Backup og synkronisering i Google Fotos på mobilen

Google fotos logoInstallerer du Google Fotos-app’en på din mobil, kan du se dine fotos fra Google Fotos på nettet.

Sikkerhedskopiering og synkronisering

Når du aktiverer du Sikkerhedskopiering og synkronisering i menuen, indebærer det følgende:

google-fotos-1

På menuen kan man vælge “Frigør plads”.

Sikkerhedskopiering

Dine billeder sikkerhedskopieres automatisk til Google Fotos på nettet, og du kan derefter slette dem på telefonen. 

Den nemmeste måde at slette dem på er at bruge Frigør plads i Google Fotos-app’en – se billedet.

Synkronisering

Dine billeder ligger nu i Google Fotos på din enhed, og de synkroniseres også andre enheder, hvor du også har Google Fotos – det kan fx være en tablet.

Hvis du sletter billederne i Google Fotos, synkroniseres denne sletning, og billederne slettes alle steder i Google Fotos. De placeres dog først i Google Fotos’ papirkurv, og de slettes først “rigtigt” efter 60 dage. 

Sletter du billeder i Google Photos, som er synkroniseret fra mobilen (via Galleri på Andriod og via Filmrulle på iOS), slettes de også i hhv. Galleri og Filmrulle. 

Optager billederne i Google Fotos plads på mobilen?

Når billederne ligger i Google Fotos på mobil eller tablet, fylder de ikke ret meget, idet de kun vises som miniaturer. 

Trykker du på et billede, hentes det fra nettet og ned på mobilen – og så optager det plads i en såkaldt cache.

Android 

På Android kan cachen ryddes under Indstillinger > Programmer > Fotos > Lagerplads > Ryd cache

iOS

På iPhone og iPad kan man i selve Google Fotos-app’en sætte en grænse for, hvor meget plads cachen må bruge på enheden. Det sker under Frigør pladsArtikel slut.

 

Print Friendly, PDF & Email

13 Comments:

 1. Hej Teknikalt
  Er der en nem måde at slette fotos på i Google Fotos? Som i “tryk delete” og så er de væk.. Jeg er ved at rydde op i billeder, og jeg synes, at det er uforholdsmæssigt mange klik jeg skal igennem. Fra Album kan jeg kigge billederne igennem i stort format, gå tilbage til oversigten, og forsøge at huske hvilke billeder, der skal slettes. Disse billeder markeres og der trykkes på de tre prikker øverst, der vælges Move to Trash, hvorefter jeg skal bekræfte, at det er det, jeg ønsker.
  Kunne man ikke indstille den til, at når man trykker papirkurv, så mener man at man vil slette.
  På forhånd tak for svar. 🙂

  • Du kan i hvert fald slette mange på en gang (computer): Afmærk det første billede, du vil slette (flueben). Rul derefter nogle sider ned (brug PgDn), hold Shift inde og klik på et billede. Nu kan de mærkede billeder slettes. Hvis du ikke har så mange billeder, kan du måske slette alle i et hug. Ellers må du tage fx 1000 ad gangen.

 2. Hej Teknikalt.
  Jeg gemmer raw filerne fra mit Nikon kamera på c-drevet på min laptop, og de bliver efterfølgende synkroniseret til google fotos (jeg har valgt løsningen hvor der lægges en komprimeret jpg op og dermed ubegrænset plads).
  Når jeg vil slette et billede – både på c-drevet og google fotos, hvad er den korrekte (og nemmeste) måde at slette billedet og filen på.
  På forhånd tak for hjælpen

 3. Hej Teknikalt.
  Jeg kan se på min iphone, at mine billeder og videoer er automatisk uploaded til google foto, -men videoer som er optaget efter den 30. Marts er ikke synlige på min ipad samt i googlefoto under “gmail” på pc’en, (men billederne er). Til gengæld er alle billeder og videoer fra før denne dato synlig på alle tre enheder.
  Jeg kan ikke forstå hvad der er sket. Kan du måske forklare mysteriet?

  • I app’en er der en indstilling, som hedder “Sikkerhedskopiering via mobildata”, og her kan man vælge “Billeder” og “Videoer”, Hvis du ikke bruger wifi, kan det være du skulle checke denne indstilling

   • Jeg bruger ikke mobildata, men kun wifi.
    Jeg kan bare kun se videoerne på googlefoto på min iphone, men ikke på ipad og pc.

    • I Google Fotos-app’en kan du se indholdet på Google Fotos (på nettet), men du kan også se indholdet i “Mapper på enheden”, som ikke nødvendigvis er uploadet til Google Fotos. Kan det være forklaringen?

     • Jeg har fundet frem til, at når jeg åbner googlefoto app’en på min iphone så kan jeg se alle video’erne med en “gentagelsescirkel” i nederste højre hjørne, men jeg kan kun se dem på denne enhed (som de også er optaget på). Så klikker jeg på de 3 prikker i øverste højre hjørne og her klikker jeg på “sikkerhedskopier” så skriver den “uploader filer”. Når den så er færdig med det , så er “gentagelsescirkelen væk” og jeg kan herefter se dem på de andre enheder.
      Spørgsmålet er nu…. hvorfor uploader den kun billederne og ikke video’erne automatisk, som den skal ?? ( det er ikke store filer, ofte under et halvt minut)

 4. Hvorfor er google fotos flere uger om at sikkerhedskopiere fotos.
  Jeg har installeret google fotos og der mangler stadig 4554 at blive sikkerhedskopieret.????
  Jeg tør faktisk ikke slette dem der er kopieret?? Er usikker på forløbet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *