Hjem » Mobilt » Tastaturtips til tablets og mobiler

Tastaturtips til tablets og mobiler

Det virtuelle tastatur på iOS og Android har mange finesser, og vi skal se på et par af dem her.

iPad og iPhone

På en iPad kan tastaturet se sådan ud:

De ekstra tegn

Over mange af af tasterne står et ekstra tegn. Over “Y” står fx “6”. Hvis du gerne vil skrive et af disse tegn uden at skulle bruge et specialtastatur, (som gemmer sig under [.?123]-tasten), skal du bruge et lille swipe:

For at få 6-tallet frem trykker du på “Y” og trækker nedad – så dukker 6-tallet frem. Derefter løfter du fingeren. Se billedet.

Og specialtegnene …

Skal ud lave specialtegn som fx Ü, holder du den pågældende tast nede indtil varianterne dukker op. Derefter vælger du en af dem.

På billedet vises varianterne af et stort U.

På Android-tablets og mobiler

Sådan kan et Android-tastatur se ud:

Ekstrategn og specialtegn

På Android-tastaturet er der også ekstra tegn og specialtegn, og dem får du frem ved at lave et langt tryk: Trykker du fx på “y”, får du adgang til både 6-tallet og de to varianter af “y” – “ý”. Se billedet.

Mellemrumstasten som touchpad

På både iOS og Android kan mellemrumstasten bruge til at flytte cursoren i den tekst, du skriver.

iPad og iPhone

Tryk på mellemrumstasten til tegnene på tasterne forsvinder – nu kan du lade fingeren glide rundt og bruge tastaturområdet som touchpad.

Android

På Android skal du blot lade fingeren berøre mellemrumstasten for at kunne flytte cursoren. Til gengæld kan du kun flytte cursoren til venstre og højre i teksten.

Mikrofonen

På begge typer tastaturer er der også en mikrofon. Trykker man på den, kan man diktere frem for at bruge tastaturet, og det er faktisk ret velfungerende.

Der kan være lidt småfejl, der skal rettes, men det kan være hurtigere end at skrive, hvis man ikke er verdens hurtigste til den slags.

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar