Hvad er Outdooractive?

Outdooractive er en GPS-app, der er lavet til friluftsfolket. Der findes udgaver til både iOS og Android, og de kan bruges sammen med Outdooractive.com, hvor man bl.a. kan finde kort og planlægge ruter, der kan følges på mobilen.

Systemet er meget omfattende – så omfattende, at det kan være svært at få overblik over. Denne artikel gør det forhåbentlig lidt nemmere at gå til.

Outdooractive findes ikke på dansk, så her bruges den engelske version. “Route” oversættes her til “rute”.

ViewRanger er overtaget af Outdooractive. Har du en konto hos ViewRanger, kan den konverteres til en Outdooractive-konto. Har du købt kort til ViewRanger, får du i en periode et gratis betalingsmedlemsskab. Jeg fik et års PRO+.

Forretningsmodel

Hvor ViewRanger og Topo GPS skaber indtægter ved at brugerne køber de kort, de bruger, så har Outdooractive en abonnementstilgang: Med et abonnement har man adgang til alle kort og øvrige funktioner. Der er også guides til overnatning mv., hvor Outdooractive formentlig får provision.

Medlemsskab

Man kan registrere sig gratis (BASIC), men man har også adgang til en del funktioner uden at være registreret. Derudover er der to type abonnementer: PRO og PRO+. PRO har adgang til det meste og PRO+ har adgang til det hele. PRO koster €2,50 pr. måned og PRO+ det dobbelte. Der er mulighed for rabat ved at tegne sig for længere perioder.

  • BASIC
    Man kan bl.a. planlægge, udskrive og følge ruter, og man kan downloade ruter i GPX-format. Kortet er baseret på OpenStreetMap.
  • PRO
    BASIC samt flere korttyper (fx topografiske kort), ingen annoncer og mulighed for at downloade kort i app’en til offline-brug.
  • PRO+
    PRO samt specialkort, mulighed for at indlejre ruter på egen hjemmeside samt 3D-overflyvninger af ruterne.

Man kan dermed godt starte med BASIC og så opgradere, når og hvis behovet er der. Se Outdooractive.com for flere detaljer.

Outdooractive.com

Hjemmesiden har meget af det samme indhold som de to apps. Har man PRO eller PRO+ er der integration mellem dem, så man fx kan planlægge en rute og så finde den i app’en. I BASIC skal man eksportere en GPX-fil og efterfølgende importere den i app’en. GPX-filen kan også bruge i andre GPS-apps som fx Topo GPS.

Hjemmesiden, hvor man bl.a. kan finde ruter, man vil følge.

Som man kan se på menuen, kan man også finde forslag til ture (hvor man ikke blot får selve ruten, men også forslag til ting  man kan se undervejs).

Søger man på “Denmark”, dukker der ingen danske resultater op, men det betyder ikke, at de ikke er der, man skal bare søge mere specifikt – fx på “Hillerød”. 

Der er også en tur, der hedder “Helsingør to Gilleleje”, men søger man på “Gilleleje”, er der ingen resultater. Lidt mystisk.

Outdooractive app

Her skal vi kort se på Android-udgaven af Outdooractives app. I nedenstående oversigt vises de vigtigste funktioner. Kortet er OpenStreetMap (gratis).

De forskellige kort

Med pro-udgaven følger der mulighed for at vælge andre kort. Her er nogle af dem.

OpenStreetMap (gratis), Kompass, Outdooractive og klassisk topografisk kort.

Pr. marts 2021 er der ca. 5.000 vurderinger i Google Play, hvor den får tre stjerner ud af fem. Der klages bl.a. over batteriforbruget.

I App Store er der kun ca. 40 vurderinger, men der er til gengæld mere positive: 4½ stjerner ud af fem.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar