Hjem » GPS og kort » Del GPS-ruter på nettet

Del GPS-ruter på nettet

Upload af egne ruter

Hvis du dele dine vandre- eller cykelruter med andre, er en af mulighederne at lægge dem op på AllTrails. Du skal først oprettes som bruger. Det er nemt og gratis.

Når du er logget ind, kan du lægge et spor op via menupunktet Gemt > Opret et kort. Man kan enten lave en helt ny rute (Tegn på kortet), eller man kan uploade en rute, man har optaget (Upload fil).

Jeg vil her vise, hvordan jeg lægger en rute ind fra en skitur i Norge.

Vælger man Tegn på kortet, kan man tegne et rute ved at klikke sig frem på kortet. Med Intelligent ruteplanlægning prøve AllTrails at lægge sporet på de stier og veje, der findes på kortet. Ret smart.

Upload fil

Jeg klikker på Upload fil og vælger en GPX-fil. GPX-filen kan være en rute, der er optaget med en app på smartphonen – fx med AllTrails, Topo GPS eller Komoot.

Når filen er uploadet, kan man tilføje Titel, Beskrivelse mv. Der er også mulighed for at uploade billeder. Er billederne geotagget, vil placeringen blive vist på kortet.

Man kan også vælge om billedet skal være privat, synligt for følgere eller offentligt. Du kan se ruten her.

Kan man redigere en rute?

Ja, det kan man godt, men det fungerer ikke ret godt i AllTrails. Det er nemmere at uploade en GPX-fil til gpx.studio. Her kan man – rimeligt intuitivt – redigere sin rute, gemme den og uploade den til AllTrails.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar