Udenlandske tidsskrifter ad libitum – gratis

Ereolen, som er bibliotekernes ebogs- og lydbogstjeneste, har en “lillebror”, som indeholder udenlandske bøger og magasiner.

Tjenesten hedder eReolen Global, og der er masser af udenlandske magasiner som fx National Geographic, The New Yorker, Newsweek, Time, Vogue, Rolling Stone, Good Housekeeping og Economist

Der er faktisk vildt mange – fx om mad, sundhed, fitness, biler, foto, håndarbejde, rejse, mode, gossip osv. Det er lidt overskueligt, men der er en emneopdeling, som er meget nyttig.

Login på Overdrive.com

Tjenesten ligger hos Overdrive.com på adressen ereolenglobal.overdrive.com. Når man kommer ind på siden, kan man logge ind, og her sker det på samme måde, som når man logger ind på fx eReolen eller Filmstriben: man bruger bibliotek, CPR og pinkode.

Har du ikke et bibliotekslogin, er der er link til at oprette det.

Lån af magasiner

Når du er logget ind, er der adgang til at låne engelske ebøger og lydbøger, men her fokuserer vi på magasinerne.

Her har jeg fx fundet magasinet Backpacker. Det klikker jeg på og kan derefter låne det i 21 dage, og lånet udløber automatisk.

Man får samtidig denne besked, der næsten er på dansk:

Tidsskrifter tæller ikke med i dine udlånsbegrænsninger. Du kan stadig låne 2 more titler. 

Når lånet er gennemført, kan det læses i browseren:

Opslag uden annoncer fra “Backpacker”. Annoncer er der ellers nok i magasinerne.

Apps på mobil og tablet

Man kan også bruge eReolen Global på mobil eller tablet, men start med at oprette dig på en computer! Jeg prøvede først via en app, og det gik ikke godt…

Libby

App’en, der anvendes, hedder Libby, og den findes både til iOS og Android.

Det er lidt mere besværligt at logge ind i app’en end på computeren, men trinene er Do you have a library Card > Yes > I’ll Search For A Library > “ereolen” > Enter Library Account Details > … Next. 

Så kommer man ind på den almindelige login-side med Bibliotek / CPR / Pin-kode. (Driller det, kan du finde en PDF med hjælp på eReolen).

Når du er logget ind i app’en, kan det se up som på billedet til højre (Android mobil).

Ikonerne giver adgang til Search, Your Libraries (bl.a. med indstillinger), Shelf og Timeline (hvad der skal afleveres).

Shelf

Backpacker, som jeg lånte tidligere, vises nu under Shelf, og den kan umiddelbart åbnes. Se billedet.

Trykker man på ACTIONS (se billedet), kan man ændre indstillingerne, så magasinet bliver downloadet, dermed behøver man ikke være online for at læse det.

Man kan vælge mellem at downloade alt, downloade alt under 20 MB eller ikke at downloade noget. Derudover kan man vælge kun at downloade over wifi.

Bemærk at nogle af magasinerne kan fylde rigtig meget, da de indeholder mange billeder og mange sider.

I indstillingerne (under Your Libraries), kan man også styre notifikationer, bestemme hvordan man bladrer osv.

 

 
Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar