Vil du gerne fjernstyre og overvåge dit sommerhus, kan det gøres smart og relativt billigt.
Det kræver, du har wifi i sommerhuset, men det kan du få for meget små penge – læs hvordan i artiklen Billigt internet i sommerhuset.
Vi skal her se på, hvordan du kan
- Fjernstyre varmepumpen (eksempel: Sensibo)
- Overvåge strøm- og vandforbrug (via forsyningsselskaberne)
- Overvåge temperatur, CO2, lyd og luftfugtighed (eksempel Netatmo)
- Lave videoovervågning (eksempel: Nedis)
Fjernstyring af varmepumpen
Har du et klimaanlæg med fjernbetjening, kan du fjernstyre den med Sensibo Sky.
Princippet er, at den lille Sensibo-boks fungerer som en ekstra fjernbetjening: Den monteres på væggen i samme rum som varmepumpen og fjernstyres via en app på telefonen.
Man ledes igennem installationen af app’en. Trinene er i hovedtræk, at man opretter en konto og kobler enheden på wifi.
Under installationen bliver man bedt om at pege fjernbetjeningen mod Sensibo’en, mens der trykkes på Tænd-knappen. I denne proces finder Sensibo’en ud af hvilken type fjernbetjening/varmepumpen, man har, og den kan derefter styre varmepumpen. Smart.
App
Som eksempel vises her Android-app’en, hvor den er sat op til at styre en Toshiba varmepumpe.
Som det ses, har man adgang mange forskellige indstillinger, og app’en er formentlig nemmere at bruge end fjernbetjeningen.
App’en til tilmed styre varmepumpen via en plan, der lægges ind i app’en kalender. Man kan tilmed bruge telefonens lokation til at tænde og slukke for varmepumpen. Fx kan den automatisk tænde varmepumpen, når befinder sig mindre end X antal kilometer fra sommerhuset.
Annonce i samarbejde med PriceRunner
Vand og strømforbrug
Dine lokale forsyningsselskaber kan formentlig giver dig adgang til dit aktuelle forbrug.
Min lokale vandforsyning kan indenfor et års tid tilbyde live adgang til vandforbruget. Det skulle endda blive muligt at få en SMS-besked, hvis vandforbruget oversiger en vis grænse – på den måde kan man blive adviseret om en eventuel vandskade.
På billedet kan man i en app se el-forbruget – det rapporteres af forsyningsselskabet med et par dages forsinkelse.
Klimaovervågning
Med en indendørs vejrstation fra Netatmo kan man overvåge indeklimaet. Overvågningen ske via en app, og app’en fungerer naturligvis også på afstand.
Du kan se data om CO2, støj, temperatur og luftfugtighed – både live og “historisk”.
På billedet kan man se, at der har været aktivitet i en god uges tid.
Med Netatmo kan man overvåge om der er aktivitet på tidspunkter, hvor der ikke burde være det, og gang kan se om temperaturen ikke kommer så langt ned, at der er risiko for frostskader.
Videoovervågning
Det sidste vi skal se på et overvågningskamera fra Nedis.
Ligesom Sensibo og Netatmo sættes Nedis-kameraet blot i stikkontakten og kobles på det trådløse netværk, og installationen styres via en app.
Når kameraet er installeret, kan man se kamerabilledet live via app’en. Det kan fx placeres i en reol i stuen, så man kan se, om der er aktivitet.
På billedet kigger kameraet ud i haven, så man kan følge med i, hvornår rhododendronen blomstrer 😉
Muligheder
Kameraet er vidvinklet (110°), og det er forsynet med både mikrofon og højttaler (med en ret ringe lyd). Man kan dermed høre lyd fra kameraet, og man kan sende tale fra mobilens mikrofon gennem kameraets højttaler.
Der er også mulighed for at sætte et SD-kort i og optage på det. Man kan indstille, om der optages video (720p) eller enkeltbilleder.
Der er også mulighed for at bruge motion detection – altså bevægelsesregistrering. Princippet er, at når kameraet registrerer bevægelse, sendes en besked med billede til app’ens Beskedcenter. Har der være uvedkommende gæster får man dermed et billede og et tidspunkt for hændelsen.
Endelig kan man – mod betaling – få gemt optagelserne i skyen.
Annonce i samarbejde med PriceRunner