Spar dataabonnementet til din tablet

Hvis du har en smartphone, behøver du ikke et dataabonnement til din tablet – ja, du behøver slet ikke en tablet med data (3G/4G).

En iPad uden 4G (eller 3G) er op til kr. 1.000 billigere end en iPad med. For fx Samsung Galaxy Tab er forskellen kr. 5-600.

Formentlig bruger du mest din tablet, hvor der er WiFi, men er du et sted uden adgang til WiFi, kan du gå på nettet via din smartphone.

Alle nyere smartphones kan nemlig indstilles til at fungere som hotspot – og dermed kan en WiFi-tablet gå på nettet via smartphonens netforbindelse.

På Android

På en Android-telefon (Android 9) kan hotspottet sættes op således:

Gå ind i Indstillinger > Trådløst og netværk >  Internetdeling og bærbart hotspot > Bærbart Wi-Fi-hotspot > Konfigurer hotspot

Eller nemmere: Søg på “hotspot” i Indstillinger. Hotspot kan normalt også findes ved at trække ned fra toppen af skærmen.

Konfigurer hotspot

Her kan man give enheden et navn, hvis man ikke vil bruge telefonens navn.

Kryteringstypen skal man normalt ikke ændre på.

Adgangskoden skal være på mindst otte tegn, og det er den man bruger, når man logger på hotspottet.

Hotspottet bruger en del strøm, så det kan være en god ide at indstille et timeout, så det slukker automatisk.

Aktiver hotspottet

Hotspottet kan aktiveres på under Bærbart Wi-Fi-hotspot – træk slideren til højre.

Bemærk, at man kan indstille en datagrænse, så man har lidt styr på, hvor meget man bruger. Et par timers tv-streaming kan godt trække en GB data. 

Man kan normalt også aktivere hotspottet ved at trykke på en genvej, som ligger på “rullegardinet”, som man kan trække ned fra toppen af skærmen.

Brug hotspottet

I Wi-Fi under indstillinger finder man netværket (i dette eksempel ville det hedde HUAWEI P20). Vælg det og indtast adgangskoden.

På iPhone 

På iPhone fungerer det stort set på samme måde. Det findes under Indstillinger > Internetdeling.

Ikke kun tablets

Du kan naturligvis også tilslutte en computer til hotspottet. Og der er intet i vejen for at tilslutte en iPad til en Android-telefon – eller en Android-tablet til en iPhone.

Enheder med plads til SIM-kort

Har du en tablet, der understøtter 3G/4G, kan du naturligvis også bruge et SIM-kort. Man kan ofte købe et ekstra SIM-kort til sit eksisterende abonnement, og det er meget billigere end at købe et separat abonnement. Det kan typisk koste fra kr. 20 om måneden.

Artikel slut Artiklen er oprindeligt fra 2013 og den opdateres løbende.

 

Print Friendly, PDF & Email

4 kommentarer til “Spar dataabonnementet til din tablet”

 1. Ved ikke, om mit spørgsmål kan inkluderes her ?
  Modsat de fleste, har jeg et mobilabonnement (simkort) med rigeligt! data til alt! til min Samsung Galaxy telefon. Det fungerer godt og billigt til mine behov…Jeg vil derfor ikke bruge wifi.
  Imidlertid har jeg pludseligt fået det problem, at jeg ikke kan opdatere mine apps fra Google play…da alle apps i uendeligt…venter…på kontakt med wifi…
  Efter mit bedste tjek af alle indtillinger, er telefonen instillet til kun! at bruge data fra simkort…Det har den været i 3 år – og den er løbende (også for få uger siden) software opdateret og kører på Samsungs nyeste version.
  Alt! andet end dette fungerer perfekt…(problemet er ikke! opstået efter seneste Samsung software opdatering).
  Jeg har hidtil ind imellem måttet indstille til “brug mobile data” nederst under listen af apps, der skal opdateres…den mulighed kan jeg ikke længere finde.
  Jeg har brugt timer…😡 på at gennemlæse og afprøve forskellige indstillingsmuligheder via min googlekonto.
  Kan nogen hjælpe!! med at løse problemet! Eller blot hjælpe med ideer til at komme videre…

  Svar
  • Problemet er, at Android prøver at spare på dit dataabonnement, og derfor foretrækker wifi. Der er imidlertid mulighed for at forbigå wifi og bruge data i stedet. Det kan afhænge af, hvilken version Android du bruger, men på Android 11 og 12 kan i du Google Play trykke på ikonet øverst til højre og vælge “Indstillinger” > “Netværkspræferencer” > “Indstillinger for download af apps”. Her vælger du så “Via alle netværk”.

   Svar
   • 1000 tak! for svar – det havde jeg overset – og har straks ændret indstillingen.
    Men! jeg kan stadig ikke opdatere apps (har via mail beskrevet problemerne – det ser ud til, at mailen ikke er kommet frem – derfor forsøger jeg igen)
    Kort sagt, ser det ud som om min duck, duck go app har sat “en prop i hullet” ???
    Den bliver ved! men at stå øverst på opdateringslisten – og vente! på wifi…forsøg på at opdatere andre apps gør, at de også stiller sig i wifi kø. Dem kan jeg stoppe ved at trykke på krydset, men Duck appen kan jeg ikke stoppe – tryk på kryds, annuler alle…medfører at Play går i sort “svarer ikke”…
    Jeg har så slettet Duck app’en…men den forsvinder stadig ikke fra opdateringslisten…hver gang jeg har forsøgt noget nyt, har jeg genstartet telefonen. Jeg har endda forsøgt at geninstallere Duck – men selvom den ikke er i min app liste (den er udelukkende! på opdateringslisten)…kan den heller ikke geninstalleres…
    Jeg har altid brugt firefox som browser (tv, streaming…alt! fungerer med den) – og min foretrukne søgemaskine er Duck.
    Jeg hader google (og Samsungs) evige forsøg på at “hjælpe” gøre det “nemt” ved at sammenkæde…installere alt muligt crap, som jeg ikke har brug for (plus alenlange indstillings/privatlivs skrivelser) – Men i forsøg! på at løse de nuværende problemer har jeg tilladt google at være hovedsøgemaskine…(ved ikke om jeg er kommet til at afvise noget vigtigt ift. indstillinger – det kan jeg ikke se – men jeg afviser helst alt snageri)
    Som røvfattig! folkepensionist er jeg dybt taknemmelig! for at kunne få hjælp her 💕 Sitet er fyldt med gode tips til løsning/inspiration til at få indsigt og forstand af. 👍
    Jeg har brugt it siden dets håbløse stenalder – jeg elsker det – når! det virker! Men havde jeg stadig råd, ville jeg fast bruge en dygtig it nørd, der bare får det til at fungere…
    Men! selvom jeg ikke gider bruge tid på selv at bøvle, når det ikke virker…så plejer jeg (uden forstand) at lykkes…
    Men i den aktuelle situation kan jeg ikke finde på mere at afprøve ???

    Svar
   • Nu ser det endelig ud, som om problemerne er løst. Duck, duck appen er ikke længere på listen, og det er lykkedes at opdatere alle apps med telefonens data (uden wifi).
    Lidt irriterende, at jeg ikke fatter, hvad jeg har ændret…hvorfor problemerne er løst…
    Endnu en gang 1000 TAK! for rigtig god hjælp.

    Svar

Skriv en kommentar