Hjem » GPS og kort » Find GPS-ruter på nettet

Find GPS-ruter på nettet

Skal du på en vandre- eller cykeltur, kan du finde inspiration mange steder, bl.a. på alltrails.com, som er på dansk og har mange danske brugere. 

Nederst i artiklen er der link til andre steder, hvor du kan finde ture.

AllTrails har en masse smarte funktioner, og det er bestemt værd at bruge tid på. 

Her skal vi se på, hvordan man finder ruter, som andre brugere har delt på AllTrails. Ruter kaldes også for spor og tracks.

Find ruter på AllTrails

AllTrails er baseret på, at brugerne uploader deres GPS-spor og deler dem med andre. Man kan knytte kommentarer til ruterne og tilføje en række tags, som hjælper andre brugere med at finde indhold, de kan bruge.

Heldigvis er der mange, der tilstræber at lægge ruter op, som har en vis kvalitet, men selvfølgelig kan man lægge en tilfældig aftentur med hunden op, hvis man vil – det har bare ikke den store interesse for andre.

Sådan kan det se ud, når du kommer ind på siden: 

Da jeg er i Danmark i Københavnsområdet, vises lokale turforslag (nederst), og dansk er valgt som sprog.

Du kan nu søge på lokationer eller du kan klikke på Udforsk ruter i nærheden. Gør du det sidste, får du et kort op:

Du kan zoome ind og ud med musen, og du kan også trække i kortet. De små grønne markører er ruter, Står der et tal i markøren, dækker den over flere ruter.

Rute rundt om Damhusengen mv. med diverse oplysninger.

Holder du musen over en markør, vil du se den pågældende rute (se billede til højre).

Klikker du på tekstboksen, kan du ikke komme videre, før du er logget ind. Det er gratis at oprette en bruger, så det må du hellere gøre.

Detailvisning

Når du er logget ind, kan du klikke på tekstboksen og få en detailvisning, hvor der findes flere informationer.

Som det ses på billedet nedenfor, kræver nogle af funktionerne, at man opgraderer til Alltrails+, som koster ca. kr. 20 om måneden. Her holder vi os til at bruge den gratis udgave af AllTrails.

Under området med tags nederst til venstre kan man scrolle ned til yderligere oplysninger – fx brugerkommentarer, en aktuel vejrudsigt mv.

AllTrails app

Downloader du AllTrails-appen (og logger ind), kan du finde mange af de samme oplysninger. Appen kan også optage de ruter du går, og appen har flere funktioner, hvis man har AllTrails+.

Andre muligheder for at finde ruter

AllTrails er langt fra den eneste kilde til at finde vandre- og cykelruter. Check fx:

Mange af dem giver mulighed for at downloade ruterne, så de kan bruges i en af de mange GPS-apps – typisk i GPX-format..teknikalt

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar