Gratis GPS-navigation med Here We Go

here_logo_800x800Here We Go (tidl. Here Maps) er en glimrende, gratis navigations-app. Den fungerer både online og offline. Er man online får man bl.a. live-trafikopdateringer.

Nokia havde engang et fint GPS-system i sine store telefoner, og det system er nu blevet til app’en Here We Gosom findes til både iOS og Android.

Et konsortium af tyske bilproducenter har for nylig købt Here for tre milliarder – dollars. Formålet er tilsyneladende at bruge teknologien til selvkørende biler og indtil videre er Here-app’en gratis.

Kortvisning

Nedenfor ses brugerfladen i tre forskellige udgaver

2015-11-02 12.39.41 2015-11-02 12.37.53 2015-11-02 12.39.48

Til venstre ses standardvisningen, derefter ses visningen med trafik-overlay og visning af bl.a. metro- og S-togslinjer (kaldet Transit).

Tre overlays
Tre overlays.

Overlays

Trykker man på symbolet nederst til højre, kan man vælge mellem forskellige overlays (Satellit, Transit og Trafik).

Vises Transit, kan man ved tryk på en station få vist køreplanen for det pågældende sted. Kører der busser forbi stationen, vises de også.

Vises Trafik, indikerer gul og rød, hvor tæt trafikken er. Rød er selvsagt tæt kø. Umiddelbart ser det ud som om Google Maps har lidt flere trafikinformationer med.

Når der planlægges ruter, tages der højde for den aktuelle trafiksituation.

Menuen

Here-menuMan kan godt bruge Here uden at være logget ind, men det er en god ide at oprette et login, idet det giver adgang til bl.a. download af kort.

Start derfor at trykke på Log ind nederst, og opret et login.

 • Kort
  – vælg kortvisning
 • Kør
  – start navigation
 • Samlinger
  – samlinger af bogmærker mv.
 • Brug app offline
  – slå data fra
 • Download kort
  – download kort fra hele verden
 • Indstillinger
  – vælg bl.a. placering af lager, stemme og konfigurér hastighedsalarmer
 • Feedback
  – vurdér app’en
 • Om
  – bl.a. hjælp og rapportér et sted
 • Log ind
  – login/opret login

Søg

here-stederMed søgning øverst kan man finde placeringer (vej, by osv) og steder.

Stederne er opdelt i kategorier, som det ses til højre. Under Erhverv og service kan fx finde underkategorien Tankstationer.

Søgeresultaterne kan både ses på listeform og på kortet.

here-naviger-tilNavigér

Når en lokation er fundet, kan der navigeres til den ved et tryk på naviger-til-symbolet.

Nu vises en oversigt over, hvordan man kan komme frem til destinationen – med offentlig transport, med bil og til fods.

here-transportalternativerMed tog tager turen mere end en time, og som grafikken illustrerer slutter turen med en længere vandretur. Det viser sig, at Here foreslår, at man står af på stationen før og går. Ikke smart, men den slags kan man også opleve med fx Rejseplanen. Trykker man på Flere transit-ruter, er der alternative forslag.

Med bil tager turen 26 minutter – inklusive en forsinkelse. Tidspunktet taget i betragtning lyder det plausibelt. Også her er der andre forslag.

Til fods anslås turen til knap fire timer. Det virker som lang tid for 13 km, og man ledes i øvrigt langs de store veje.

Vælg transportform

here-turn-by-turnNår en af de tre transportformer vælges, vises den på kortet, og forneden vises den turn trin-for-trin som tekst.

I dette tilfælde vises også to alternative ruter på kortet.

Tryk på Start for at starte navigationen ad den valgte, blå rute.

Selve navigationen

Under navigationen vises både speedmeter og hastighedsgrænser, og man bliver advaret, når disse overskides.

Ligger man lige omkring den tilladte hastighed, er det irriterende at få advarsler hele tiden. Det problem løser Here, idet man under indstillingerne kan anføre, at man først vil advares ved fx fem kilometers overskridelse. Alarmen kan naturligvis også slås helt fra.

here-navigation
Under navigation vises hastighed og fartgrænser.

Kortmaterialet

Det er fine og tydelige kort, Here anvender, men de er tilsyneladende ikke så opdaterede som Google Maps.

Som eksempel fører anlæggelsen af Ringstedbanen til mange midlertidige trafikomlægninger i Valby, og her er Google mest up-to-date, mens Here viser hvordan vejnettet så ud, før omlægningerne startede for et par år siden.

Bedømmelse

tandhjul-5.0

Here maps er en glimrende navigationsapp. Den understøtter både online og offline-brug, og er man online er der live trafikmeldinger. Der er også stemmenavigation, speedmeter og hastighedsgrænser. 

Kortene og trafikmeldingerne kunne måske være lidt mere opdaterede, men ellers er kvaliteten i topArtikel slut.

Print Friendly, PDF & Email

24 kommentarer til “Gratis GPS-navigation med Here We Go”

 1. Jeg har ingen lyd på min Here we go apps, Jeg har en Iphone 7 og lyden på appen er sat på højeste nivau.?

  Svar
  • Man skal stille lydniveauet under Indstillinger > Stemmeindstillinger, men det har du tilsyneladende gjort, så jeg kan desværre ikke hjælpe.

   Svar
  • Mærkeligt. Kan det tænkes, at du har valgt en rute, som ikke kan foretages i bil? Det har næppe noget med din telefon at gøre.

   Svar
 2. Hej. Har forsøgt at downloade hele Europa flere gange. Men Efter fire fem timer gi’r den op. Det meste kommer på men det stopper ved Norditalien. Har i nogen ide om hvad der går galt for mig. Med min internet hastighed skulle det ikke tage mange minutter

  Svar
  • Hvis du vælger at navigation pr. cykel eller til fods, vælger app’en cykel/gangstier, hvis det er relevant – i princippet i hvert fald. Jeg prøvede at vælge en tur, hvor den korteste vej er en cykelsti: Til fods valgte app’en “korrekt”, men cykelturen gik via en rute, der også kan køres i bil. Så det virker i nogle tilfælde – men det er jo ikke optimalt. Det forbedres formentlig løbende.

   Svar
  • I Here skal du gå ind i Indstillinger > Navigation > Taleindstillinger > Vælg stemmer. Her skal du downloade Dansk og vælge den.

   Svar
 3. Installerede Here WeGo på min Asus Android 5.0.1 tablet. Men installationen siger, at app’en ikke er optimeret til min enhed. App’en starter ikke.
  I specs på app’en står der at Android 4.1 er nødvendig, er der nogen der ved hvorfor den så ikke kan køre på en Android 5.0.1?

  Svar
  • Det med at den ikke er optimeret betyder ofte ikke det store. I dette tilfælde kan årsagen være, at din tablet ikke har sim-kort, og derfor ikke understøtter alle funktioner i Here WeGo. Min tablet har heller ikke sim-kort, og den kan godt bruges til Here WeGo. Jeg kan ikke sige, hvorfor app’en ikke fungerer.

   Svar
 4. Tænkte om dette Here kan lægges på et SD kort og så putte det i bilens Nav ?? Eller er der andre råd om dette ? modtages med kys hånd.
  Johnny

  Svar
  • Har downloaded appen “here we go” på min nye Huawei telefon. Kendte appen fra min gamle telefon Nokia. Dog har jeg forsøgt forgæves på min nye telefon, at finde ud af, hvordan jeg får stemme på navigation. Når jeg kører bil, kan jeg jo ikke samtidig læse rute selv. Kan simpelthen ikke finde frem til stemmen der navigerer. Kan I hjælpe?

   Svar
   • I Here we go-app’en går du ind i menuen (de tre streger øverst til venstre) > Indstillinger > Navigation > Taleindstillinger.

    Svar
  • I menuen under Download kort kan du se hvilke kort, du har installeret. Vil du se selve kortet, bruger du blot søgefuktionen.

   Svar
  • Sjovt nok er der kun links til Android og iOS på here.com. Mon det er samme version, der kører på Windows Phone? Here maps findes tilsyneladende også til Blackberry og Nokia.
   here.com

   Svar
   • Jeg har en Lumia 1020 (Windows phone),mener at Here Drive+,Here Maps og Here Transit de var installerede på min ved køb. Alle 3 glimrende apps.

    Mvh

    Svar
   • Jeg har en Lumia 1020 (Windows phone),mener at Here Drive+,Here Maps og Here Transit de var installerede på min ved køb. Alle 3 glimrende apps.Om de er samme version …???

    Mvh

    Svar

Skriv en kommentar