Lær fototeknik på Youtube

Der findes masser af videoer om fototeknik på Youtube, og her er en oversigt over nogle af dem.

Desværre er næsten alle videoer på engelsk, men for nogle kan være en støtte at slå undertekster til – se vejledningen nederst i artiklen.

Gode fotokanaler

Mange af videoerne er samlet i kanaler. En kanal kan indeholde rigtig mange videoer – her ser vi på nogle eksempler.

Adorama TV

Denne kanal, som drives af fotokæden Adorama, indeholder omkring 2.000 videoer om foto for alle målgrupper. Videoerne er grupperet i playlister, og her er nogle eksempler:

Adorama TV har over 500.000 abonnenter.

B and H

B&H er en anden stor, amerikansk fotokæde, som har en masse videoer – og har også over 500.000 abonnenter. Ud over samme type indhold som Adorama byder på, er der også optagelser fra B&H Event Space, hvor kendte fotografer holder oplæg om specifikke emner. Fx:

Serge Ramelli

Serge Ramelli er en fransk fotograf, der bor i “The beautiful city of Paris”. Han laver især videoer (på engelsk) om Lightroom og Photoshop, og han er ikke bange for at skrue op for effekterne. Hans kanal har ca. 400.000 abonnenter.

Typisk video fra YuriFineart.

YuriFineart

Denne kanal handler også meget om fotoredigering i (især) Lightroom. Hans tilgang til fotoredigering minder en del om Ramellis.

Tony & Chelsea Northrup

Her er det især Tony, der fører ordet. Han spænder vidt – han anmelder gear, fotograferer vilde dyr osv, osv – her er meget spændende indhold. Kanalen har over 650.000 abonnenter.

Scott Kelby

Scott Kelby er en travl herre. Han står som forfatter til nogle af de mest sælgende fotobøger (udgivet på dansk på Forlaget Libris), han holder kurser, deltager i live casts og meget andet. Du kan få et indtryk af hans aktiviteter ved at se Scott Kelby-playlister.

Han har bl.a. også kanalen KelbyOne med over 1.000 videoer, som mest er citater fra hans mange kursus-videoer.

Søg efter det, du gerne vil vide noget om

Der er så meget indhold på Youtube, at du næsten med sikkerhed kan finde en video om noget, du gerne vil vide mere om.

Vil du gerne vide mere om Pentax K-1, så søger du blot på “Pentax K-1 review“. Vil du gerne lære noget om at behandle støj i Photoshop, så søger du på “noise reduction photoshop“.

Hvis du gerne vil lære noget om billedkomposition, så søg på “photo composition“. Savner du inspiration så prøv at se en “photo challenge“, hvor forskellige fotografer viser, hvordan de finder motiver. Her finder du bl.a. Gavin Hoey’s 15 Minute Photo Challenges.

Automatiske danske undertekster på Youtube

Da alle videoer på Youtube er på engelsk, kan det for nogle kan være en støtte at slå undertekster til – det gøres ved at klikke på i indstillingerne for videoen (se billedet).

Man kan både vælge Engelsk (autogenereret) og Automatisk oversættelse. Ved automatisk oversættelse oversætter Google den engelske tekst til dansk. Det er bestemt ikke perfekt, men det kan være værd at prøve. 

For at vælge automatisk oversættelse til dansk, skal man først slå Engelsk (autogenereret) til og derefter vælge Automatisk oversættelse > Dansk.Artikel slut

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  • Relevante artikler og annoncer