Om Photoshop Elements

Photoshop Elements v. 1 og v. 2018.

Adobe Photoshop Elements laves af Adobe, som også laver fx Photoshop, Flash, Adobe Reader, Illustrator, InDesign og Lightroom. Photoshop Elements er en slags nedskaleret udgave af Photoshop. 

Profil
Photoshop Elements indeholder både fotoredigering og billeddatabase og er et populært allround program til amatørfotografen. De nyere versioner minder en del om hinanden. Tidligere versioner var både på dansk og engelsk, men nyere versioner findes ikke på dansk. 

Der mangler en masse avancerede funktioner i forhold til “storebror” Photoshop, men til gengæld har Photoshop Elements en række brugervenlige guider – og så er der som nævnt en database, som hjælper med at holde styr på billederne.

Versioner
Photoshop Elements 1 udkom i 2001, og de efterfølgende versioner var fortløbende nummeret – således kom version 15 i 2015. Nyeste version er Photoshop Elements 2018 (oktober 2017). 

Nye versioner kommer ca. en gang om året. Se priser på Pricerunner: Version 2018. Har du en tidligere version, kan du spare lidt ved at købe en opgradering.

Systemkrav
Programmet findes til Windows og Mac.

Links
Læs mere om programmet hos Adobe og på Wikipedia. Læs artiklen Værktøjerne i Photoshop Elements i Expert mode.

Artikel slut

Artiklen er oprindeligt fra 2012 og er opdateret oktober 2017.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar