Hvad er Mofibo?

mofibo-logoMofibo er et alternativ til bibliotekernes eReolen. Mofibo er ikke gratis, men til gengæld er udvalget større og app-faciliteterne bedre.

Mofibo er startet for nogle de penge Morten Strunge tjente på at sælge mobilselskabet Onfone til YouSee (TDC).

Konceptet er, at man gennem Mofibos app får adgang til et stort udvalg af lydbøger og ebøger for kr. 129 pr. måned. Man kan læse alle de bøger man vil – men man kan kun have tre aktive ad gangen.

Mofibos udvalg af bøger bestemmes af to forhold: Dels skal forlagene stille bøgerne til rådighed for Mofibo, og dels skal Mofibo vælge at stille bøgerne til rådighed for brugerne.

Forlagenes interesse

Forlagene får betaling pr. udlån. Betalingen er en hel del lavere end den pris, lyd- og ebøger sælges for hos fx Saxo. Til gengæld er betalingen en del højere end det, bibliotekerne (eReolen) tilbyder.

Det er derfor typisk udgivelser, der ikke er helt nye, som forlagene stiller til rådighed, da de ikke ønsker at Mofibo skal kannibalisere det normale salg.

Mofibos interesse

Mofibo kan trække statistik på, hvor meget der bliver læst / lyttet i de enkelte bøger. Hvis det kun er de første 20-30%, der læses/aflyttes, betragtes bogen ikke som læst, og forlaget får derfor ikke betaling.

Hvis en bog hyppigt kun læses delvist, tager Mofibo den ud af sortimentet. Begrundelsen er dobbelt: Dels er det bøger, som brugerne åbenbart ikke gider læse til ende (og dermed ikke er helt tilfredse med), og dels koster det jo Mofibo penge, hver gang brugerne læser mere end ca. 30% af en bog.

Mofibo sparer penge, hvis brugerne læser bøgerne til ende (dermed læses der jo færre bøger) – og brugerne er mere tilfredse, hvis de bøger, de læser i, bliver læst fra ende til anden.

Priser oktober 2016 på bogpriser.dk.
Priser oktober 2016 på bogpriser.dk.

Prisen for et abonnement

Som nævnt koster et abonnement kr. 129,- pr. måned, og læser/lytter man til 2-3 bøger om måneden, er det vel en ok pris.

Fx kan man læse (eller lytte til) den relativt nye Sara Blædel-krimi Bedemandens datter, som i følge Bogpriser.dk pt. koster kr. 77 som lydbog til download og kr. 143,- som ebog. 

Prissætningen af lydbøger i forhold til ebøger er ofte ret uforståelig: En lydbog er 5-10 gange dyrere at producere end en ebog, og alligevel er lydbogen ofte billigere. Sara Blændel-bogen som ebog er dobbelt så dyr som lydbogen! Skal der findes en forklaring, må det være at forlagene vurderer at ebøgerne truer salget af trykte bøger mere med lydbøgerne gør.  

Bundlet abonnement

Man kan imidlertid også få et Mofibo-abonnement som en del af en mobil-abonnement, og det kan være en del billigere. Fx tilbyder Telmore Play en pakke til kr. 249, som bl.a. indeholder: 15 timers tale og 25 GB data, musik, magasiner, HBO Nordic, C more og Mofibo.

Et mobilabonnemnet fås ikke til meget under kr. 100, så resten af pakken koster dermed kr. 149,-, og det kan jo hurtigt blive en del billigere end at købe Mofibo separat, (hvis man ellers har brug for nogle af de øvrige elementer i pakken).

Yousee og Plenti har også pakker, hvori Mofibo indgår.

Svenske Storytel har fornylig købt Mofibo. Storytel tilbyder stort set det samme som Mofibo, men indtil videre er det to separate tjenester. Storytel kan fås som del af et Telia-abonnement.

Mofibo-app’en

mofibo-forsideMan kan som nævnt har tre aktive bøger ad gangen. På billedet til højre ser man forsiden på app’en, hvor der er tre igangværende titler. Den første er en lydbog og de to andre er ebøger.

Under person-ikonet kan man se de bøger, man har læst og dem, man evt. har markeret, fordi man vil læse dem senere.

Under klokke-ikonet kan man bl.a. se sin læsningshistorik.

mofibo-aflytningTil venstre vises afspilning af en lydbog. Der er mulighed for at “spole” i hop på 10 sekunder eller i hop på to minutter – eller man kan trække i skyderen.

Indstillingerne gemmer sig bag tandhjulsikonet øverst til højre.

mofibo-indstillinger

Indstillinger

Til højre ses de indstillinger, man har adgang til under aflytning og læsning.

Ebog

Man kan indstille lysstyrke, skriftstørrelse og farve, og der er mulighed for at søge – fx efter navnet på en person.

Lydbog

Man kan sætte en timer, så afspilningen sættes på pause efter 10, 30 eller 60 minutter. Det er praktisk, hvis man har for vane at falde i søvn under lytningen.

Som standard streames lydbogen, men der er mulighed for at downloade den, så den kan aflyttes offline. 

Flere enheder

Man kan godt have Mofibo på flere enheder at gangen, således at man fx læser ebøger på en tablet og hører lydbøger på en smartphone.

Enhederne synkroniseres automatisk, og de kan benyttes i flytilstand (hvis indholdet er downloadet).

Se Mofibos udvalg

Mofibo.com kan man se det udvalg af ebøger og lydbøger, der pt. er tilgængeligt. Man kan gratis prøve Mofibo i 14 dage.

Artikel slutGennemgangen er baseret på Android-app’en.

Print Friendly, PDF & Email

6 kommentarer til “Hvad er Mofibo?”

  1. Hej. Jeg har opdateret mine betalings oplysninger fordi jeg har fået nyt dankort men der eralligevel ikke adgang for mig jeg har virkeligt brug for hjælp til dette. Mvh. Gitte

    Svar

Skriv en kommentar