Her finder du tests af kameraer

alaTest
alaTest baserer sig i høj grad på fremmedsprogede tests og brugeranmeldelser, men resumeet er på dansk.

Når du skal købe et kamera, er det en god hjælp at læse nogle tests af de modeller, du overvejer.

Det er ikke alle modeller, der bliver testet, og nogle tests er grundige og andre er meget overfladiske.

Brugeranmeldelser

Der findes mange tests på nettet, men der findes endnu flere brugeranmeldelser.

Brugeranmeldelserne kan være nyttige at læse, fordi man får et indtryk af om brugerne er tilfredse, eller om der er problemer, man skal være opmærksom på.

Meget er på engelsk

Ydermere er langt de fleste tests og brugeranmeldelser på engelsk. De kan være svære at læse, men læs mere nedenfor.

alaTest

Et godt sted at starte er alaTest.

alaTest har sat sig for at indeksere alt, hvad de kan finde af tests og brugeranmeldelser om forbrugerelektronik mv. – så uanset om du skal bruge en støvsuger, en boremaskine eller et kamera, kan du finde hjælp hos alaTest.

Der er en enorm masse oplysninger på sitet, og tydeligvis foregår pr. automatik. Det hele er opdelt i kategorier, og man kan godt risikere at støde på fejlplacerede produkter. Ikke desto mindre er alaTest lidt af en guldgrube – især når man leder efter produkter, der har en vis udbredelse.

Lad os prøve at lede et efter anmeldelser af Nikon Coolpix S3100, som er omtalt i forbindelse med kompaktkameraer.

Vi går ind på alaTest.dk og søger efter “Nikon Coolpix S3100”. Første resultat på listen er lige det, vi leder efter:

alaTest
Testresumeet af “Nikon Coolpix S3100”. alaTest har haft fat i 21 ekspertanmeldelser (fra magasiner, fotosites mv) og 335 brugeranmeldelser, der er fundet rundt omkring. Ekspertanmeldelserne vægtes samlet til tre ud af fem stjerner og brugerne er i følge alaTest lidt mere positive med fire ud af fem stjerner. Læs yderligere forklaring nedenfor.

Her er en uddybende forklaring:

 Forklaring
AKlikker man på produktnavnet, kommer man frem til en produktside, hvor resumeet er uddybet.
BOpretter man sig som bruger, kan man tilføje produktet til en huskeliste/ønskeliste.
CKlikker man her, får man hele kategorien med det bedst bedømte produkt først. Man har mulighed for at søge og filtrere – fx på pris.
DEn samlet alaScore, som er vægtet sammen af anmeldelser, pris og popularitet. Dette kamera har en pæn alaScore – formentlig fordi det er et hæderligt kamera til en fornuftig lav pris.
ETendensen viser at dette kameras alaScore er stigende.
FalaTest har haft fat i 21 ekspertanmeldelser (fra magasiner, fotosites mv), der vægtes sammen til tre ud af fem stjerner. Klik for at se dem.
GalaTest har haft fat i 335 brugeranmeldelser, der er fundet rundt omkring. Brugerne er i følge alaTest lidt mere positive med fire ud af fem stjerner.
HI samarbejde med en prissammenligningstjeneste vises de bedste priser på produktet.

Hvis man klikker for at læse ekspertanmeldelserne, kan man se, at der ikke er nogen danske anmeldelser, men der er mange på andre sprog – især engelsk. Man kan se et resume af anmeldelsen, og der er et link til hele anmeldelsen.

Supergrundige anmeldelser

Der findes en håndfuld engelske fotosites, som laver nogle meget grundige anmeldelser af mange kameraer, optikker mv.

Hvis du kan engelsk, er der meget hjælp at hente. Nedenfor findes en oversigt over de vigtigste fotosites.

DPreview

Digital Photo Review er “kongen”. Her findes de mest seriøse og grundige anmeldelser. Sitet har også en stor database med specifikationer og et kæmpe forum, hvor brugerne diskuterer og der er en stor nyhedssektion. Grundigheden har nogle gange sin pris, for DPreview er sjældent først med anmeldelser, og de kan næsten være for grundige. Heldigvis afsluttes anmeldelserne med et resume.

Andre gode sites

Blandt andre seriøse sites er Photography BlogImaging Resource og DCresource.

Andre måder at finde tests på

Brugeranmeldelser hos Amazon

Amazon startede som en online-boghandel, men nu handler de med næsten alt – bl.a. kameraer. Hos Amazon er der mulighed for at komme med brugeranmeldelser, og det er der mange, der benytter sig af.

Amazon findes i flere lande, men Amazon-USA er størst, og derfor har de flest anmeldelser. Mange af brugeranmeldelser er værd at læse – besøg kamerasektionen hos Amazon.com – besøg samme side oversat til dansk.

Hvis et kamera findes i flere varianter (fx farver), kan der være forskellige anmeldelser ved hver variant. Artikel slut

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar