Køb af printer II: Find det bedste tilbud

printer-IIFør du begynder at søge efter en printer, skal du gøre dig klart hvilken type, du leder efter. 

Skal det være laser eller inkjet, farve eller sort-hvid, USB eller netværk eller trådløs, hvad må den koste og hvor meget betyder prisen på forbrugsstoffer (toner og papir)? 

Du kan læse om disse ting i artiklen Køb af printer I: Hvilken printer har du brug for?

Her kan du læse om tips til at finde den rigtige model til den rigtige pris.

Om printertests

Tests er meget forskellige: Nogle er overfladiske, nogle er grundige, nogle lægger vægt på brugervenlighed og andre lægger vægt på driftsomkostninger.

Tests er derfor af begrænset betydning, men de er bestemt værd at kigge på – og i hvert fald bør man nok undgå printere, der scorer lavt.

Der er også langt fra alle printere, der findes ordentlige tests af, men skulle man være heldig at finde en fornuftig test, er det ikke sikkert, man bliver så meget klogere, for testen siger jo ikke noget om, hvordan printeren er i brug gennem længere tid.

Brugeranmeldelser

Til gengæld findes der et væld af brugeranmeldelser på nettet, og de afspejler i højere grad, om det er en printer, men bliver tilfreds med.

Valg af printer trin for trin

Her er en fremgangsmåde, du kan anvende, når du skal vælge printer:

 1. Kig fx på Pricerunner.dk i kategorien Printere (åbner på ny fane).
  Her kan du stille søgekriterer (kaldet filtre) op som vist her, hvor der søges efter farvelaserprintere til mellem kr. 400-1.000:
 2. Se nærmere på resultatet. Fx dukkede denne HP-printer op:
 3. Ruller man ned på siden, kan man finde flere priser, prisudvikling, anmeldelser og specifikationer.
 4. Hvis det ikke rigtigt er til at finde anmeldelser, kan man prøve at søge efter printeren på amazon.com eller amazon.co.uk. Her er brugerne meget flittige til at dele deres erfaringer…

Hurtige pricerunner-søgninger

Her er nogle hurtige søgninger på Pricerunner:

Du kan selv justere filtrene som vist ovenfor. Fx kan du tilføje filtre for pris, sider/minut, duplex osv. osv.

Artiklen er fra januar 2014 og er opdateret januar 2020.Artikel slut

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer til “Køb af printer II: Find det bedste tilbud”

 1. Hej.

  Tak for de fine oplysnninger, har dog brug for lidt extra.

  Min gamle (15+år) Hp deskjet 270c skulle have skiftet patron (havde ikke brugt den en tid). Da jeg et par dage senere satte den ny (orginalHP-patron) i, reagerede printeren ikke,selvom ‘klar’- lyset tændte.
  I Kontrol, stod der at den var ‘klar’, men markering af ikonet, viste ingen åbne vinduer, at arbejde med.

  Jeg har været RIGTIG GODT TILFREDS med 720c’eren. Den har ALDRIG fejlet noget som helst, men den printerjungle, som de seneste dage har taget tid at surfe rundt i, har ikke ført til nogen som helst afklaring.

  Jeg er chokeret over priserne på blæk – ex:ca.100,- for 3-5ml (HP720c/45ml for 350,-) til All-in one printerne. Jeg bruger mest sort.
  Er chokeret over aktivitetforbrug (over 300watt) på laser-printere. Og anskaffelsen af en Pro (Aio) med XL- patroner, kunne være fristende, men meget tung og fylder voldsomt – eft. mine behov.

  Laang historie, sorry – men jeg føler mig dog helt på herrens mark og vil bare gerne have en god og enkel maskine i tråd med min gamle HP720c’er. Duplex-print, støjsvag, lavt el-forbrug, god udskriftkvalitet og relativt billige blækpatroner. (Mit styresystem; Windows 8.1)

  Hvis du har holdt ud hertil; ser du, efter mine beskrivelser, noget som peger i en bestemt retning, hvor jeg kunne kigge nærmere?? ..Hjæælp

  Venlig hilsen – Anne Storm.

  Svar
  • Jeg kan desværre ikke rigtigt give dig et godt råd her, men det er opløftende at høre om en inkjetprinter, som har fungeret fint i 15 år. Jeg bruger selv en sort-hvid laserprinter kombineret med en billig inkjet (hvis jeg ind imellem har brug for farveprint). Det er imidlertid ikke uproblematisk, for en inkjetprintere, som ikke bruges jævnligt, fungerer ikke godt. Held og lykke med printerjagten. Finder du drømmeprinteren, så skriv det gerne her.

   Svar

Skriv en kommentar