Tilslut din Android til tv’et

HDMI-USB C-adapter.

At se Netflix på mobil og tablet kan være fint nok, men nogle gange er det at foretrække at få indholdet op på en større skærm. Hvordan gør man det?

Det mest oplagte er nok en “trådløs tilslutning”, hvor du fx bruger Chromecast (læs artiklen om Chromecast), men hvad er mulighederne for at bruge et kabel?

Det afhænger …

Mulighederne afhænger af, hvilken Android mobil eller tablet, der er tale om – og det kan også afhænge af, hvilket tv, du har. Her ser vi på nyere tv’er med HDMI.

Micro-USB eller USB type C

Alle Android mobiler og tablets har et USB-stik, hvor enten Micro-USB eller USB-C passer.

De bruges bl.a. til opladning og dataoverførsel. På mange enheder kan stikket også tilsluttes til tv’ets HDMI-indgang via et passende kabel (micro-USB-HDMI eller USB-C-HDMI). Det er dog ikke sikkert det fungerer, for det er ikke alle Android-enheder der understøtter funktionen.

Samsung Galaxy Tab A (2019) understøtter fx ikke funktionen, så det er en god ide at checke, inden du køber et kabel.

Se priser hos Pricerunner.

Da jeg ville se en film, jeg havde downloadet i HBO-app’en, prøvede jeg se den via Chromecast på tv’et, men det fungerede ikke, så her var løsningen med en HDMI-adapter en fin løsning. Netflix’ tilsvarende offline-funktion kan godt bruges via Chromecast.

HDMI-mini

Nogle (ældre) tablets har et dedikeret HDMI-mini-stik, hvor man blot skal bruge et HDMI-mini – HDMI-kabel (se Pricerunner).

Andre muligheder

Hvis din mobil eller tablet ikke understøtter overførsel via USB-stikket, kan der være andre muligheder.

Ovenstående Samsung-tablet har fx en Smart View-funktion, der kan “spejle” tablettens billede til tv’et. I hvert fald hvis det er et nyere Samsung :-|.

Der er også en del apps i Google Play, du kan eksperimentere med. Søg fx på “cast” eller “mirror”.

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar