Hvordan beskytter jeg mit udstyr?

Fototaske med plads til kamera og ekstra optik mv.
Fototaske med plads til kamera og ekstra optik, batterier, SD-kort mv. Husk også et ekstra SD-kort – det er rart at have, hvis du løber tør for plads, eller hvis du er kommet afsted uden SD-kort i kameraet.

Når du har brugt penge på at købe et kamera, bør du passe godt på det.

For det første skal du passe på med at udsætte det for vand og snavs. Tager du kameraet med på stranden, skal du virkelig passe på, for sand er noget af det værste, du kan udsætte et kamera for.

Brug en taske

Fulgte der en taske med dit kamera, så brug i det mindste den. Eller endnu bedre: køb en rigtig kamerataske, der passer til kameraet og beskytter det mod stød og slag.

Husk en plasticpose

Det er altid en god ide at medbringe en frysepose eller lignende, som du kan lægge kameraet i, hvis du skal på stranden, eller hvis du løber ind i en regnbyge på skovturen.

Vandtæt kamera

Du kan evt. købe et kamera, der er støv- og vandtæt. Der fås efterhånden en del kompaktkameraer, som du kan tage med i poolen, og det giver jo i øvrigt helt nye muligheder for at fotografere.

Pas på spejlreflekskameraet

Har du et spejlrefleks, skal du passe endnu bedre på – dels fordi de er dyrere, og dels fordi de er mere sårbare. Tænk blot på hvad der kan ske, mens der skiftes optik, og der er fri adgang til kameraets indre.

Tasker

For kr. 2-300 kan du købe en taske til dit kamera, som også giver plads til ekstra batterier. Selve tasken er ikke vandtæt, så husk også en plasticpose, du kan lægge kameraet i, hvis du pludselig kommer ud i regnvejr.

Du kan også købe en taske, der har plads til ekstraudstyr som fx flash eller ekstra optikker.

Der findes talrige modeller – bl.a. også rygsække med alle mulige smarte rum, bæreseler osv. osv.

Filtre i forskellige størrelser
Filteret skal passe til optikkens gevind, så de fås i mange størrelser. Det klare filter er et beskyttelsesfilter, de mørke er såkaldte polfiltre.

Filtre

Det er også en god ide at købe et beskyttelsesfilter, som du skuer på optikken. Det er i princippet blot et stykke klart glas, som sidder foran selve optikken og beskytter den. Se efter et filter, der hedder noget med “Protect” eller “UV”.

Disse beskyttelsesfiltre findes til mange priser – og formentlig også forskellige kvaliteter. Køber du en billig zoomoptik, kan et dyrt beskyttelsesfilter nemt lægge 30-40% til prisen! Der findes dog også billigere filtre, men husk at se dig for.

24hshop.dk sælger billige filtre (og meget andet grej) på nettet, som du kan prøve at se nærmere på.

Læs artiklen om filtre.

Læs også Beskyt kameraets skærm mod ridser.

Artikel slut

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar