Hjem » Mobilfoto » Sikkerhedskopiering af fotos med Google Fotos

Sikkerhedskopiering af fotos med Google Fotos

Når du tager billeder med mobilen, er det praktisk at få lavet backup af dem. Med Google Fotos kan du helt automatisk få lagt dine fotos op i skyen (photos.google.com). Du kan samtidig få frigjort pladsen på mobilen, så der er plads til nye billeder. Læs her, hvordan det fungerer.

Google Fotos-app’en

Hvis Google Fotos-app’en ikke allerede ligger på din smartphone eller tablet, skal du installere den. Android: Download fra Google Play | iOS: Download fra AppStore.

Når den er installeret, skal du åbne app’en og logge ind med din Google-konto. Bruger du Android, har du allerede en Google-konto. Bruger du iOS, skal du evt. oprette en.

Når app’en kører, vil du se et lille ikon ved dit profilbillede (øverst til højre), som indikerer, at der ikke laves backup. Er der ikke nogen streg over den lille sky, betyder det, at der er opsat backup.

Aktivér sikkerhedskopiering

Trykker du på dit brugerikon øverst til højre, får du en menu frem, som bl.a. giver adgang til, at du kan administrere din Google-konto, administrere din lagerplads mv. – og aktivere sikkerhedskopiering:

Her aktiveres sikkerhedskopieringen. Der er også andre muligheder – bl.a. er der adgang til Indstillinger for Google Fotos (se nedenfor).

Når du trykker på Aktivér backup, får du nedenstående boks op, hvor du kan aktivere backup (eller lade være). Som du kan læse under de to knapper, er det de originale fotos, der sikkerhedskopieres.  

Indstillinger for Google Fotos

Går du ind i Indstillinger for Google Fotos, er det følgende muligheder:

  • Backup
    Her kan du bl.a. slå sikkerhedskopiering fra igen, vælge at spare plads ved at dine fotos komprimeres og du kan vælge mapper på enheden, hvor der også ligger billeder, du gerne vil have lavet backup af. Det er også her du kan vælge om backup kun må ske, når wi-fi er tilgængelig.
  • Frigør lagerplads på enheden
    Her kan du automatisk få slettet billeder, der er lavet backup af.
  • Notifikationer
    Her styrer du hvor meget Google skal fodre dig med alverdens ekstra informationer – fx tilbud og minder.
  • Gruppér ens ansigter
    Her kan du slå ansigtsgenkendelse til. Smart, hvis man er tryg ved den slags.
  • Minder
    Har man valgt at få vist minder, kan man her fintune, hvad man vil se.
  • Placering
    Skal Google (forsøge) at vise, hvor billedet er taget? Indstil det her.
  • Afspilning i billedgitter
    Skal videoer og levende billeder afspilles gittervisning?

Derudover er der flere indstillinger, som gælder generelt for Google Fotos (ikke kun for enheden). 

Nem adgang til mobilfotos på computeren

Skal du bruge et mobilfoto på din computer, er det smart at bruge den automatiske sikkerhedskopieringen:

  • Når du har taget et billede, du skal bruge på computeren, åbner du Google Fotos på mobilen.
  • Nu uploades billedet til Google Fotos.
  • Når du derefter åbner Google Fotos på computeren (i din browser), dukker billedet op der. 
  • Nu kan du downloade billedet fra Google Fotos og ned på computeren. 

Slet overflødige billeder

Det er en god ide at slette overflødige billeder løbende – dels er det mere overkommeligt og dels sparer du på lagerpladsen.

3 kommentarer til “Sikkerhedskopiering af fotos med Google Fotos”

  1. Ja, man kan blive nødt til at vælge mellem iCloud og Google. Og når hele ens øvrige univers er baseret på Apples platform, falder valget naturligvis på iCloud. Men når venner lige sender link til at se med på deres billeder i Google, skal man alligevel bruge Google Foto. Og så er den gal igen.
    Apples Foto App kan alt, hvad jeg har brug. Det er nemt at organisere arkiver og mapper i appens computerversion. Jeg har kun få kritikpunkter. Et af dem er, at billederne mister deres exif-data, når de overføres til computerens harddisk.

    Svar
  2. Jeg ville gerne bruge Google Fotos som supplement til mit fotoarkiv i iCloud. Men når prøver at åbne Google Fotos på min iPad eller iPhone, mødes jeg af en besked om, at “Google Fotos skal have fuld adgang til dine billeder”. Og hvis der ikke i forvejen er adgang, skal jeg trykke på knappen “Skift indstilling”, som er eneste mulighed for at komme videre. Det har jeg prøvet før med det resultat, at Google straks hentede de mange hundrede billeder, jeg har i iCloud. Det var et møjsommeligt arbejde at få dem slettet.
    Det er altså – efter min erfaring – ikke muligt at planlægge at have nogle fotoarkiver i Google, andre i iCloud. – Eller hvad?

    Svar

Skriv en kommentar