Spar dataabonnementet til din tablet

Hvis du har en smartphone, behøver du ikke et dataabonnement til din tablet – ja, du behøver slet ikke en tablet med data (3G/4G).

En iPad uden 4G (eller 3G) er op til kr. 1.000 billigere end en iPad med. For fx Samsung Galaxy Tab er forskellen kr. 5-600.

Formentlig bruger du mest din tablet, hvor der er WiFi, men er du et sted uden adgang til WiFi, kan du gå på nettet via din smartphone.

Alle nyere smartphones kan nemlig indstilles til at fungere som hotspot – og dermed kan en WiFi-tablet gå på nettet via smartphonens netforbindelse.

På Android

På en Android-telefon (Android 9) kan hotspottet sættes op således:

Gå ind i Indstillinger > Trådløst og netværk >  Internetdeling og bærbart hotspot > Bærbart Wi-Fi-hotspot > Konfigurer hotspot

Eller nemmere: Søg på “hotspot” i Indstillinger. Hotspot kan normalt også findes ved at trække ned fra toppen af skærmen.

Konfigurer hotspot

Her kan man give enheden et navn, hvis man ikke vil bruge telefonens navn.

Kryteringstypen skal man normalt ikke ændre på.

Adgangskoden skal være på mindst otte tegn, og det er den man bruger, når man logger på hotspottet.

Hotspottet bruger en del strøm, så det kan være en god ide at indstille et timeout, så det slukker automatisk.

Aktiver hotspottet

Hotspottet kan aktiveres på under Bærbart Wi-Fi-hotspot – træk slideren til højre.

Bemærk, at man kan indstille en datagrænse, så man har lidt styr på, hvor meget man bruger. Et par timers tv-streaming kan godt trække en GB data. 

Man kan normalt også aktivere hotspottet ved at trykke på en genvej, som ligger på “rullegardinet”, som man kan trække ned fra toppen af skærmen.

Brug hotspottet

I Wi-Fi under indstillinger finder man netværket (i dette eksempel ville det hedde HUAWEI P20). Vælg det og indtast adgangskoden.

På iPhone 

På iPhone fungerer det stort set på samme måde. Det findes under Indstillinger > Internetdeling.

Ikke kun tablets

Du kan naturligvis også tilslutte en computer til hotspottet. Og der er intet i vejen for at tilslutte en iPad til en Android-telefon – eller en Android-tablet til en iPhone.

Enheder med plads til SIM-kort

Har du en tablet, der understøtter 3G/4G, kan du naturligvis også bruge et SIM-kort. Man kan ofte købe et ekstra SIM-kort til sit eksisterende abonnement, og det er meget billigere end at købe et separat abonnement. Det kan typisk koste fra kr. 20 om måneden.

Artikel slut Artiklen er oprindeligt fra 2013 og den opdateres løbende.

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar