Ebogslæsere overgår tablets på fem områder

Jeg faldt over en interessant artikel på Gizmodo, som peger på fem områder, hvor en dedikeret ebogslæser (som fx Sony E-reader) overgår en tablet (som fx iPad):

De er billigere

Man kan ganske vist godt købe en billig tablet i på nettet, men det vil man fortryde. En ebogslæser koster ca. 1.000 og en godt tablet (som fx Google Nexus) koster mindst det dobbelte.

Man koncentrerer sig bedre

På en tablet bliver man hele tiden forstyrret af beskeder, mails osv. Tablets er super til multitaskning – og det er derfor sværere at koncentrere sig om læsningen.

... en af de nyeste tabletskærme og nok lidt bedre end den, der er vist her.
… en af de nyeste tabletskærme og nok lidt bedre end den, der er vist her.

De er bedre for øjnene

Ebogslæserens papiragtige skærm er bedre at for øjnene. Det illustreres af billedet til højre – se det i fuld størrelse på Gizmodo.

De kan bruges udendørs

En ebogslæser kan læses udendørs, uden man generes af reflekser. Han man en ebogslæser med baggrundsbelysning er den også bedre i mørke, idet den ikke udsender ret meget lys (som kan genere omgivelserne).

De forældes ikke

Udviklingen indenfor tablet er stadig hæftig, og en tablet bliver derfor hurtigt forældet.

Ebogslæseren er et modent produkt, som ikke vil være væsenligt forældet om fire år.

Jeg kunne tilføje

at ebogslæseren vejer væsenligt mindre end selv en iPad Mini – og batteriet holder længere (da man ikke bruger den til alt muligt andet).

Omvendt

er der jo også meget, der taler tablettens fordel – fx at den kan bruges til alle ebogsformater – og at den understøtter farver.

Tablet er nok fremtiden

Meget taler for, at fremtidens læsning af ebøger kommet til at foregå på en tablet.

Artikel slut

(Artiklen er oprindeligt fra dec. 2012)

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar til “Ebogslæsere overgår tablets på fem områder”

  1. “De er bedre for øjnene”
    Ja netop, og hvis man skal kigge på skærmen længe er det jo en kæmpe fordel. Det er også derfor jeg ikke kan vente på at de laver enten en monitor eller en slags moderne skrivemaskine, der gør brug af e-ink. Jeg skal arbejde som oversætter og det bliver væsentligt behageligere med e-ink fremfor en baggrundsbelyst skærm…

    Svar

Skriv en kommentar