke er som lovet eller det er en form for fup. Jeg har ikke handlet på denne måde før og er lidt usikker på gøremåden?
  Vh Marc

  Svar
 9. Er jeg den eneste der undrer mig over Ebays system, når jeg vælger at jeg kun vil se varer fra Europa (gider ikke alt det der toldpjat, der i visse tilfælde gør varen dyrere end at handle den i den lokale shop), så forventer jeg ikke at få tilbud fra 1000vis af varer fra Hongkong, China og US. Jeg er faktisk ved at være gedigent træt af det og overvejer at boykotte Ebay. Er det mig der ikke kan finde indstillingen eller hvad?

  Svar
 10. Hvorfor skal man opgive mobil nr når man vil købe vare på Ebay? og hvad bliver mobil nr brugt til i så fald?

  Svar
 11. Som jeg læser alt det her, så forstår jeg det sådan, at hvis jeg køber en symaskine over ebay til 4000 DKK fra en tysk forhandle, så bliver jeg ikke opkrævet yderligere når den kommer til Danmark, er det korrekt?

  Svar
 12. Jeg har et (specielt græsk )musik instrument (brugt) Jeg vil sælge, ebay det rette sted, eller er Amazon bedre? Koster det noget at sælge?
  Er der en brugbar måde at sælge, fragte og modtage betaling fra udlandet?

  Svar
 13. Jeg har købt en dehydrator (helt ny). jeg har nu erfaret at knapperne driller en del og dehydratoren har nærmest sit eget liv.
  Er der nogen reklamationsret på nye ting fra ebay eller er det bare ærgerligt. Dehydratoren er fra UK

  Svar
  • Der er fine klagemuligheder. Hvis du går ind på din “Purchase History”, kan du klikke på “Leave feedback”. Her kan du klage. Hvis forhandleren ikke svarer, kan Ebay hjælpe dig. Normalt er forhandlerne meget servicemindede, da utilfredse kunder kan give dem “ridser i lakken”, som betyder at folk ikke vil handle hos dem.

   Svar
 14. Jeg hat bestilt en discgear 100 Selector Storace Case Organisator Holder Bank fo ca 10 dage siden og indtastet min mail adresse, konto til betaling alt er accepteret , men jeg har endnu ikke fået varen

  Svar
  • Normalt får man straks besked om at ordren er modtaget, og ofte bliver den afsendt dagen efter – hvilket man også får en mail om. Allerede da du bestilte, kunne du se forventet leveringtid. Kommer varen fra fjernøsten kan det tage mellem to dage og fem uger. Du kan logge ind på eBay og se detaljer om din ordre, og her er der også fine klagemuligheder, hvis forhandleren ikke lever op til det lovede.

   Svar
 15. Heysan

  Er det muligt, at betale tolden på forhånd for de dyre varer? Man vil jo nødigt snyde.
  Eller er det lige så ‘smart’ bare at betale tolden, når varen/pakken bliver opfanget?

  Mvh M

  Svar
  • Det tror jeg ikke, men normalt anføres varens værdi, og de finder dig nok.. Husk, at der også kommer moms på.

   Svar
 16. Hej. Ville lige høre om det kun er mig der ikke kan få det til og vise det i dkk. Evt hvordan jeg kan fikse det.
  Vh Kasper.

  Svar
  • Jeg tror ikke det er muligt. Når jeg er logget ind på ebay.co.uk vises priser i £ – hvis det da ikke er varer fra USA, som vises i både $ og £. Imidlertid vises “annoncerne” med priser i kroner.

   Svar
 17. Hej.
  Jeg har lige købt en inverter. På ebays salgs billide står der, EUR beløbet, på regningen står der Britiske pund. Hvordan kan det være. For på den måde bliver Min vare jo en del dyre? Hilsen Oleas

  Svar
 18. Hej har prøvet at logge ind på ebay(har tidligere købt noget) ebay vil ikke acceptere mit kodeord, de kender det ikke. Jeg bliver tilbudt en ny registrering, som jeg går igang med, da jeg taster mit sædvanlige kodeord ind siger ebay at jeg ikke kan bruge mit gamle kodeord, hvor kender de det fra? jeg kunne jo ikke bruge det til at logge ind med. forklaring søges hilsen Lars

  Svar
  • Jeg mindes, at jeg har været ude for noget lignende. Det er vist nok sådan, at der er forskel på konti oprettet på ebay.com og ebay.co.uk. Altså: prøv at logge ind på det site, hvor du oprettede kontoen.

   Svar
 19. Virker Amazon og Ebay ens?
  Og hvis jeg køber et kamera fra enten Ebay eller Amazon, kan jeg så ændre sproget til dansk eller kan det kun bruges med engelske instruktioner?

  Mvh Marie Louise.

  Svar
  • Det første spørgsmål tør jeg ikke svare på. Men hvis du køber et kamera et af stederne, så husk at købe det fra et EU-forhandler. Hvorvidt kameraet understøtter dansk afhænger af det enkelte kamera, men mange kameraer understøtter flere sprog. Er du tvivl, kan du prøve at spørge forhandleren. Husk i øvrigt også at overveje garanti – der er jo to års reklamationsret i Danmark, og det er der vist ikke i fx England.

   Svar
 20. Hej. har først nu erfaret det med toldregler. ikke fordi den er overskredet, forhåbentlig ikke…men vil det sige at jeg kan gå på ebay.uk og købe hvilken som helst fx skoletaske til fx 600-700kr, (ikke fordi de er SÅ dyre, men et eksembel) UDEN at få en ekstraregning smidt i nakken?
  Og den ekstra told/fragt-regning man får, er vel kun hvis man bestiller X-antal varer fra samme sælger? ergo jeg kan godt have noget i min “collektion” fra samme sælger og fx bestille disse varer efter fx 3 dage(dvs varer fra samme sælger der ikke overskrider de 79kr, bestilt med 3 dages mellemrum…)så får jeg vel heller ikke problemer?
  Lisb.

  Svar
  • Jeg er ikke ekspert i toldregler, så for en sikkerheds skyld må jeg henvise dig til nogen, der i hvert mener, de er eksperter: Læs om toldreglerne her. Når det er sagt, så kan du kan du købe en skoletaske eller fx et kamera fra lande indenfor EU uden problemer – men bemærk, at der også er forhandlere udenfor EU på ebay.uk. På siden ovenfor står der, at reglerne gælder private, så hvis du sælger varerne videre, skal du nok checke det yderligere.

   Svar
 21. Hvor opretter jeg mig som kunde?
  Hvis jeg opretter mig som kunde hos ebay.dk, kan jeg så handle i andre lande?

  Svar
  • Der findes ikke en “rigtig” dansk eBay-side. Ebay.dk sender dig videre til ebay.com, og der kan du oprette sig som kunde (My ebay > Register). Når du er kunde, kan du handle på alle ebay-sider, men husk at det er billigere at handle indenfor EU.

   Svar

Skriv en kommentar