Hjem » Computer » Om OS X og Mac

Om OS X og Mac

AppleMac er navnet på de computere, der produceres af Apple. Apple-computere bruger ikke Windows, men et styresystem, der kaldes OS X (Operating System). Mac-computeren er en personlig computer ligesom pc’er, men normalt kaldes de ikke pc’er. En computer uden styresystem – uanset om det det er OS eller Windows kan ikke bruges til noget.

Profil
I 2001 skiftede Mac til en ny hardwareplatform og et nyt operativsystem, der som nævnt hedder OS X. Det findes både bærbare og som stationære Mac’er. Den bærbare har indbygget skærm og tastatur, og de er ikke  så kraftfulde som de stationær Mac’er. De bærbare kan godt køre større programmer – det kræver bare lidt tålmodighed, da de ikke har helt så mange kræfter.

Versioner
De nyeste versioner af Mac-styresystemet, der nu hedder macOS er: macOS 10.13 ( tilnavn High Sierra). Det er normalt ret nemt og billigt at opgradere OS X til en nyere version. På en Windows-pc er det dyrt og besværligt.

Systemkrav
Selvom Mac-computeren bruger styresystemet OS X, er det teknisk muligt at bruge Windows på en Mac.

Links
Læs mere om Mac’en hos Apple, og læs om OS X på Wikipedia.

Få hjælp til Mac’en
Skal man lære at bruge en Mac, er det i realiteten det samme som at lære at bruge OS X, for det er OS X man bruger, når man betjener Mac’en.

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar