Fjern ASK Toolbar

December 2014: Java bruges typisk i forbindelse med NemID, og NemID er netop blevet skrevet om, så det fungerer uden Java. Normalt vil du derfor helt kunne afinstallere Java, så du slipper for bøvl med Java og Ask Toolbar fremover.


ask-toolbarNår du opdaterer Java, kan det nemt ske, at du samtidig får installeret ASK Toolbar.

I installationsprocessen siger du nemlig “ja tak”, til at få ASK Toolbar installeret.

De fleste hader ASK Toolbar, men Oracle (firmaet bag Java) tjener sikkert gode penge på at luske programmet ind på din maskine.

 
Sådan se siden ud, hvor du siger “ja tak”:

Fjern det lille flueben, ellers få du installeret ASK Toolbar.

Fjern det lille flueben, ellers få du installeret ASK Toolbar.

Som du kan se på billedet, skal du fjerne fluebenet, ellers vil du både få installeret ASK Toolbar og få ASK som din foretrukne søgemaskine.

Der er måske nogen, der glade for ASK  Toolbar, men de fleste vil helst undvære den: den tager plads i browseren, og Google vil de fleste nok foretrække som søgemaskine.

Afinstaller ASK Toolbar

ask fjern program

Fjern program – her fra Windows 7. Klik for større visning.

Når skaden er sket, kan du afinstallere ASK Toolbar, som du fjerner andre programmer. Det sker via kontrolpanelet, som du ser på billedet til højre.

Når du klikker på Fjern et program, får den en alfabetisk liste over installerede programmer. ASK under “A”, så det er nemt at finde. 

Du skal fjerne to ASK-programmer: ASK  Toolbar og Ask Updater.

Ask som standard søgemaskine

Hvis Ask er blevet standard søgemaskine, således at søgninger sker via Ask og ikke via fx Google, kan det heldigvis ændres.

chrome-settingsBruger du Google Chrome, skal du klikke på knappen øverst til højre og vælge Indstillinger > Søgning, og vælg derefter den søgemaskine, du vil have. Se billedet. 

Bruger du Internet Explorer, skal du finde Internet Indstillinger > Fanen Generelt > Søg, og vælge den søgemaskine, du vil bruge.

Pas på næste gang

Så er det bare at passe på, næste gang du opdaterer Java, og det er du af sikkerhedsmæssige grunde nødt til – Java bruges bl.a. af NemID.

Passer du ikke på, ser du måske denne forhadte lykønskning igen:

Der burde stå: "Ha, ha – så bøffede vi dig igen".

Der burde stå: “Ha, ha – så bøffede vi dig igen”.

 

Artikel slut

2 Comments:

  1. Hmm Ja ja Problemet er5 bare primært at ASK ikke optræder på listen over programmer..Det kan heller ikke findes med SØG.
    Og i indstillinger på Google er en anmærkning-Dette program kan ikke slettes eller flyttes..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  • Relevante artikler og annoncer