Hjem » GPS og kort » Sådan bruger du Endomondo som GPS-logger

Sådan bruger du Endomondo som GPS-logger

Endomondo er ophørt og er overtaget af UA MyMapRun.

Hvis du vil bruge din smartphone som GPS-logger, er motions-app’en Endomondo glimrende til formålet. Den fås til både iPhone og Android.

Inden vi går i detaljer, får du lige et overblik.

Du skal bruge:

 • En smartphone med GPS
 • En gratis Endomondo-app
 • En gratis konto hos Endomondo.dk
Når det er på plads, kan du
 • Optage en rute med Endomondo-app’en, (eller et track, som det hedder på engelsk)
 • Uploade ruten til Endomondo (det sker automatisk)
 • Downloade ruten fra Endomondo.dk som GPX-fil

Når du har GPX-filen, skal du have fat i et program, kan du bruge den i andre sammenhænge.

Installer Endomondo på telefonen

Her er processen vist på en Android-telefon:

 1. Først finder du app’en i Apples AppStore eller Play Butik og klikker på “Installer”.
 2. Så kan du enten logge ind med en Facebook-konto, eller du kan vælge “email” og oprette en konto den vej. Har du allerede en konto, kan du blot logge ind.
 3. Så starter Endomondo – og vi er næsten klar. Læs videre nedenfor.​
1. Endomondo i Play Butik / 2. Tilmeld-Login / 3. Start

Klar til registrering af en rute

Øverst står der “Løb” – hvis du ikke skal løbe, vælger du “Gang”, “Ski”, “Cykling” eller hvad der nu er relevant.

Vælg “Alm. træning” (det er standard), og tryk på “START”, når du er klar. Husk at aktivere GPS’en, hvis den er slukket.

Når du er klar, trykker du på “START” og registreringen begynder.

Turen afsluttes

Holder du pause undervejs, kan du evt. trykke på “PAUSE”, men husk at sætte Endomondo i gang igen, når du fortsætter.

Når turen er slut, trykker du på “STOP”, og du kan se forskellige oplysninger om turen.

Her kan du se, hvor langt du har bevæget dig, hvor lang tid du har brugt osv.

På billedet kan du se turen (her en cykeltur) som den vises under Historik i app’en.

Vil du eksportere en GPX-fil, er næste trin er at gå ind på endomondo.com for finde den uploadede rute.

Endomondo.dk

Når siden åbnes, kan den se sådan ud, når du ikke er logget ind.

Det hele drejer sig jo om motion, og det kan da være, at du skulle prøve at bruge Endomondo til at holde formen ved lige…

Men nu handler det om at logge ind og se den rute, der netop er blevet uploadet fra mobilen.

Du finder login oppe i højre hjørne, og du logger ind med samme oplysninger i app’en.

Når du er logget ind, trykker du på menuen () øverst.

Eksporter træningspas

På menuen () vælger du Træningspas, hvor du kan finde alle dine ruter i datoorden.

Her kan du genfinde oplysningerne og se ruten på et kort.

Hvis du vil have ruten gemt som GPX-fil, skal der trykkes på “Eksportér”, som gemmer sig under den lille pil.

Det kan evt. være nemmere at åbne emdomondo.com på en computer, hvis du vil eksportere GPX-filen og bruge den i andre sammenhænge.

Artiklen er fra 2012 og er opdateret i 2020.Artikel slut

Print Friendly, PDF & Email

131 kommentarer til “Sådan bruger du Endomondo som GPS-logger”

 1. Jeg har Endomondo på min Motorola Android telefon. Hvis min veninde der har iphone aktiverer sin endomondo på samme tid, så siger vores telefoner forskellig distance når vi kommer i mål. I dag målte min telefon at vi gik de første 2 km på mellem 6 og 7 minutter. Og sammenlagt blev min tur næsten 1 km længere end hendes. Hvordan kan det være?

  Svar
 2. Jeg kan ikke mere hente ruten, progarmmet skriver ” Kortet kunne ikke hentes” Jeg har forsøgt at slukke tlf. og restaret uden succes. hvad er der galt.

  Flemming

  Svar
 3. Hej.

  Jeg har lige købt android mobiltelefon, jeg forsøger flere gange at download-i Endomondo appen, men kan ikke finde den rigtige app som jeg havde installeret forhenværende iPhone.
  Ka I hjælpe mig for at finde rigtig Endomondo app, som jeg kan installere til min nye mobil.
  Min ny mobil hedder Huawei honor 7S.

  Svar
 4. Når jeg er på Løbebånd å, vil den ikke vise hvor mange km jeg har løbet. Men alt det andet kan den godt vise. Og jeg kan ikke bruge gps.

  Svar
 5. jeg deltog i et adventure marathon i englands lake distrikt nord for manchester, desværre faldt GPSen ud i for langt tid så jeg var nødt til at starte en ny log session, er der nogen mulighed for at slå de 2 træningspas sammen, så det bliver registreret som et langt træningspas, de ligger jo lige efter hinanden?

  Svar
  • Du kan eksportere de to tracks som GPX-filer (det er det, artiklen handler om). Derefter kan du lægge dem samme til ét track (søg på Google efter “merge GPX files”). Den nye fil kan du så lægge ind (gætter jeg på).

   Svar
  • Det kan jeg ikke svare på, men søger du på “endomondo shows wrong distance”, er der mange hits – måske kan et af dem hjælpe…

   Svar
 6. Hjælp, jeg kom til at indstille til “basket” istedet for løb – opdagede det først da jeg kom hjem, efter løbeturen…. Kan jeg ændre det? Ved godt jeg ik kan få min rute med, men får virkelig pip af den orange marketing, i alt det grønne … Samt at jeg selvfølgelig slog en personlig rekord i dag, som jeg gerne vil have registreret …

  Svar
 7. Jeg er kommet til at slå billedadgang fra så nu kan jeg ikke sætte billeder ind på mine træningspas. Hvordan får jeg adgang igen

  Svar
 8. Hej
  Min GPS er slået fra på Endomomdo, men den er stadig aktiv på tlf.
  Jeg kan ikke få den åbnet igen. Hvad gør jeg?
  Hilsen Birgit

  Svar
 9. Jeg har skiftet mobil, så jeg er gået fra en med Android til en IPhone. Tidligere loggede jeg på Endomondo via Google+, men det kan jeg ikke længere. Jeg har prøvet at logge på via e-mail, men har ingen kode. Har forsøgt at bestille en kode, men der kommer ingen mail. Så vil jeg prøve at logge på med Facebook, men jeg tror jeg skal have ændret fra at logge på med Google. Det kan jeg ikke finde noget om, hvordan gør man det?

  Svar
 10. Hej. Jeg har lige fået mig en garmin edge 25. Men noget irriterer mig. Når jeg vil lige tur over på endomodo via garmin connect bliver den til en løbetur. Kan simpelthen ikke finde hvor det går galt. Har prøvet alt. Håber på hjælp.

  Svar
 11. hejsa
  jeg kan ikke opgradere endomondo til Premium – hvad gør jeg forkert.

  jeg kan godt vælge “opgradér til Premium” men når jeg kommer videre ind sker der ikke noget når jeg trykker på “månedligt” eller “årligt”

  Svar
  • Hvis det er app’en, der driller, så kan du foretage opgraderingen på nettet (endomondo.com). Er det på nettet, du prøver, så forsøg dig med en anden browser.

   Svar
 12. Hej – har brugt Endomondo nu i mange år, hvor det har fungeret upåklageligt. – men så laver de nyt layout (efter salg af virksomheden) og jeg har opdateret min Xperia Z og nu duer det slet ikke – jeg kan starte Endomondo og den viser mig, hvor jeg er på kortet. Men når jeg cykler eller løber følger placeringen ikke med. Hvis jeg vælger at stoppe går data selvfølgelig tabt, men hvis jeg vælger at fortsætte og først stoppe når jeg er færdig, så viser den kun min tid. Ikke noget med distancen, max hastighed, gns hastighed og de andre ting jeg har sat den til. Og den tegner ikke ruten op. Mega træls, da jeg bruge disse data til at presse mig selv med… Hjælp… Jeg har koblet min google konto til, som jeg kunne se foreslået tidligere.. Hvad skal jeg stille op? Er det pga opdateringerne eller det nye layout eller fordi min mobil er i udu??

  Svar
 13. hej!
  Jeg har brugt Endomondo i flere år til løb og gang. Jeg har aldrig turde bruge app’en på ferier pga dataudgifter. Er der nogle der har erfaringer med at bruge den fantastiske app, når de er på ferier?
  Venlig hilsen
  Janne

  Svar
  • Du kan godt bruge Endomondo uden at bruge data. Prøv at slå data fra (brug evt. flytilstand) og løb en tur og se, hvordan det fungerer. Når du er i udlandet, skal du slå roaming til, før der forbruges data, så det er ikke “farligt”. Når du er på wifi, kan du oploade ruter mv.

   Svar
 14. Hej.. Hvordan sletter man venner på Endomondo ? jeg har prøvet at gå via bjælken og venner. men kan ikke finde nogen steder hvor der står slet.
  Mvh Marianne

  Svar
 15. jeg er blevet tilmeldt en udfordring. Men den logger fint nok mine træningspas på FB. Men ikke i selve udfordringen 🙁
  Jeg har desværre ikke kunnet finde noget omhandlende dette på deres hjemmeside.

  Er der nogen herinde der har de vises sten ?

  Svar
 16. Hjælp.. Jeg er blevet udfordret og skal gå 300 km inden sommer. Men i historik kommer mine info når jeg har gået, men ikke inde i udfordringen. ? Jeg har IPhone 4’s

  Svar
 17. Jeg har fået problemer med at endomondo ikke kan “fange” GPS’en. GPS’en virker eksempelvis når jeg bruger Google Maps. Hvad mon er galt?
  Det er en Samsung Galaxy

  Svar
 18. Kære jer.

  Jeg har pludselig problemer med at min endomondo ikke vil tælle km. Den viser godt nok min placering, hvor jeg er lige nu, når jeg kigger i kortet. Gps’en står hele tiden og søger med et ?.
  Jeg har prøvet at afinstallere og geninstallerer. Jeg har også prøvet at genstarte tlf. Jeg kan simpelthen ikke regne ud hvad der er galt. Min gps på tlf. virker godt nok, og jeg formoder at det er den som den bruger når den tracker ????
  Kan I hjælpe ? 😉
  Mh. Suzi

  Svar
  • Jeg tør ikke sige, hvad der er galt. Du kan prøve fx Runkeeper i stedet. Virker den, er det formentlig ikke telefonen, der er noget i vejen med. Alternativt kan du prøve at kontakte Endomondo – men det er nok svært at komme igennem til dem (selvom det er et dansk firma).

   Svar
   • Ok tusinde tak for svar. Nu har jeg prøvet at installerer Runkeeper, og der står den også og søger hele tinden. Så noget kunne tyde på at det er i mine indstillinger i telefonen jeg skal finde fejlen ???? Nogle bud hvor jeg skal lede. Det er en LG
    Den har virket før men efter den har været til reparation har problemet været der. ;-(
    Mh. Suzi

    Svar
 19. Hvordan kan det være min iPhone 4’s går død, efter ca 1,5t træning med Endomondo. Jeg starter med fuldt opladet Tlf.

  Svar
 20. Jeg kan få lov at dele mine svømme, løbe og cyklingspas på facebook, men min vægttræning kommer ikke frem, selvom deling er slået til. Hvordan kan det være?

  Svar
 21. Hvordan flytter jeg endomondo ruten overpå facebook ,har prøvet alt det virker bare ikke mobilen er en HTC radar 110 ?????

  Svar
 22. Hej.
  Jeg har en iphone 4 s, hvad sal man bruge for at pulsfunktionen virker. Jeg har et bælte til garmin ANT + og en Ant + adapter men jeg kan ikke få det til at funke.
  mvh. Arvid

  Svar
 23. Jeg laver tit forskellige ruter på endomondo på computeren, for senere på dagen at følge den rute. Men det er ofte ind og ud af snoede stier og veje. Er der mulighed for at få den kvindelige stemme til at guide dig på din tur… Altså noget i stil med “turn left in 50 metres..” Jeg løber nogle gange rundt med et lille kort i hånden for ikke at fare vild….

  Svar
  • Jeg har prøvet at checke dette, men jeg har ikke fundet noget brugbart. Google maps har det, men kun på de veje, Google maps kender, og det indbefatter pt. ikke skovstier.

   Svar
  • Det tør jeg ikke svare på, men mit råd er, at du afinstallerer app’en og geninstallerer. Det vil forhåbentlig løse problemet.

   Svar
  • Jeg har præcis det samme problem og har forsøgt at afinstallere og geninstallere. Dette har jeg nu gjort 3 gange! App’en fungerer fint den første gang og næste gang jeg skal bruge app’en går skærmen i sort.

   Svar
   • Selvom Endomondo er dansk er deres forum og hjælpeside på engelsk – du finder den her: support.endomondo.com/hc/communities/public/topics. Prøv at se, om der er nogen, der har tilsvarende problemer – eller opret selv et spørgsmål. Jeg så, at der var en, som rutinemæssigt genstartede telefonen inden Endomondo skulle bruges. Du kunne jo prøve det samme. Alternativt må du prøve en anden app som fx RunKeeper eller Runtastic. Du kan læse en sammenligning af dem her (på dansk): Runkeeper vs Endomondo vs Runtastic. Artiklen er fra 2013 – og dansk.

    Svar
 24. Hejsa..
  Hjælp:( Hvordan kår jeg en rute ind på min iphone?
  Jeg har fundet en rute på endomondo og gemt den som GPX fil, og gemt den på min mac. Men hvordan får jeg den ind på min iphone, så jeg kan følge ruten, mens jeg kører?
  Ellers mega fed program..

  Hilsen og tak Jesper

  Svar
  • Der er flere muligheder. Måske er det mest oplagte at gå ind på Endomomdo.com direkte på mobilen, og finde ruten der. Så er den på telefonen, når du downloader den. Alernativt kan du overføre den til mobilen, fx ved at vedhæfte den til en mail eller ved at bruge fx Dropbox: Læg den i Dropbox på computeren og brug Dropbox app’en på telefonen.

   Svar
 25. Hvordan kan jeg ændre mit rute mål? Eller fjerne det?
  Den bliver ved med at sige “Brunert Lichterlauf Duisburg (5km)” selvom jeg løber i København. Og når jeg siger find ruter bliver den ved med at sige Tyskland.

  Svar
  • Du vælger en rute ved at trykke på Endomondo-logoet øverst til venstre på startskærmen (den du ser, når du starter app’en). Her kommer du ind på en side, hvor du kan vælge mellem bl.a. Træning, Nyheder … og Ruter. Trykker du på Ruter, kan du vælge mellem Mine ruter og Ruter i nærheden. Hvis Ruter i nærheden ikke viser lokale ruter, tyder det på at Endomondo ikke ved, “hvor den er” – altså at GPS’en ikke virker/er slået til.

   Hvis du vil annullere en valgt rute, trykker på den (på startskærmen), og her kan du så vælge fx Alm. træning.

   Svar
   • Jeg har samme problem som Nicoline. Ændre ikke til nyt sted. Når jeg vælger “Ruter i nærheden” kommer ruter i nærheden fint frem, så det er ikke GPS’en der ikke virker. Har nogen et godt tip?

    Svar
    • Har du prøvet at genstarte telefonen? Det kan hjælpe. Det kan også være værd at prøve at afinstallere app’en og geninstallere. Meld gerne tilbage, hvis du får problemet løst.

     Svar
 26. Hejsa
  Jeg har længe haft den gratis version af endomondo og ikke haft de store problemer med den. Siden jeg har opgraderet til premium bliver jeg hele tiden smidt af og kan slet ikke bruge noget som helst!!!! Jeg har jo ligesom betalt, så hvad gør jeg?

  Svar
  • Jeg ville nok prøve at slette app’en, genstarte telefonen og geninstallere. Ellers må du prøve at kontakte Endomomdo.

   Svar
 27. Jeg har downloadet Endomondo og har afprøvet det et par gange. Programmet virker fint, men jeg har en tendens til at miste motivationen undervejs.. Nogen tips/tricks der kan hjælpe mig med at genfinde den? (:

  Svar
  • Ideen er jo, at du deler dine præstationer via Endomodo (fx til Facebook), så dine venner kan se, hvor god du er ;-). Prøv at se mere om dette hos Endomondo.

   Svar
 28. når jeg er med i en udfordring hvorfor registrere den så ikke de km jeg har gået? den er indstillet til gang.. alm træning og GPS er slået til

  Svar
  • iOS 7 slår vist GPS’en fra for at spare på batteriet. Prøv at se under Indstillinger > Anonymitet. Ellers kommer der nok en opdatering af Endomondo, der løser problemet.

   Svar
  • Nogle gange frasorterer Endomondo en aktivitet, hvis resultatet ser usandsynligt ud. Det kan fx sker, hvis GPS’en svigter. Du kan inkludere aktiviteten ved at redigere den og sætte flueben ved “Inkluderet i udfordringer og rekorder”.

   Svar
 29. hej..
  jeg oplever tit at min Gbs i endomondo hopper ud visse steder når jeg løber…lidt irerterende for så passer tiden jo ikke sammen med km…. kan man få et hjælpe program som går ind og hjælper i tilfælde af at den hopper ud…
  hilsen karin

  Svar
  • Det er jo nok mobilens GPS, der svigter, men det kan naturligvis også være Endomondo. Jeg tror ikke, der er andre programmer, der kan hjælpe, men sørg for at holde Endomondo opdateret.

   Svar
 30. Hej.
  Jeg kan ikke finde ud af at sætte min på pause, det er hvis jeg lige cykler hen og handler så vil jeg sætte den på pause og starte den igen når jeg cykler hjem, det virker ikke ?
  Hilsen sanne

  Svar
  • På Android med version 9.0.2 kan man godt sætte på pause, og mon ikke det gælder generelt? Måske skulle du checke om du har nyeste version.

   Svar
  • Det tror jeg ikke. Hvis du geotagger et foto, kan du aflæse koordinaterne i billedets metadata. Hvis du eksporterer en rute som GPX-fil, kan du hente den ind i Google Maps, og når ruten vises der, kan du se start- og slut-koordinater. Der findes sikkert en nemmere måde at gøre det på. Måske kan andre hjælpe…

   Svar
 31. Hej Peter. Min smartphone vil ikke vise alle træningsformene feks tennis når jeg skal vælge. Skyldes det at det ikke kan være på Smartphonen eller kan jeg stille på det?

  Svar
 32. Hej Peter efter en opdatering af endomondo har jeg problemer med at den ikke tæller rigtig og den viser det i fugleflugt lige streger så afstanden passer heller ikke, jeg har fået at vide at den får for meget rystelser jeg har den i en holder på armen hvad kan man gøre

  Svar
 33. Hvordan bærer jeg mig ad med at indstille min Iphoneendomondo, så kun jeg kan se mine ruter? Venlig hilsen Anna Riis

  Svar
 34. Hej Peter
  Jeg har lige downloadet app’en og kom til at sige nej til GPS. Nu da jeg så har cyklet kan jeg se, at den ikke har alle data med fordi GPS’en er slået fra, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvor og hvordan jeg slår den til igen. Kan du hjælpe?

  Svar
  • Den præcise fremgangsmåde afhænger af om du bruge iPhone eller Android, men i begge tilfælde kan GPS’en aktiveres under indstillinger for telefonen.

   Svar
 35. Kan man ændre træningsformen, når først målingen er afsluttet og gemt i historikken?
  Hvis man fx ved en fejl får tastet ind, at man har lavet aerobic i stedet for løb 😉

  Svar
  • Det kan du godt. Find din træning (workout) på Endomondo. Under kalenderen i højre side er der en Redigér-knap…

   Svar
 36. Jeg er en ældre herre med meget lidt forstand på det her Iphone-halløj. Jeg vil gerne vide om det er gratis at bruge Endomondo i udlandet. Jeg har en pakke med et begrænset dataforbrug til min Iphone. Brug af data i udlandet er vist rasende dyrt?

  Svar
  • Du behøver ikke at bruge data for at bruge Endomondo. Se svaret til Sven ovenfor.Det dataabonnement omfatter næppe data i udlandet. Slå dataroaming fra på telefonen, så risikerer du ikke noget.

   Svar
 37. Jeg har lavet et par ruter til når jeg skal cykle og de ligger også på min iPhone når jeg går ind under fanen ruter. Men når jeg vælger ruten, så bliver den ikke tegnet ind på kortet som tidligere set. Hvad kan det skyldes?

  Svar
   • Tak for det hurtige svar.

    Dvs. at når jeg nu tager på skiferie på torsdag, så kan jeg have min iphone på mig, med programmet åbent, de 3 dage jeg er på ski. Når så er tilbage i Danmark igen Søndag/mandag, så bliver alt det data tilgængeligt når jeg logger på wifi her hjemme? – Det skal tilføjes, at du “kun” er en iPhone 3. 🙂

    Svar
    • Ja, sådan burde det være. Du skal jo nok lade op et par gange… Hvis du vil være helt sikker, så slå wifi fra og tag et par ture i nabolaget. Tilslut derefter wifi og se, om det fungerer som forventet. God tur!

     Svar
 38. Fin artikel, nu er jeg i stand til at bruge den.
  Kan den bruges til alpin ski?
  du skriver, at højdeangivelsen ikke er nøjagtig.
  mvh.
  Per Knudsen

  Svar
  • Den kan selvfølgelig bruges, men præcisionen afhænger af selve GPS-enhedens kvalitet og af omgivelserne. I bjergene (og i byer med høje bygninger) er GPS’en ikke så præcis – dels fordi bjergene “skygger” for nogle af satellitterne og dels fordi bjergene giver ekkoer, der forstyrrer modtagningen.

   Svar

Skriv en kommentar