Backup og synkronisering i Google Fotos på mobilen

Google fotos logoInstallerer du Google Fotos-app’en på din mobil, kan du se dine fotos fra Google Fotos på nettet.

Sikkerhedskopiering og synkronisering

Når du aktiverer du Sikkerhedskopiering og synkronisering i menuen, indebærer det følgende:

google-fotos-1
På menuen kan man vælge “Frigør plads”.

Sikkerhedskopiering

Dine billeder sikkerhedskopieres automatisk til Google Fotos på nettet, og du kan derefter slette dem på telefonen. 

Den nemmeste måde at slette dem på er at bruge Frigør plads i Google Fotos-app’en – se billedet.

Synkronisering

Dine billeder ligger nu i Google Fotos på din enhed, og de synkroniseres også andre enheder, hvor du også har Google Fotos – det kan fx være en tablet.

Hvis du sletter billederne i Google Fotos, synkroniseres denne sletning, og billederne slettes alle steder i Google Fotos. De placeres dog først i Google Fotos’ papirkurv, og de slettes først “rigtigt” efter 60 dage. 

Sletter du billeder i Google Photos, som er synkroniseret fra mobilen (via Galleri på Andriod og via Filmrulle på iOS), slettes de også i hhv. Galleri og Filmrulle. 

Optager billederne i Google Fotos plads på mobilen?

Når billederne ligger i Google Fotos på mobil eller tablet, fylder de ikke ret meget, idet de kun vises som miniaturer. 

Trykker du på et billede, hentes det fra nettet og ned på mobilen – og så optager det plads i en såkaldt cache.

Android 

På Android kan cachen ryddes under Indstillinger > Programmer > Fotos > Lagerplads > Ryd cache

iOS

På iPhone og iPad kan man i selve Google Fotos-app’en sætte en grænse for, hvor meget plads cachen må bruge på enheden. Det sker under Frigør pladsArtikel slut.

 

Print Friendly, PDF & Email

19 kommentarer til “Backup og synkronisering i Google Fotos på mobilen”

 1. I app’en Google Photos kan se en hel masse billeder, som jeg tidligere (for flere uger siden) har slettet fra telefonen. Alle sammen billeder, jeg ikke skal bruge mere. Hvorfor er de her, når jeg har slettet dem? Hvordan får jeg dem væk fra Google Photos. Synkronisering er slået til.

  Svar
  • Når de er synkroniseret ligger de i Google Fotos, og vil du ikke have dem, kan du blot slettet dem – enten i app’en eller i skyen (Google Fotos på nettet).

   Svar
 2. Hej,
  Mine billeder på telefonen synkroniseres med Dropbox, og jeg har derfor ikke brug for google fotos. Men hvordan sletter man billeder i google fotos, uden at de også bliver slettet på telefonen?

  Mvh Thomas

  Svar
  • Fotos kopieres fra telefonen til Google Fotos, og de synkroniseres derefter mellem Google Fotos på dine enheder. Ligger dine fotos på telefonen i telefonens egen foto-app, bliver de dermed ikke påvirket, når du sletter billeder i Google Fotos. De udgaver, der ligger i Google Fotos på telefonen, slettes. Er du tvivl, så prøv at slette et par billeder i Google Fotos og se, hvad der sker. De ligger i Google Fotos papirkurv i 30 dage, så du kan godt fortryde.

   Svar
 3. Hej Teknikalt
  Mine albums fra Fotos på min iPhone 8 bliver IKKE automatisk synkroniseret med over som albums i Google Fotos. Men alle mine billeder og videoer gør – Google Fotos meddeler at sikkerhedskopieringen er gennemført og der stadig er masser af lagerplads.
  Det samme er sket for min kærestes mobil (IPhone X), Begge vores enheder er stoppet med at kopiere albums i august 2019. Vi har først opdaget det i dag 7. dec. 2020.
  Hvad kan problemet være – og hvordan kan vi løse det?
  På forhånd mange tak!!

  Svar
  • Jeg tror ikke den funktionalitet findes (mere). Google har ikke den store interesse i at gøre det nemt for Apple-brugere, så metoden er nok at oprette albums i Google Fotos i stedet. Albums overføres, når man bruger iCloud. Albums overføres mig bekendt heller ikke fra Andoid.

   Svar
 4. Hej Teknikalt
  Er der en nem måde at slette fotos på i Google Fotos? Som i “tryk delete” og så er de væk.. Jeg er ved at rydde op i billeder, og jeg synes, at det er uforholdsmæssigt mange klik jeg skal igennem. Fra Album kan jeg kigge billederne igennem i stort format, gå tilbage til oversigten, og forsøge at huske hvilke billeder, der skal slettes. Disse billeder markeres og der trykkes på de tre prikker øverst, der vælges Move to Trash, hvorefter jeg skal bekræfte, at det er det, jeg ønsker.
  Kunne man ikke indstille den til, at når man trykker papirkurv, så mener man at man vil slette.
  På forhånd tak for svar. 🙂

  Svar
  • Du kan i hvert fald slette mange på en gang (computer): Afmærk det første billede, du vil slette (flueben). Rul derefter nogle sider ned (brug PgDn), hold Shift inde og klik på et billede. Nu kan de mærkede billeder slettes. Hvis du ikke har så mange billeder, kan du måske slette alle i et hug. Ellers må du tage fx 1000 ad gangen.

   Svar
 5. Hej Teknikalt.
  Jeg gemmer raw filerne fra mit Nikon kamera på c-drevet på min laptop, og de bliver efterfølgende synkroniseret til google fotos (jeg har valgt løsningen hvor der lægges en komprimeret jpg op og dermed ubegrænset plads).
  Når jeg vil slette et billede – både på c-drevet og google fotos, hvad er den korrekte (og nemmeste) måde at slette billedet og filen på.
  På forhånd tak for hjælpen

  Svar
 6. Hej Teknikalt.
  Jeg kan se på min iphone, at mine billeder og videoer er automatisk uploaded til google foto, -men videoer som er optaget efter den 30. Marts er ikke synlige på min ipad samt i googlefoto under “gmail” på pc’en, (men billederne er). Til gengæld er alle billeder og videoer fra før denne dato synlig på alle tre enheder.
  Jeg kan ikke forstå hvad der er sket. Kan du måske forklare mysteriet?

  Svar
  • I app’en er der en indstilling, som hedder “Sikkerhedskopiering via mobildata”, og her kan man vælge “Billeder” og “Videoer”, Hvis du ikke bruger wifi, kan det være du skulle checke denne indstilling

   Svar
   • Jeg bruger ikke mobildata, men kun wifi.
    Jeg kan bare kun se videoerne på googlefoto på min iphone, men ikke på ipad og pc.

    Svar
    • I Google Fotos-app’en kan du se indholdet på Google Fotos (på nettet), men du kan også se indholdet i “Mapper på enheden”, som ikke nødvendigvis er uploadet til Google Fotos. Kan det være forklaringen?

     Svar
     • Jeg har fundet frem til, at når jeg åbner googlefoto app’en på min iphone så kan jeg se alle video’erne med en “gentagelsescirkel” i nederste højre hjørne, men jeg kan kun se dem på denne enhed (som de også er optaget på). Så klikker jeg på de 3 prikker i øverste højre hjørne og her klikker jeg på “sikkerhedskopier” så skriver den “uploader filer”. Når den så er færdig med det , så er “gentagelsescirkelen væk” og jeg kan herefter se dem på de andre enheder.
      Spørgsmålet er nu…. hvorfor uploader den kun billederne og ikke video’erne automatisk, som den skal ?? ( det er ikke store filer, ofte under et halvt minut)

 7. Hvorfor er google fotos flere uger om at sikkerhedskopiere fotos.
  Jeg har installeret google fotos og der mangler stadig 4554 at blive sikkerhedskopieret.????
  Jeg tør faktisk ikke slette dem der er kopieret?? Er usikker på forløbet

  Svar

Skriv en kommentar