Hjem » Mobilt » Læg en lydbog på iPod/iPhone/iPad

Læg en lydbog på iPod/iPhone/iPad

Når du skal lægge en lydbog på din iPhone, iPad eller iPod, sker det i disse trin:

 1. Først hentes lydbogsfilerne ind i en mappe på computeren.
 2. Så hentes filerne ind i iTunes på computeren.
 3. Og endelig overføres filerne fra iTunes til iPhone, iPad eller iPod.
En lydbog består ofte af mange enkeltfiler. I dette eksempel er det MP3-filer, der er downloadet fra DR’s hjemmeside, udpakket og placeret i en mappe, jeg har meget passende har kaldt MP3.

Hent filerne ind i iTunes

Når MP3-filerne ligger i mappen, åbner vi iTunes.

Vælg nu Filer > Føj mappe til bibliotek

Føj mappe til bibliotek
Mappen tilføjes til iTunes-biblioteket.

– og vælg den mappe, MP3-filerne ligger i. (Husk at lægge dem i en mappe du kan huske placeringen af – fx på skrivebordet).

Føj mappe til bibliotek - 2
I dette tilfælde hedder mappen “MP3”.

Klik OK og mappen hentes ind:

Filerne tilføjes...
Filerne i mappen tilføjes.

Ret info

Når mappen er tilføjet, ligger den i Musik, så vi skal selv fortælle iTunes, at det er en lydbog og ikke et musikalbum.

Det sker ved at finde lydbogen i Musik – brug evt. Søgefunktionen.

Når mappen er fundet, højreklikkes og der vælges Vis info:

Vis info
Højreklik og vælg Vis info.

Så kommer den dialogoks op. Klik på fjerde fane og indstil som vist:

Sæt medietypen til at være Lydbog og få systemet til at huske position (dvs hvor du er kommet til i afspilningen).
Sæt medietypen til at være Lydbog og få systemet til at huske position (dvs hvor du er kommet til i afspilningen).

Nu ligger lydbogen under Bøger. Når vi klikker på Bøger, kan vi se de lydbøger, der ligger i iTunes.

Overførsel

Tilslut nu iPhonen (eller iPad/iPod) til computeren via kablet. Når den dukker op under Enheder, kan den overføres. Selve overførslen kan ske på flere måder – fx ved synkronisering.

I dette tilfælde vælger jeg blot at trække lydbogen over på enheden med musen.

Lydbogen trækkes over på enheden med musen. Der er 102 MP3-filer i lydbogen.
Lydbogen trækkes over på enheden med musen. Der er 102 MP3-filer i lydbogen.

Når overførslen er sket, ligger lydbogen på enheden. Finito.

Artikel slut

 

Print Friendly, PDF & Email

35 kommentarer til “Læg en lydbog på iPod/iPhone/iPad”

 1. Hej

  Jeg vil gerne overføre lydbøger til min iPhone, men jeg får ikke overfør album – kun overfør fil, hvordan får jeg det ændret?

  Svar
 2. Den nye version af itunes har ikke rubrikken “medietype” under Valg i forbindelse med flytning af lydbøger fra Musik. Findes der en løsning på dette problem?

  Svar
 3. jeg har slettet en lydbog fra min Iphone 5s og vil lægge en ny ind, men under musik, hvor bøgerne normalt ligger har jeg ikke længere en tekst, der siger LYDBØGER men kun
  genrer – samlinger-komponister
  hvordan får jeg igen afdelingen med lydbøger frem på telefonen og hvor mon den sidst synkroniserede bog ligger på telefonen?
  1000 tak for hjælpen på forhånd

  Svar
  • Jeg har pt. ikke adgang til en iPhone, så jeg kan ikke afprøve… Prøv at læse artiklen igen, og se om du har fået alle trinene med.

   Svar
 4. Jeg har lånt nogle lydbøger af ældre dato på biblioteket og de fylder mange CD’er. Overførsel til iTunes går fint men rækkefølgen på afspilningen bliver forkert, da det sker som : Spor 1 fra CD 1, Spor 1 fra CD 2, Spor 1 fra CD 3 osv. – Håber der findes nogen, som kan hjælpe med en løsning på dette problem.

  Svar
 5. hej

  Men hvordan sletter man lydbøgerne igen???

  Jeg har slettet dem på min mac i itunes, ved bare at trykke slet
  Derudover slettet dem på min mobil og i min dropbox.

  Men hver gang jeg synkronisere kommer lydbøgerne over på min mobil igen.
  Nu kan jeg ikke synkronisere mere fordi der ikke er nok plads til de gamle (som er slettet) og de nye jeg gerne vil have.

  Måske du kan hjælpe :)??

  VH Lotte

  Svar
 6. Rigtig brugbar gennemgang. Har ikke haft problemer med overførsel af op til flere lydbøger. Nu er der dog opstået det problem at mp3 filen trods ændringen i “ret Info” forbliver i musik katalog. Går jeg ind igen står filen stadig under musik. Har afprøvet med med eksisterende lydbog der ligger under katalog lydbøger. Den kan jeg uden problemer flytte rundt med. Jeg har prøvet at lægge 2 forskellige mp3 lydbøger ind. Nogle ideer til løsning?
  Tak.

  Svar
 7. Hej. Jeg har med succes læst din vejledning. Dog har jeg et problem med en gammel I-pad som jeg ville bruge til lydbøger til manden. Kan godt få lydbogen over på den, men den kan ikke spille hele bogen. Han skal trykke på hver enkelt afsnit. Har du evt. en løsning? På den nyere I-phone virker det upåklageligt. Hilsen Karen

  Svar
  • Jeg har ikke adgang til en gammel iPad, men prøv lige at checke, om du har fået rettet info, så iTunes “ved” at det er en lydbog.

   Svar
   • Det er rettet, og virker på I-phone 4s. Men er bange for at det er I-pad’en der er for gammel. Men tak for hjælpen

    Svar
 8. Jeg har fået samme problem som Else Aaby. Det har fungeret fint indtil iTunes opdaterede. Nu har jeg har mine lydbøger i musikbibliotek og ikke under bøger. De skærmprint der ligger i vejledningen, ser ikke sådan ud længere. Nu skal jeg vælge bibliotek på anden måde en den gamle vers. Jeg kan se de er muligt at hente lydbøger til min iPod, men har forsøgt både Føj fil til bibliotek og Føj mappe til bibliotek. Hver gang lægger lydbogen sig under musik og bliver afspillet i tilfældig rækkefølge.

  Svar
  • Så vidt jeg kan se, er der ikke ændret noget i den nye iTunes. Du skal muligvis holde [Alt] (til venstre for mellemrumstasten) nede, for at få vist menuen Filer. Husk trinnet med at rette “Info”.

   Svar
 9. ja mere vil have mere 🙂
  Nu fik jo lagt lydbøgerne ind på iphonen og hørt dem og alt gik så fint. Men nu vil jeg gerne have dem slettet for Iphonen igen. Hvordan gør jeg det. Jeg kan ikke gøre det på samme måde som jeg gjorde på min ipod

  Svar
 10. Hej Peter.
  Det lykkedes over al forventning og jeg har indtil nu brugt tonsvis af timer på at det skulle lykkes. så endnu engang tusind tak

  Svar
 11. jeg havde ikke lagt den ind som lydbog men ladeet den ligge under musik. Nu har jeg flyttet den og er ved at undersøge om det så kommer til at du. 🙂 men i hvert tilfælde tak for hjælpen

  Svar
 12. Hej Peter tak for hjælpen. Men de ligger i korrekt nummerrækkefølge både i itunes og på iphonen. det er når jeg starter afspilningen at der springes rundt i rækkefølgen umiddelbart ser det helt tilfældig ud hvilket afsnit den tager næste gang ? 🙂

  Svar
  • Hvis du har sørget for, at den er lagt ind som lydbog (jfr. beskrivelsen ovenfor), så kan jeg vist ikke hjælpe. Jeg kan ikke lige checke det, men kan det tænkes at afspilningen kan sættes til “tilfældig rækkefølge” – altså sådan at den blander numrene? Det kan man jo med musik på iPhonen.

   Svar
 13. når jeg har lagt en lydbog på en mp3 over på itunes og derefter overfører den til iphonen ligger kapitlerne hulter til bulter. hvad kan jeg gøre for at få afspilningerne i korrekt rækkefølge

  Svar
  • Jeg vil gætte på, at det er navngivningen, den er gal med. Kapitlerne afspilles sikkert i alfabetisk rækkefølge, og derfor skal de være navngivet derefter.
   Hvis du sørger for, at første kapitel fx starter med 001, andet med 002, tredje med 003 osv. tror jeg, det vil løse problemet.
   Det er nok nemmest at omdøbe dem i iTunes.

   Svar
 14. God gennemgang, men er det rigtigt, at det ikke fungerer med lånte lydbøger, f.eks. fra netlydbog.dk???

  Svar
 15. Tak for den fine vejledning, som naturligvis fungerer rigtig fint i forhold til problemstillingen.
  Jeg har dog et supplerende spørgsmål: Lydbogen placeres ved overførsel i iPad’ens Musikkatalog. Er der nogen mulighed for at flytte lydbogen derfra til en anden mappe.

  Svar
 16. Er der nogen, der har en lige så forståelig og pædagogisk gennemgang af, hvordan man lægger lydbøger og musik på en sony PRS T1 reader???
  Og hvad med musik, der i forvejen ligger på computeren???
  På forhånd tak
  Sally

  Svar
  • Hej .
   Jeg nyder godt af de gode svar, og vil gerne spørge om det er muligt at overføre nye lydfiler til en IPad, som allerede er synkroniseret med en anden pc uden at slette alle nuværende lydfiler på I- paden?
   Altså forstået sådan at man har nogle filer allerede på Ipaden og vil overføre nogle nye, uden at miste de gamle- og altså også har skiftet pc i mellemtiden

   Svar

Skriv en kommentar